Уиндоус Виста.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 09 дек 2007 9:02

Колеги,темата не е за качествата на Виста или ЕксПи,а за кирилизация на Виста.

Прав си колега :oops: И понеже аз , като стар :wink: слакер пуснах тази муха в темата ти официално ти се извинявам за това :!: Просто реших да използвам темата ти да науча и аз нещо ..... :oops: а за Виндовс - не искам нито виста , нито нищо от Чичо Бил - 100 години още да живее и аз да му ги броя :)

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Нед 09 дек 2007 15:02

Знам че отклонихме темата, но предполагам въпроса с кирилицата се изясни по-нагоре.

KingoftheROAD, разбирам накъде биеш, но се позамисли малко от другата страна на барикадата. "Нещо" (ОС) се прави от някой поради някакъв интерес. Аз не се интересувам на потребителя безплатно ли ще му излезе (обяда) или ще плаща за поддръжка вместо за лиценз. Безплатният обяд е във връзка с разработчика - това че някой ще намаже пари от поддръжка не означава, че ще сподели парите със създателя на ОС-а или на какъвто и да е софтуер. Тъй че разработчика ако не си прибере пари за лиценз, да ходи да гони дивото после. Ясно че има достатъчно ентусиасти, които искат да се доказват, да демонстрират какви сложни неща са правили щото им пише някъде вътре името. Мнозина го правят за да създават връзки и с идеята някой ден да ги наемат на работа за сериозен платен проект. Други искат да шашнат приятелката си какви велики изяви имат и т.н.

На яростните противници на Windows ще задам прост въпрос - ако Linux се продава на същата цена като Windows какво ще изберете? Мисля си, че над 50% ще изберат Windows. Сега става така, че хем ползват без пари windows-и, хем негодуват що Бил Гейтс ги продавал. Е че недейте така да извъртате нещата де. Ако някой си го е купил, значи е съвсем наясно защо го е избрал и е дал пари. Останалото излиза че е гледане в чуждата паница "как така тия ще печелят маса пари от несъвършен софт"...

Последна промяна от Божков на Нед 09 дек 2007 19:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Нед 09 дек 2007 16:47

Не ти трябва флекс тайп, нито други програми... на Regional Settings избираш България и си готов, след това сменяш с shift+alt или както си го нагласиш. Поне при мен беше толкова лесно, и сега е така.
А що се отнася до самата Виста като цяло, много съм доволен и работи доста стабилно. На ХР през един месец се налагаше преинсталиране и постоянно забиваше, сега нямам ядове. Ако засече вируси, или някакви нередности, само си бипка и си ги трие и оправя. Незнам защо толкова недоволни от виста има, след като си бачка перфектно.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 09 дек 2007 23:28

На яростните противници на Windows ще задам прост въпрос - ако Linux се продава на същата цена като Windows какво ще изберете?

ами там е работата - че не само не се продава на същата цена , ами и на никаква цена .... същноста , колега Божков на линукса е да четеш и да караш компота да прави каквото си поискаш , а не той да прави каквото му хрумне с твоите данни :wink: Аз не съм противник на Виндовс - просто не искам да имам нищо общо с него и мисля , че всеки има право да ползва каквото си ще - основния принцип на линукс е точно това - свободата да избираш .... ако и вие я имате - защо въобще се разправяме ?
Успех ... с вистата :D

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 09 дек 2007 23:44

Божков написа:...отклонихме темата...На яростните противници на Windows...

Наистина отклонихме темата. Божков можем да си открием друга тема, ако толкова държиш да спорим. Не съм противник на Windows. Просто исках да покажа че има и нещо друго освен виндофса и чичко Били. Мисля че, казах по-горе, всяка Операционна Система си има предимства и недостатъци.:!: :!: :!:

Колегата VW_FEN правилно е отбелязал. То и в ХР-то си го има това. Ако ти трябва фонетика само един .DLL се добавя. Вистата има и собствена фонетика, но различна от тази която познаваме досега. Подробности тук. И успех на колегата DOCDOBREV с кирлизацията.

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Пон 10 дек 2007 9:47

Колеги ,вече се справих с проблема, така че може темата да се заключи .Благодаря на всички!

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Пон 10 дек 2007 11:26

juve написа:свободата да избираш ....

Ех тая свобода. Звучи почти като митовете за демокрацията :)
С Windows кой ти ограничава свободата да избираш - има 1 влакова композиция с програми и програмки. Друг въпрос е че всичко без 1 вагон са отпадъци.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пон 10 дек 2007 19:11

С Windows кой ти ограничава свободата да избираш

:wink: мога да коментирам доста, ама колегата помоли да заключат темата и.... :roll:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 10 дек 2007 23:11

juve написа: ... мога да коментирам доста, ама колегата помоли да заключат темата и...

Винаги можем да си открием друга тема. И там да си чешем езиците по темата - "Свободата Санчо, свободата !!!" :-) Щото и аз мога да коментирам, и колегата Божков е надъхан. Така че казвате и действаме :arrow:

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пон 10 дек 2007 23:30

Така че казвате и действаме Arrow

ами не мисля , че има смисъл . И какво ще постигнем ? Все едно да седнат правоверни и християни да решават коя е истинската религия - никога няма да се разберат. А такива спорове между другото има много и къде ли не ...защо да добавяме още един ? Колегата Божков ще продължи да си ползва творението на Били , аз ще си ползвам Slackware ама ако вземем да спорим , току почнем задочно да се мразим , заради думите които сме си разменили а в спора на тази тема често се преминава на лично "окепазяване " на опонента ..и всичко защо ? За нищо . Мисля , че линуксарите трябва да сме толерантни . Иначе къде отива нашия принцип за свободата, ако се опитваме да набием в главите на Джамджиите че линукс е по добър - ми ние ставаме като тях ..... напротив аз НЕ искам никого зорлем да пробва линукс . Даже ми е кеф , когато чувам или чета за страшни антивирусни и други продукти , все платени , които уж ти помагат да оцелееш в супата от вируси , в която аз си плавам като лека лодка за разходка - безгрижно... :D Кликам си на сайтове , за които казват , че за 10 секунди ще те налазят гадините , отварям файлове , изпратени ми от Доброжелатели :wink: и се чувствам точно като седнал в танк и заобиколен от аборигени с прашки - спокоен и развеселен . НЕ ми трябва компания на сила ! Просто ...мисля , че човек когато узрее лесно ще се насочи Към правилната ОС насила хубост просто не става !
Успех на всички :D

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 10 дек 2007 23:58

juve написа: ...Успех на всички :D

Амин :!: :!: :!:

Колега мен повече ме интересува за обмяна на опит. Добронамереното обсъждане на даден въпрос действа като един вид образование. :idea:

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Вто 11 дек 2007 22:52

Бил Гейтс е велик, каквото и да ми говорите :)
Windows-а също

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 12 дек 2007 19:17

Особено вистата ;) за мене е най-доброто, което някога са пускали от Майкрософт.

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Сря 12 дек 2007 20:09

От както сложих Виста се родих.!Никога няма да си помисля повече за XP.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”