Интернет от Евроком

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Нед 06 яну 2008 13:32

и аз бях 2 години при тях, и причината да се откажа е както и при колегите по-горе - мнооого бавна връзка, на доста висока(за такава "охлювена" скорост) цена. Иначе връзката е стабилна, ама сега на LAN-а, дето не е особено стабилен, свалям филм от локалната мрежа за около минута, а иначе под час, при това на по ниска с 20% цена, докато от Евроком ми трябваха дни :evil:

Абе изобщо не съм доволен от тях да си кажа честно :?

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 06 яну 2008 16:45

Иначе само временно ще ги спра и ще мина на друг доставчик като този да видим как е... така докат нета земе да ми аресва Very Happy

Ами ако вземеш и поровиш около този , ще видиш , че както се казва по форумите .." че летиш , че летиш и пак на нечий ххх че кацнеш :evil: " Провинциална ни работа ..... ХАх и още нещо , има много интересен феномен : ако на евроком си изключиш за секунда модема или мигне тока ( както хич не мига напоследък ) после ако се случи да успееш да си присвоиш IP адрес за помалко от час си велик късметлия и трябва да тичаш за пускаш и тото .... хабиш си уменията :)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 06 яну 2008 18:42

juve написа:[ ХАх и още нещо , има много интересен феномен : ако на евроком си изключиш за секунда модема или мигне тока ( както хич не мига напоследък ) после ако се случи да успееш да си присвоиш IP адрес за помалко от час си велик късметлия и трябва да тичаш за пускаш и тото .... хабиш си уменията :)

Досега не ми се е случвало.До Каменица живея.Винаги като си гася компа (най-малко 2 пъти на ден) гася и модема.После се връзва без проблеми.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Нед 06 яну 2008 20:21

аз съм от 2+ години и съм доволен може да е бавен, но е стабилен 8)

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 06 яну 2008 22:51

Досега не ми се е случвало.До Каменица живея.Винаги като си гася компа (най-малко 2 пъти на ден) гася и модема.После се връзва без проблеми.

Е при мен беше така също ...ама от няколко месеца си промених тарифата и подписах договор с новия собственик и се почна ...до тогава си беше наред ...

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Нед 06 яну 2008 23:20

Днес ми пуснаха нета - сега пиша от него. Засега, да чукна на дърво, бива - свалям с 500К. А след като изключа модема, което днес правих 2-3 пъти, въобще няма проблем - остава си вързан. :D

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 06 яну 2008 23:25

Днес ми пуснаха нета - сега пиша от него. Засега, да чукна на дърво, бива - свалям с 500К. А след като изключа модема, което днес правих 2-3 пъти, въобще няма проблем - остава си вързан. Very Happy

Ми то е ясно бе , ти си от Софето , има провинция за поебаване , неможеш се вреди :)
Честито , дано си останеш доволен :)

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 07 яну 2008 0:46

juve написа:...много интересен феномен : ако на евроком си изключиш за секунда модема или мигне тока ( както хич не мига напоследък ) после ако се случи да успееш да си присвоиш IP адрес за помалко от час си велик късметлия...:)

Не знам дали си забелязал колега, че събнет маската преди беше 255.255.255.0 а сега моята е 255.255.192.0. Това означава, че ония охлюви са сегментирали мрежата си на подмрежи, за да пестят АйПи адреси. И за да не плащат за реални АйПи адреси на мрежа от клас В. Това става от април-май насам. Освен това АйПи-тата се сменят на всеки 2-3 часа. Това май го направи новия собственик. Известно време нещата си бяха по старому и нямаше особени проблеми, но откакто стана това бозата става все по бозава. Освен това аз съм на Д+ и тегля от замундата да речем съм около 160 КВ/с, а сега най-ниската тарифа тегли със 120 КВ/с. Правиш ли разликата? А иначе съм гледал на гигабит как се тегли филм за 40 мин. с 300-400КВ/с пак от замундата. Не, че гигабит е кой знае какво цвете за мирисане. Наясно съм, че това е локална скорост, но за 30 лева на месец и 160 КВ/с, и мазалото което е ЕК мрежата сега, започва все повече да не ми харесваа... :roll:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 13 яну 2008 21:56

Ето малко тестове за да не бъдем съвсем голословни. Това е тест на Ейнжълсофт отпреди няколко минутки

Изображение

а това е на Евроком също отпреди малко

Изображение
Коментарите са излишни. Аз съм на Достъпна+ на Евроком Пловдив. А тук който иска може да си тества нета.

Потребителски аватар
kabelista
Автомобил: Skoda Octavia RS
Двигател: AUQ

Мнениеот kabelista » Нед 13 яну 2008 22:13

Колега ас работя в Евроком и не използвам безплатниа фирмен нет, аси плаштам за нет от ланка- ти прецени :wink:

Потребителски аватар
vw_Krasi_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_Krasi_vw » Нед 13 яну 2008 22:44

:D здрасти , и аз съм на ЕВРОКОМ ниамам проблем , доволен съм
Изображение

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 13 яну 2008 23:26

kabelista написа: ...нет от ланка- ти прецени...
На кабелен модем съм - Мототола 5100. Ще изчакам още малко да се постопли времето, пък ще видим....

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Нед 13 яну 2008 23:30

Евроком никога повече,нито за ТВ,нито нет,страшни мизерници........

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

нет

Мнениеот amikus » Пон 14 яну 2008 0:40

Колега 2008 година сме какви са тия остарели тенологий пусни си един лан ако искаш кажи в кой квартал си да ти кажа най-добрата фирма в него за София нет през кабелната не е работа.8 МБ вътрешен и 1 външен как ти звучи за 25 лева?

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Re: нет

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 14 яну 2008 1:04

amikus написа: ....кажи в кой квартал си да ти кажа най-добрата фирма в него за София...

Колега, случайно да си забелязал, че съм от Пловдив? Не сме толкова напред с матряла като в София, но и тук има нещо достатъчно прилично. Само ще почакам още месец-два, докато отпусне времето че да могат да ме вържат. Едно приятелче преди малко ми се похвали и теста по-горе е от него.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”