:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Каква е заплатата ви?- Анонимна анкета

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Заплатата Ви е :

0 - 250лв
38
8%
250 - 500лв
103
21%
500 - 1000лв
205
41%
1000 - 2000лв
104
21%
над 2000лв
47
9%

Общо гласове: 497
Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Чет 19 май 2005 18:14

Евалата Мучо :!: :!: :!:

Аз се въздържам точно от този коментар, за да не кажат хората "тоя се прави на велик" обаче ти си го каза мнооооого добре :!: Направо ми напълни душата ... Beer

Последна промяна от 20vTurbo на Чет 19 май 2005 19:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 19 май 2005 18:59

никой не пише...точно колко, а-а-а-а то било анонимно...гласувах, а някъде бях писал и колко си докарвам.....иначе мучо е прав
осигурявам се на 200 лв... :lol:

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Чет 19 май 2005 21:15

Една лека корекция на коментара на Мучо - всичко това е вярно, но ако човек преди това е прахосал много време, вече е една обиколка назад. Аз в седми клас бях всеки ден от седмицата на някакъв кръжок. И пак ми оставаше време за футбол и фунийки. В казармата издействах от командира ми два дни от седмицата да ходя в читалището на курс по английски / а другите се чудеха що не ходя в кръчмата да пия/. Такива работи...

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 19 май 2005 22:28

Така като чета и се размисля хем сте прави, хем не сте много прави.
Значи аз съм студент в момента и май тая година ще завършвам. Уча Приложна информатика в НБУ. В началото понаучавахме уж нещо /общо взето каквото съм научил сам съм си го научил/, но от около 1 година е пълен застой /проблема не е от моя страна а от страна на НБУ-то./ Та по въпроса - никъде не ме искат на работа защото съм студент или пък ако се навият някъде казват има си работно време оправяй се. Преди 5-6 години като станах на 18 баща ми каза спирам ти всякъкви пари, ако искаш хващай се във фирмата /имаме фирма за счетоводни услуги/ и така се получи че нямах никъква алтернатива. Сега съм стигнал до там че се занимавам със всичко с което може да се изкарат пари по честен начин, а по-точно: комп. услуги, набор на текст, правя менюта за кафета, ресторанти и т.н., занимавам се още с монтьорска дейност /когато остава време от лекции и от счетоводството/, компютри, мрежи, помалко бази данни, абе квото се сетите общо взето и не ми остава никакво време да седна да уча нещо нова за мене.
Та общо взето учил съм /сега се очертава да завърша с около 5.5/ и ми се струва че съм си загубил времето 5 години. Едно приятелче бачка в една куриерска фирма /работи като куриер/ и в момента взима доста добри пари...........

Потребителски аватар
niki123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki123 » Чет 19 май 2005 22:54

Макар, че от анкета е на път да се превърне в нещо друго мисля да споделя това което си мисля по въпроса.

Ясно е, че в нашата държавица нещата никак не са цветущи. Също така е ясно, че това не е само у нас. Навсякъде има хора които едвам свързват двата края и хора които не си знаят парите. Така че въпросът не е толкова в средата, а в това къде ще успее човек да се позиционира.

Според мен за да живее човек добре от собственият си труд (изключваме правенето на пари от чужд труд) са необходими няколко простички нещица:

1. Да се ориентира към професия която има добро настояще и добро бъдеще

За целта първо трябва да се намери нещо, което е:
а) слабо популярно и съответно добре заплатено - т.е. малко хора го умеят или искат да го правят
б) представлява печеливш бизнес - т.е. носи добри пари на хората които правят бизнеса, съответно и на работниците (опитайте се да работите в будка за вестници и да вземате 1000 лв заплата, при положение че шефа ви печели 500 лв на месец от тази дейност).
в) да е в много пряка зависимост от уменията ви - т.е. фактора познания/умения да е на първо място. Това води до две неща - добро заплащане за уменията и по-голяма сигурност.

И разбира се на второ, но не на последно място да се инвестират време, желание и пари в обучение и трупане на опит.

2. Да си знае добре цената

Това мисля е ясно - човек може да е най-добрият сред най-добрите, но като не може да договори добро заплащане за труда си ... никаква полза

Това си е доста трудно - дори в момента ми е дискомфортно да гласувам в анкетата избирайки "над 2000 лв". Скромността е част от възпитанието което сме получили и в това няма нищо лошо по принцип, но когато става въпрос за намиране на подходящата работа е по-скоро проблем. Старая се да го преодолея.

Предполагам сега си казвате... кой пък е тоя да ми дава наклон на ... и т.н. Спокойно аз съм едно хлапе на 28 години и имам да трупам още много житейски опит. Просто реших да споделя.

Последна промяна от niki123 на Чет 19 май 2005 23:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Чет 19 май 2005 23:54

niki123 написа: Това си е доста трудно - дори в момента ми е дискомфортно да гласувам в анкетата избирайки "над 2000 лв". Скромността е част от възпитанието което сме получили и в това няма нищо лошо по принцип, но когато става въпрос за намиране на подходящата работа е по-скоро проблем. Старая се да го преодолея.

Ники, хората като тебе в България са изключение .... гордей се с това. Ако знаеш колко хора без да им мигне окото ме питат "абе ти колко пари прАИш БЕ?" непосредственно последвано от "Чекай да ти кажа аз колко прАА, и колко Мерцедеса имам и колко апартамента и как в кафенетата на Слънчев Бряг и на Банско имало отпечатък от задника им и т.н.т" така че това със скромността вече е рядко срещано в България. Еснафщината е като вирус, пази се и не се променяй.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пет 20 май 2005 18:34

Прави сте всички, евала и на Мучо, Никси................нямам какво да кажа по-въпроса повече. :wink:

Последно исках да кажа, като завършък на темата, не всичко е в парите, обаче дай боже управляващите да направят нещо, поне за достоен живот в БГ, защото аз съм на 22 год студент, и заплата >500лв не ми стига да си избърша дупарата.........а камо ли да си представя как ще изглеждам като баща...................
За сравнение ще кажа, че в Друга страна за някакви си 3-4 години с добро образование може съвсем спокойно да си докараш 6-цифрена заплата, да водиш достоен живот, с красива къща, коли за семейството, почивки в скъпи курорти и т.н............което трудно ще стане за същите хора в България.............но както и да е.........

Последна промяна от guard на Пет 20 май 2005 18:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пет 20 май 2005 18:45

mucho написа:пу дан му е уруки, но вярвам, че ше успее

Дай-боже да успее, по-думите ти ми се струва борбено и най-вече силно момче...........само мога да му пожелая сила , на него а и на всички който имат желание за борба.......и да постигат целите си. :wink:

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Пет 20 май 2005 19:13

ChampioN написа:За сравнение ще кажа, че в Друга страна за някакви си 3-4 години с добро образование може съвсем спокойно да си докараш 6-цифрена заплата, да водиш достоен живот, с красива къща, коли за семейството, почивки в скъпи курорти и т.н

ами дано не прозвучи нескромно, но аз си общувам с много хора от тъй наречения запад и по-западния запад, при това надълго и широко ;) и да ти кажа и там ней толкоз розово колкот си го мислим (е разбира са за сравнение с назе и дума не мое да стаа) ... но да не се отплесвам - това което исках да кажа е, че малко ми е писнало от сичките тез ревалници у наш'та Татковина, верну, че малко не на място, ноооо карай ;)

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Съб 21 май 2005 19:43

... като допълнение на предишното мнение:
Отличителна черта на българина е, че се скъсва да реве и да се оплаква: Колко малко взима Колко е несправедлив живота Как е прецакан от всички а той/аз всъщност е много добро момче със страхотни способности и умения само дето никой не го оценява. А това че 20% могат да си напишат правилно името без правописни грешки, че оправдания от сорта - Така и не го научих тоз английски или пък - Какво му става на моя компютър се спира безпричинно - какво да кажем. Аз смятам че не сме толкова работни, умни и гениални, а по- скоро мързеливи, егоистични и лицемерни. И когато променим малка част от нашето мислене тогава ще станем европейци - дотогава ще сме си балканци. Ще вземаме ниски заплати защото не е луд тоз който яде баницата ... :?

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пон 23 май 2005 8:42

mucho написа:
ChampioN написа:За сравнение ще кажа, че в Друга страна за някакви си 3-4 години с добро образование може съвсем спокойно да си докараш 6-цифрена заплата, да водиш достоен живот, с красива къща, коли за семейството, почивки в скъпи курорти и т.н

ами дано не прозвучи нескромно, но аз си общувам с много хора от тъй наречения запад и по-западния запад, при това надълго и широко ;) и да ти кажа и там ней толкоз розово колкот си го мислим (е разбира са за сравнение с назе и дума не мое да стаа) ... но да не се отплесвам - това което исках да кажа е, че малко ми е писнало от сичките тез ревалници у наш'та Татковина, верну, че малко не на място, ноооо карай ;)

Ти ако си общуваш с хора...........на мен цялото семейство ми е там........тук съм почти самичък......и да ти кажа честно единственото което ме задържа е една Българска жена. :wink:

Потребителски аватар
tedy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedy » Пон 23 май 2005 17:25

Евала! И аз поради същата причина съм ТУК, но ме е страх някой ден да не съжалявам за това че може би съм пропуснала шанса си! Незнам....... Screwy

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Каква е заплатата ви?- Анонимна анкета

Мнениеот Barboukov » Сря 20 окт 2010 17:10

.

Последна промяна от Barboukov на Пет 29 окт 2010 22:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Сря 20 окт 2010 17:17

Barboukov написа:Малко Ъп. Баси темата, колко прах събрала за 5 години, чак затрупана и не се вижда. 2 часа ми трябваше да я избърша.

Забалежи проблемите на хората преди 5 год..а беше по-добре от сега..Иначе сякаш в манталитета нищо не се е променило- :shock

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 20 окт 2010 17:31

Е тази тема мисля че е хубава,защото има хора с повече и по малко житейски опит,който може да се обмени тук.
Та се случи така че се наложи да оставя фирмата която имах защото работа нет :cry: ,късметът ми явно е бил че съм учил езици и се пооправям с езиците и се оказа че мога да си намеря работа за 4 цифрена сума.Е да,поне 2 пъти в месеца когато другите са по кръчметата събота и неделя-аз съм на работа ,че понякога и нощна,но няма пълно щастие колеги

Винаги съм казвал че човек трябва да си знае цената(и като работодател,и като работещ),но и цената трябва да е покритат със знания и умения,това е истината

И на запад не е много розово,а и се бачка доста повече-това от опит Ви го казвам

Върни се в “ОФФ-Топик - други”