сигурен ли си да не би като отида при нотариуса /адвоката/пак да ме гледа като извънземноbatmilko написа:срещу гледане е със силата на покупко-продажба
Прехвърляне на жилище-Юристи
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Баш както е написал бат Милко е. Прехвърлянето срещу поемане на задължение за издръжка и гледане е вид продажба, при която няма плащане, а изпълнение на насрещно периодично изпълнение за неопределен период от време. Запазването на право на ползване е съсвем друго, и то може да бъде осъществено при всяка сделка за прехвърляне на недвижим имот.
И накрая - стига с това на час по лъжичка информация. Щом има и други имоти, значи няма страшно за запазената част.
И накрая - стига с това на час по лъжичка информация. Щом има и други имоти, значи няма страшно за запазената част.
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dobrinb написа:Щом има и други имоти, значи няма страшно за запазената част.
Така е, колега, ама въпросът е, че ги има СЕГА. Никой не знае какво ще се случи към момента на откриване на наследството, както и какви ще са отношенията между наследниците. Да не говорим за стойността на запазената и разполагаемата част, както и за момента, към който се определят. Днес цените са едни, утре - други, а човекът е жив (да е жив и здрав).
Все пак наистина е така: всеки си избира и според джоба какво да предпочете. Ако аз имам финансовата възможност да го направя, винаги ще предпочета покупко-продажбата, защото там шансовете да се развали клонят към нула. Договорът за прехвърляне на имот срещу издръжка и гледане е един от най-лесно атакуемите договори и с най-богата практика по отношение на развалянето му.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”