заварка на 4угун??

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Пет 21 сеп 2007 12:09

според мен с телоподаващо ще стане :wink: веднъж свалях двигателя на една джета 1.8 заради такъв проблем :arrow: без да го разглабям го закарах на един приятел - заварчик :wink: той го завари без други процедури :wink: след това го замазах с течен метал за всеки случай :arrow: от тогава минаха 5 години и собственика на джетата си я кара безпроблемно :wink:

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 21 сеп 2007 12:12

vladko_g40 написа:според мен с телоподаващо ще стане :wink: веднъж свалях двигателя на една джета 1.8 заради такъв проблем :arrow: без да го разглабям го закарах на един приятел - заварчик :wink: той го завари без други процедури :wink: след това го замазах с течен метал за всеки случай :arrow: от тогава минаха 5 години и собственика на джетата си я кара безпроблемно :wink:

На мен лично ми се струва че по-скоро течния метал е причината...чугуна се заварява трудно. с обикновени средства заварката става повърхностна...не случайно има отделни технологи за стомана и отделни за чугун и цветни метали :wink:

Потребителски аватар
hitzata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hitzata » Пет 21 сеп 2007 21:02

Няма невъзможни заварки!Що е метал-все се заварява!Стига да знаеш как и с какво.Чугуна е желязовъглеродна сплав със съдържание на въглерод над 2%!Под 2%-тази сплав вече е стомана.От това и разл.свойства.Конкретно за чугуна-да,трудно се заварява,но не и невъзможно!То "заварчици"вече под път и над път,но спецовете в металознанието-общо взето са кът!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 22 сеп 2007 0:08

докладвам 4е с телоподаващо също се заваря 4угун-вси4ко е на шест :wink:
темата може да се заклю4и

Върни се в “ОФФ-Топик - други”