проблем с данък за МПС

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Сря 01 юни 2005 8:35

Според мен щом рома е зачезнал с колата направо е за обявяване за издирване. А колкото до договора - всеки може да си напише договор, пък и най-вероятно и той одавна е затрил неговото копие.

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Сря 01 юни 2005 8:47

rmk написа:Според мен щом рома е зачезнал с колата направо е за обявяване за издирване. А колкото до договора - всеки може да си напише договор, пък и най-вероятно и той одавна е затрил неговото копие.

и аз така мисля - нали в него договор е пишело че трябва да се прехвърил колата до края на годината?! т.е. сега вече се води официално за невалидна уговорката и колата реално значи е открадната :arrow: обявява се за открадната :arrow: полицията ти дава някакъв документ по повода :arrow: никога няма да го открият автомобила, така че и другия собственик нищо не го притеснява. това е :) според мен

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Сря 01 юни 2005 8:50

Абе къв Ром бре той си е жив циганин, а за циганската работа вси4ки сме слушали :wink:

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Сря 01 юни 2005 10:01

Този договор,който е бил направен е нищожен,няма никаква правна стойност.С този договор мангото и да е искал не е могъл да прехвърли колата.Това е много сложен казус.Реално колата се води на името на стария собственик(негова собственост е).Трябва да се търси някаква връзка в общината или в данъчните служби.Друго решение на проблема не виждам.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 01 юни 2005 10:08

За някои от договорите за покупко продажба силата на личния подпис е равна на силата на подпис пред нотариус. :wink:
Пичага произнеси се по делото :lol:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 01 юни 2005 10:18

значи..............договора дори да го пази мангала, не го прави собственик, нот. заверка е задължителна, прави го само владелец-държи колата на правно основание годно да го направи собственик, ама това по давност, но това няма значение, важното е какво да се направи, за да не плаща жената данъка, щото ще и го търсят 100 години...
ако си пазеше договора, можеше нещо да направи в общината, нищо, че не е заверен....не може да я обяви за крадена, щото не е..../мисля на глас :lol: /уфффф нищо не ми идва на ум...аз бих отишъл в общината /в данъчното де/ и да обясня ситуацията, просто не знам какво ще стане
сори, но не трябва да чака, а да действа...в КАТ няма какво да прави

Потребителски аватар
Joro_Markov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Joro_Markov » Сря 01 юни 2005 13:25

Сходен проблем с мой близък,дори липсваше какъвто и да е писмен договор - всичко на честна дума. След 2 години за изкарване на документ от Общината излиза че се дължат някакви суми по данъка за автомобила. След ред консултации и обяснения на чиновниците се стигна до две възможности - заплащаш си пътния данък като честен данъкоплатец или намираш купувача и го принуждаваш с добро или зло да оправи задълженията. Все си мисля ,няма меоткриваеми хора ,пък макар и цигани :roll:
Успех!

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 01 юни 2005 20:15

В този договор не е ли упоменато кой ще плаща данъци и други такива за колата? Ако в догомора пише, че до края на годината трябва да се прехвърли колата, а мангала не се е появил, това не е ли нарушаване на договора и съответно прекратяване на валидността му? А, ако договорът е невалиден, колата си е живо крадена, каквото и да размахва мангала. Ако се обяви за крадена, жената поне ще може да се срещне с циганина и да се разберат...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”