Ами колкото е луксозен и един туарег примерно, той не е луксозен, а просто добър продукт на добра марка. Не го водя аз за никакъв, не ме засяга дали е луксозен или не. Просто е факт, че е ситуиран в определена ценова зона от произвоидтеля си, както и му се налага опеделен имидж

Примерно погледни някое проучване за продажби на LCD монитори в БГ и ще видиш колко са продажбите на Iiyama и на останалите марки, като Philips, LG, Samsung, Benq - тези четирите държат около 80% от пазара, затова и цените им са добри, понеже се продават много, а не обратното

Примерно има много по-евтини марки, като KSA, Neo, AOC, KTC и още доста, но те нямата голям пазарен дял, понеже не цената е определяща за продажбите, а ред други фактори, като качество, престиж, реклама, дистрибуторска мрежа, сервиз, наличности и т.н. и т.н. и т.н.
Подхващаме един безкраен спор, който няма да свърши добре
Приеми просто факта, че в БГ Iiyama са по-скъпи, понеже не са толкова продавани, а не обратното, че не се продават много, понеже са по-скъпи

В БГ се търси стока "средна ръка", демек нито много евтина, нито много скъпа. Всичко което е над "средната" цена се води повече като "луксозно" и поради факта, че у нас хората са с по-малки доходи, се продава по-малко от средното за ЕС и от там пък и цените на "луксозните" стоки тук са по-високи, от колкото са в ЕС. Просто и ясно
Между другото, както си поставил въпроса в заглавието, може да достигнем до кофти извод
Принципно съм съгласен, че държавата ни не е нормална, но за щастие, държавата има много малко общо с частния сектор, още по-малко пък в търговията с IT компоненти

Там печалбите наистина са в пъти по-ниски, от колкото в повечето сектори. Примерно аптеките им намалиха надценката със закон на 30%

, докато при мен ако се опитам да продавам с 10% съм аут от пазара за няколко месеца