Ето това за гумите е добро решение.
Scuba, приятелю...говоря за голф в гараж - кой ще ми разбива гараж заради голфчето 3-ка...аз не се навивам:-)
На задната седалка ще сложа едно пакетче с привързан таймер и много жички...

Въпрос за стопанисването!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Bliznak
- Автомобил: MK6 Golf GTI
- Двигател: 2010
Последна промяна от Bliznak на Вто 28 юни 2005 15:13, променено общо 1 път.
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zord написа:Предполагам ,че ще ми обясните за тези скрити копченца /представа нямам как изглеждат, досега не съм държал кола навън/ - аз ли да ги слагам, на някоя от срещите ли да покажете...
Скрито копче - примерно купуваш си от магазина за електроника едно малко ключенце с 2 позиции - включено и изключено. Прекъсваш кабела на помпата за гориво примерно и връзваш так ключето, а самото ключе с кабели закарваш някъде по купето - примерно под стелката. Така като излизаш от колата щракваш ключето на изключено и бенз. помпа не работи и колата върти на стартер, но не пали. Това е само пример! Оставям на теб да решиш какво да прекъсваш. Имай предвид само като купуваш ключетата какъв ток минава през тях - да не земеш 2А ключ за прекъсване тока на делкото примерно - ще згори на първия опит ключа

- ickata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Малко ОФФ ама преди 4-5 години слушах някакво радиопредаване за автомобили и ставаше въпрос за някаква супер аларма. Та говереха за разните екстри и защити на алармата и стигнаха до това, че вносителя се похвали, че на автокрадците ще са им необходими близо три дни за да я разкодират и да запалят автомобила. После дойде време за въпроси от слушатели. Та един се обади и каза (не помня точните думи): "Абе кви три дни бе брато, ние имаме паяк. Ше я дигнем, ше я закараме у некой хамбар пък после може и две седмици да си я разкодираме."
Каско задължително!
Каско задължително!
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Все си мисля, че пълно каско е много добър вариант. За толкова годни винаги съм бил на плюс от застраховките. Плащат фарове/стъка/брони на 100% независимо от годините на автомобила, така че винаги ми плащат по 200+ за броня, а аз си купувам втора ръка за 100 лв.
Отделно при кражба също плащат, просто номера е да си избереш свяста застрахователна компания, за предпочитане е да имаш познати там (оценителите са доста ценни приятели)
Отделно при кражба също плащат, просто номера е да си избереш свяста застрахователна компания, за предпочитане е да имаш познати там (оценителите са доста ценни приятели)
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
zord написа:Ти в коя си застрахован?
аз лично ползвам Булстрад и съм много доволен. Но пак казвам, там имам приятелче застрахователен агент и вещото им лице за експертизите, който дефакто прави оценка на щетите ти.
Миналата година си изкривих задната броня в едно отрязано дърво, като давах назад. Отидох на оглед и ми писаха още 2-3 неща, на които и аз не бях обърнал внимание, така че май е най-важно да са твои хора. Иначе съм убеден, че всички големи застрахователни компании са коректни, ако ти не се опитваш да ги прекараш очевадно.
Иначе в много ситуации при кражба на нещо от колата ти, може да се инсценира ПТП с някой познат, попълвате си двустранните протоколи от ГО-то и ти като виновен отиваш при застрахователите и ти покриват щетите от каското

- zaio_baio
- Автомобил:
- Двигател:
Ice___Cool написа:zord написа:Предполагам ,че ще ми обясните за тези скрити копченца /представа нямам как изглеждат, досега не съм държал кола навън/ - аз ли да ги слагам, на някоя от срещите ли да покажете...
Скрито копче - примерно купуваш си от магазина за електроника едно малко ключенце с 2 позиции - включено и изключено. Прекъсваш кабела на помпата за гориво примерно и връзваш так ключето, а самото ключе с кабели закарваш някъде по купето - примерно под стелката. Така като излизаш от колата щракваш ключето на изключено и бенз. помпа не работи и колата върти на стартер, но не пали. Това е само пример! Оставям на теб да решиш какво да прекъсваш. Имай предвид само като купуваш ключетата какъв ток минава през тях - да не земеш 2А ключ за прекъсване тока на делкото примерно - ще згори на първия опит ключа
Искаш ли да ти покажа ка се пали дизела със 100гр. нафта и 60 см. парче кабел ..... и всичките ти там защитки отват в канала.......
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Искам искам искамzaio_baio написа:Ice___Cool написа:zord написа:Предполагам ,че ще ми обясните за тези скрити копченца /представа нямам как изглеждат, досега не съм държал кола навън/ - аз ли да ги слагам, на някоя от срещите ли да покажете...
Искаш ли да ти покажа ка се пали дизела със 100гр. нафта и 60 см. парче кабел ..... и всичките ти там защитки отват в канала.......

много ще ми е побезно ако закъсам някъде

Върни се в “ОФФ-Топик - други”