Телефон, навигация и WI-FI...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Съб 20 окт 2007 19:43

Nokia Navigator

http://gsm.bg/catalogue/phoneintro/?PhoneID=2255

Само дето няма WiFi

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 20 окт 2007 19:53

Този има изброените екстри и е само 970 лева с ДДС:
ASUS PDA PHONE P535 /GPS

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 20 окт 2007 20:01

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Съб 20 окт 2007 20:10

Аз си купих HTC 3350 ( ползвам външен блуту GPS receiver).
+
Много качествен продукт ( Изработка, корпус, копчета)
Работи под windows и не си ограничен само към определен софт на GPS-са например.
Готин дизайн и компактен размер.
Мултифункционалност.
-
Процесора може да е една идея по-бърз ( Но пък ще дърпа повече батерия)
Батерията издържа два дни ( С много човъркане и 1-ден) но пък се зарежда по USB.
Трябва да си малко любител и PC спец за да можеш да си го настройш и да работиш с него пълноценно.
Големия му екран е предрасположен към по-лесно счупване.

Има и модел с вграден GPS но аз лично смятам че варианта с блуту такъв е по-подходящ защото.
+
Не натоварва батерията допълнително
Може да се разположи на по-благоприятно място където да лови по-добре а в същото време телефона да е под ръка или на удобно видимо място в колата.
По-мощен е.
-
Можеш да го забравиш точно когато ти трябва.
Носиш още една макар и малка джаджа с теб:)

Потребителски аватар
montisin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот montisin » Съб 20 окт 2007 21:15

аз съм с това http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1414 и съм много доволен ;/

Потребителски аватар
fR1sKy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fR1sKy » Съб 20 окт 2007 21:47

montisin написа:аз съм с това http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1414 и съм много доволен ;/

няма Wi-Fi тфа чудо

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 20 окт 2007 21:48

Аз тия дни си взех nokia e60, има си wifi, bluetooth, и навигация, за което обаче май трябва bluetooth приемник (около 100 лева гледах).
Втора ръка си го взех за 260 лева, нов е около 600 в гет.бг

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Съб 20 окт 2007 21:52

montisin написа:аз съм с това http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1414 и съм много доволен ;/

Митак Мио-то 701 е подобро

иначе аз съм с такова
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1127
слабо работи Wifi-то, а за GPS-а още не съм го закал, но ще го закача де

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Съб 20 окт 2007 22:08

Мерси за отзивите досега, ама аз не мога да си отговоря на един въпрос - на тея неща навигацията рутираща ли е? И ако си взема само една отделна навигация, на Garmin да речем, трябва ли да и купя отделен сим? На какъв принцип работи... ще ми показва ли че се движа по улица "Х" и че наближавам точка "У" да речем?

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 20 окт 2007 22:17

maniak написа:Аз си купих HTC 3350 ( ползвам външен блуту GPS receiver).
+
Много качествен продукт ( Изработка, корпус, копчета)
Работи под windows и не си ограничен само към определен софт на GPS-са например.
Готин дизайн и компактен размер.
Мултифункционалност.
-
Процесора може да е една идея по-бърз ( Но пък ще дърпа повече батерия)
Батерията издържа два дни ( С много човъркане и 1-ден) но пък се зарежда по USB.
Трябва да си малко любител и PC спец за да можеш да си го настройш и да работиш с него пълноценно.
Големия му екран е предрасположен към по-лесно счупване.

Има и модел с вграден GPS но аз лично смятам че варианта с блуту такъв е по-подходящ защото.
+
Не натоварва батерията допълнително
Може да се разположи на по-благоприятно място където да лови по-добре а в същото време телефона да е под ръка или на удобно видимо място в колата.
По-мощен е.
-
Можеш да го забравиш точно когато ти трябва.
Носиш още една макар и малка джаджа с теб:)
:dance: :dance:

Потребителски аватар
montisin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот montisin » Съб 20 окт 2007 22:44

мойта навигация работи безупречно и е постояно онлине никъде не губи връзка с подробна карта е и е много точна ;)

Потребителски аватар
montisin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот montisin » Съб 20 окт 2007 22:47

madcap написа:

Митак Мио-то 701 е подобро

иначе аз съм с такова
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1127
слабо работи Wifi-то, а за GPS-а още не съм го закал, но ще го закача де

съмняваме да е по добър след като е по ефтин с 200 лева 701 не ми харесва на вид ама грам

Mio 501

Сателитна навигация, пълноценен PDA и смартфон – всичко това събрано в едно красиво устройство, което се събира в дланта или джоба ви.

Независимо дали се разхождате из града или шофирате по непознат път, A501 ще ви представи един нов свят на GPS.

Всичко за вашият живот в движение
Mio A501 е перфектната комбинация от технологии за запалени пътешественици. Той е едно от нещата, които е нужно човек да има в джоба си, когато е на път.

Удобна и лесна навигация в колата или пеша
Mio A501 съдържа GPS приемника SiRFstarIII (напреднала технология за определяне на точното местоположение).

Винаги във връзка, независимо къде
Комбинация от технологии за съхранение и трансфер на данни прави A501 надежден цифров помощник – един ваш персонален офис далеч офиса.

ето и няколко предложения :

http://www.global-co.eu/index_cpath-21_23.html

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Нед 21 окт 2007 0:26

Мерси за отзивите досега, ама аз не мога да си отговоря на един въпрос - на тея неща навигацията рутираща ли е? И ако си взема само една отделна навигация, на Garmin да речем, трябва ли да и купя отделен сим? На какъв принцип работи... ще ми показва ли че се движа по улица "Х" и че наближавам точка "У" да речем?

Рутирането зависи от софтуера. GPS просто ти определя местонахождението.
От всичко което съм ползвал досега най добре работи iGO. Рутира, говори, предупреждава ( дори на Български). Има забележки по картата на София но е най-подробния софт който съм ползвал.

мойта навигация работи безупречно и е постояно онлине никъде не губи връзка с подробна карта е и е много точна

Това може да е истина ако:
В твоя град няма блокове.
В твоя град няма тунели.
Не живееш България а например в Германия.

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Нед 21 окт 2007 0:48

The Red Guy написа:

Наскоро имах възможността да пробвам една навигация на Garmin и моето мнение е ,че е много добра и показва абсолютно точно каде се намираш,има си меню на български,отделно като зададеш адреса, към който си тръгнал те опътва доста точно,говори ти на български къде да завиеш,колко метра остават до даден завой и т.н.Ако ти трябва само навигация ,това за мен е идиален избор.Лошото е,че тука се продават към 800лв. ,а тази дето я пробвах беше купена от Германия за 250 евро и отделно се купува и диск с БГ карта,който срува 125 лв.Тези ,който се продават тука също трябва да си купиш диска с БГ картата.

Потребителски аватар
montisin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот montisin » Нед 21 окт 2007 11:26

maniak написа:

Рутирането зависи от софтуера. GPS просто ти определя местонахождението.
От всичко което съм ползвал досега най добре работи iGO. Рутира, говори, предупреждава ( дори на Български). Има забележки по картата на София но е най-подробния софт който съм ползвал.

мойта навигация работи безупречно и е постояно онлине никъде не губи връзка с подробна карта е и е много точна

Това може да е истина ако:
В твоя град няма блокове.
В твоя град няма тунели.
Не живееш България а например в Германия.

ми живея първо в България второ да има блокове втунели не съм е пробвал още и до сега не е отказвала живея в центъра на софия такаче ако не вярваш ела да ти покажа как работи има всичко сега си взех и софт. на български предупреждава те колко остава до завоя с каква скорост се движа даже снима и пътя задаваш и скорост която като е минеш автоматично те предупреждава да намалиш много е удобна за софия например слагам и 60км/ч и като вдигна 61 например веднага ме предупреждава съобщава ти за колко време ще стигнеш до целта постояно ти изчислява пътя и времето спрямо километрите с който се движиш показва ти къде има ресторанти болници хотели авто сервизи и каквото там друго се сетиш айде със здраве!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”