Ще ходя на Дунава за риба - дайте насоки и съвети.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Пет 21 сеп 2007 22:53

petko5 написа:
Green_Madness написа:
CellNet ™ написа::arrow:
petko5 написа:Около с.Арчар, с.Симеоново, има страхотни места, около ТЕЦ-а на Видин също ( точно но пристанището на ТЕЦ-Видин) там-излиза и много щука :wink:
За рибата няма дом, особенно на р.Дунав :)
Наслука и да се похвалите след това :wink:

и аз мисля така :P

наслука колега, а пък после да се похвалиш :D

Дай Боже да са похваля! Миналата събота бяхме на Бебреш - гладък язовир, природа, огън, огнена вода, шишчета, пържоли, красота, тишина и 14 дънни.... и нищо! Не пипна! Интересното беше, че в 2 през ноща решихме да отидем до Врачеш да вземем пиене, че свърши... и попаднахме на селска сватба - имаше около 200 бека и барманът заяви, че докато не изиграем едно хоро няма да ни даде алкохол... :D

Голям купон е било mhihi mhihi mhihi

Споделих много малко от станалото... В 12 започнаха да се чуват страхотни крясъци от гората, въоръжихме се до зъби, освен огъня извъртяхме и колите и светнахме фаровете в посока гората... През деня стадо прасета нахлу и ни отнесе кюспето, дойдоха бус и джип пълни с бракониери. Влязоха с лодка, ама и те нищо не хванаха. Веселба да става. На Дунава не ми се мисли какво ще извършим, НО нали знаете - на раздумка край огъня - тишина и изведнъж звук на звънче раздира тишината и всички напред с фенерите и кепа. 8)

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Съб 22 сеп 2007 19:59

Бях на Дунава на 13,14,15 и 16 септември, но доста далеко от теб, но резултат има мисля че основните ти видове стръв трябва да са качамак плочки кюспе и рибе. Наслука. :wink:

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Съб 22 сеп 2007 23:22

Не искам да те отчайвам, но аз на твое място бих заложил на дамаджанката с ракийката и добрата компания.Нивото на реката в момента е много високо.Из водата плуват всякакви боклуци и водорасли.Това лято сом не чух да е хващан.Приятелчета за 8 дена хвърлиха 180 кг. царевица във водата за един 3 килограмов шаран.Щуката още не кълве.Започнал е да се обажда скубара, но и той слабо.В най добрият случая платика и таранка.Дано да не се окажа прав, но информацията е от извора.Пък и до 6-ти има време.Дано се промени положението.Миналата неделя бях на язовира на Киряево, заради слухове, че е започнал да кълве шаран, но .............
Изображение

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Нед 23 сеп 2007 20:04

И аз вчера ходих на р.Искър заради слухове,но да ви кажа не съм кой знае колко доволен цял ден се занимавахме с Оклейчета (200-300),и няколко Каракудки ама нищо кой знае какво :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Пон 24 сеп 2007 9:55

Колега и аз бях на Дунава - при село Кутово, Видинско около 6-ти Септември с двамата ми вуйчовци(опитни рибари) и хванахме само един Ласпер около 2 кг на рибе и баща ми се лигави цял ден с некви попчета и уклейчета по-малки и от малкия ми пръст :lol: .

Иначе пътя през Петрохан според мен е ужасен, също така и главния път през Арчар, Симеоново и т.н., също е мн. зле в сравнение с новия път Е79, който минава покрай Белоградчик(този път е с около 15 км по-дълъг от другия).

п.п. Всички се снимахме с "гоуемия" трофей за спомен - утре мога да кача една снимка за наслука :wink:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 24 сеп 2007 11:18

Качи :P

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Пон 24 сеп 2007 13:36

Радвам се, че доста колеги се отзовават. Виждам и негативни мнения и прогнози, но ние 100% ще се пробваме. В крайна сметка и от късмета много зависи, а не само от мястото където ще се лови!! Ако се върнем със сом ще е екстра, ако не поне да си начешем крастата. :)

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пон 24 сеп 2007 23:09

stanislav_s написа:Колега и аз бях на Дунава - при село Кутово, Видинско около 6-ти Септември с двамата ми вуйчовци(опитни рибари) и хванахме само един Ласпер около 2 кг на рибе и баща ми се лигави цял ден с некви попчета и уклейчета по-малки и от малкия ми пръст

Колега, района там е доста благоприятен за рибилов - любимите ми места за риболов по река Дунав ;)
с. Кутово - островът който се намира срещу него е добро място :wink:
с. Сланотрън - дава добър улов ако ловиш на жива рибка - Буните,
с. Кошава - сега незнам какво е положението на небезисвестното място "Кикинете", но много щука имаше там преди година, а също така и на самият завой на реката.
Добро място предпочитано от риболовците са също завоите на реката при село Гомотарци. Добри попадения сме имали там с баща ми :)
Местноста Чифтилера, Ботево, Симеоново, села преди Видин както спомена Черен голф са също така едни от най добрите в района :)
Успех колеги

П.С. Чакам снимки 8)

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Вто 25 сеп 2007 10:29

CellNet ™ написа:
stanislav_s написа:Колега и аз бях на Дунава - при село Кутово, Видинско около 6-ти Септември с двамата ми вуйчовци(опитни рибари) и хванахме само един Ласпер около 2 кг на рибе и баща ми се лигави цял ден с некви попчета и уклейчета по-малки и от малкия ми пръст

Колега, района там е доста благоприятен за рибилов - любимите ми места за риболов по река Дунав ;)
с. Кутово - островът който се намира срещу него е добро място :wink:
с. Сланотрън - дава добър улов ако ловиш на жива рибка - Буните,
с. Кошава - сега незнам какво е положението на небезисвестното място "Кикинете", но много щука имаше там преди година, а също така и на самият завой на реката.
Добро място предпочитано от риболовците са също завоите на реката при село Гомотарци. Добри попадения сме имали там с баща ми :)
Местноста Чифтилера, Ботево, Симеоново, села преди Видин както спомена Черен голф са също така едни от най добрите в района :)
Успех колеги

П.С. Чакам снимки 8)

:да: Точно на острова бяхме, викат му "Голия" остров , а снимки ще кача утре, ако пак не забравя :banghead:

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Чет 27 сеп 2007 21:40

Малко със закъснение, но ето обещаните снимки:

1. Ето ме мене с рибока (който всъщност го извади брат ми) :lol:

Изображение

2. А ето какво му се случи малко след това - направо там на брега:

Изображение

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 27 сеп 2007 22:19

Ей, на това му викам почивка :BBQ :BBQ :BBQ :beer :beer :beer

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Пет 28 сеп 2007 8:27

колега и аз нечувам добри отзиви за дунава, смени мястото с някой язовир, не съм тези дни но според мен сега е момента за пясъчник, защото времето е по хладно (а както знаеш там като има слънце е ужас- няма много растителност). Аз утре сутрин ще прескоча до язовир сопот защото ще съм на близо. Макар че знам че положението там не е розово но ще видиме.

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Вто 02 окт 2007 23:43

bluefen написа:колега и аз нечувам добри отзиви за дунава, смени мястото с някой язовир, не съм тези дни но според мен сега е момента за пясъчник, защото времето е по хладно (а както знаеш там като има слънце е ужас- няма много растителност). Аз утре сутрин ще прескоча до язовир сопот защото ще съм на близо. Макар че знам че положението там не е розово но ще видиме.

Първо, много тенкю за всички отзовали се! Второ, отложихме десанта за 12 и 13 октомври. Трето, колега, знаеш каква е тръпката докато си до огъня и изведнъж въдицата ти стане на бастун и звънчето е във въздуха...... На Дунава отиваме и това е! Аз ще взема между 7 и 11 дънни. И пак да благодаря на риболовците тук!

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Сря 03 окт 2007 8:18

Колега виж си в рибарския билет(ако имаш такъв) броя на позволените въдици малко си далеч от него . Стига с тези бракониерски изпълнения. След 5 год ще ловиме само в зарибени места както е тръгнало. Тоя народ се е побъркал ловът шаранчета колкото дланта и си ги зимат, дано се наядат и като им направиш забележка се сърдат. Ако не си пазиме ние природата няма кой!!!!!!!

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Съб 06 окт 2007 19:30

Изображение Изображение Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - други”