Mухъл по стената?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 19 окт 2007 12:35

hilqdarka написа:.
A какво е "саво" и от каде може да се купи.

САВО е препарат на основата на белина. Върши иделана работа за няколко месеца. Продава се по магазините за домашни препарати

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пет 19 окт 2007 12:36

hilqdarka написа:
ionov написа:амииии при мен саво-то помогна много.напръсках веднъж хубаво,след това 2 дена не се спеше във стаята и вече 2 години проблема го няма

Навсякъде, където продават перилни препарати, обизмаслители и т.н.
SAVO против плесени се води. Около 8 лв май беше.

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пет 19 окт 2007 12:37

scuba написа:
hilqdarka написа:.

САВО е препарат на основата на белина. Върши иделана работа за няколко месеца. Продава се по магазините за домашни препарати

brabus написа:
hilqdarka написа:
ionov написа:амииии при мен саво-то помогна много.напръсках веднъж хубаво,след това 2 дена не се спеше във стаята и вече 2 години проблема го няма

Навсякъде, където продават перилни препарати, обизмаслители и т.н.
SAVO против плесени се води. Около 8 лв май беше.

10х

Потребителски аватар
ionov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionov » Пет 19 окт 2007 12:38

hilqdarka написа:

ами саво-то си е препарат против "плесен и мухъл",а от къде може да се купи.....предполагам от всеки магазин,където има препарати за домашна употреба.аз помня че го взимах от пътеките

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 19 окт 2007 12:42

Гадост... Ще трябва да мислиш нещо /по-сериозно/ за пода и за тавана, а стените при снадката на секциите на панелните блокове "у наше село" им слагат от замазката, после вътр. изол. и най-отгоре - гипсокартон... :shock После търсят и пробват какви ли не методи за намаляване на влажността на въздуха в стаите, защото по стъклата тече река... Пресен случай с мой приятел - яко перлит и нова замазка под ламината, 2 см стиропор под гипсокартона на тавана :!: и стената, Рехау и К-стъклопакет... :cry: Снощи започнахме, тази вечер ще му довършим външ. изолация на терасата - там преценихме, че ще се оправим без алпинистите :) , които вече приключиха с апартамента... Та - ако ми следиш мисълта - у тях е вече двойно изолирано :!: , подове и тавани - също, чернилка вече няма от какво да тръгне и от къде, но има Ниагара по прозорците... :cry:

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Пет 19 окт 2007 12:48

Rabbit написа:така значи, като нямам _TDI значи не рабирам ли. Викторе кликни ми на "игнор"-а, моля, ако ги слушаш тия.

Ceresit

Ти професионално занимаваш ли се с това? Или поне да препоръчаш някой :)

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Пет 19 окт 2007 13:04

scuba написа:Имам външна изолация. И се притеснявам дали не е точно от това. Проблемната стена се намира там, където се съединяват двете "части" на блока --> Има разстояние м/у двете панели, пълна с въздух с цел изолация

Точно тези разстояния са проблемни, стават като комин и се получава страхотно течение. Вътре топло - вън студено и резултата е мухъл.

Мога да ти подаря 2 бр. SAVO, но ти решава проблема времонно.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 19 окт 2007 13:06

подобен проблем, решен със саво

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Пет 19 окт 2007 13:14

@Mar, аз професионално се занимавам с отглеждане на зайци (то си пише). ремонтите са ми хоби, тъй да се каже. правя ги по необходимост.

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Пет 19 окт 2007 13:29

Rabbit написа:@Mar, аз професионално се занимавам с отглеждане на зайци (то си пише). ремонтите са ми хоби, тъй да се каже. правя ги по необходимост.

Така е, като не чета където трябва, задавам глупави въпроси :oops:
Като капак, последното нещо което мога да кажа за себе си, е че ремонтите са ми хоби ...
Благодаря ти и успех ... включително и със зайците :wink:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 19 окт 2007 13:57

Rabbit написа:, аз професионално се занимавам с отглеждане на зайци ..

@Mar: Колегата искаше да каже "с ПРАВЕНЕ" на зайци. Но това е друга тема :lol: :lol:

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пет 19 окт 2007 13:59

Здравеите и от мен.Решаването на проблема сьс САВО е временен( не повече от месец два).АЗ лично го употребявам от около две години, но при мене проблема е друг ,аз строих преди 5 години, и като го построих веднага се нанесьх и остана (остатьчна влага- от самото строителство).Решаването кардинално на проблема с мухала е следния, от вьнка изолация сьс стиропор мин 4-см, а бетонените части с фибран, вьрху това нещо шпакловка (ако не е някоя специална мазилка),и задьлжително боя подходяща за вьншни условя.Така това за от вьнка , за от вьтре, никакви вьтрешни изолации с стиропор и др. САМО ГИПС КАРТОН -ДАЖЕ И ТАВАНИТЕ.Та те това е. А относно употребата на саво-прьска се от разтояние една педа, право в мухала и се остава да исьхне като отбелязвам БЕЗ ДА СЕ БЬРШЕ. Савото унищожава спорите на мухала и води до неговото по трудно появяване(обикновенно в ьгли, мазета, зад гардероби , секции и т.н.)По тьмни места(мухала обича тьмното) Сьщо така се появява и по северните ни стени. А относно до употребата на чиста белина има опастност да избели и стените (а ако са боядисани в някякьв нюанс става кофти ако нямаш от сьщата боя).Това за изолациите като го казвам , всичко е пробвано и са отчетени грешките. И сьс една подходяща хубава дограма( има хубави и от трите вида) приказки - клишета от типа НАИ ХУБАВАТА ДОГРАМА Е ПВЦ (примерно) няма, може би щот тои в тях е с такава .Та това е формулата вьншна изолация, вьтре гипс картон на всякьде, на пода паркет(може и ламинат), или дюшеме. Западните страни точно по тая формула са го преборили гадния мухал. И последно да вметна че не е и много здравословно да се живее в такава среда с мухал(поне по западни стандарти) но ние Бьлгарите сме корави хора не може да ни уплаши нас някакьв си там мухьл(и по лошо сме видели, ще кажат по вьзрастните хора).Та това е горе долу.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 19 окт 2007 14:53

Щом е такава шибана стената (лепната с луфт за друг блок), проблема е голям, защото явно няма как да се изолира. Т.е. по същество въпреки външната изолация, тази стена е останала почти без изолиране.

Предполагам не съществува възможност нищо да се прави отвън (нямаш достъп до процепа).

По принцип писах че вътрешната изолация създава проблеми, но това беше за "обикновени" външни стени, без никаква външна изолация, този случай е друг.

Мисля че може би за тази "специална" стена и да се окаже добро решение вътрешната изолация, още повече че друга опция няма. Все пак отдолу вероятно някой живее и ти топли пода, а отвън си имаш изолация пазеща външната стена. А и стената не е съвсем външна.

Та може би трябва да пробваш вътрешна изолация все пак.
Щом мухъла се е появил сега, когато още не е студено, зимата направо вода ще тече по стената.

САВО, белина и т.н. не са решение, и аз ползвах саво, ама накрая ми се олющи латекса от него, на едната стена имах тапети - и те си промениха цвета от савото, че и се разкапаха даже.

Потребителски аватар
kipe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kipe » Пет 19 окт 2007 16:10

psstv18rp написа:Конденз явно. И аз имах такъв проблем в спалнята.

Вътрешна изолация не слагай, тя не само че не помага, ами вреди (минах по тоя път) - като сложиш вътрешна изолация окончателно спираш да топлиш проблемната стена, вследствие на което тя се охлажда силно, и охлажда тавана, пода и страничните стени в близост до себе си.
Съответно конденза и мухъла се пренасят там. При мен след поставяне на вътрешна изолация се появи конденз и по пода, и паркета се наду дори.
После сложих външна и разкарах вътрешната и нещата заспаха, а мощността нужна за топлене на стаята падна 2 пъти горе-долу.

Та решението е - външна изолация (няма алтернатива това нещо), и по-често проветряване, ако наистина е нова дограмата.

Това е решението на проблема ти. Външната изолация измества кондензната точка от вън на стаята, докато при вътрешната тя е вътре, между стената и изолацията.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Re: Mухъл по стената?

Мнениеот DAXC » Пет 19 окт 2007 17:47

ionov написа:
DAXC написа: След това напояваш гъбичка с белината и избърсваш мухъла. После няма да си личи, че е имало мухъл.
Успех.

колега интересно,но или аз имам грешна информация или тя е невярна,защото знам че мухъла не трябва да се бърше защото се разнася :roll: :gruebel

Пробвано е. Не се размазва. Вече 2-ра година няма и признаци за поява на мухъл. На когото съм казал и е пробвал метода е останал изключително доволен. И всичко за около 2 лв.

Избора си е Ваш.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”