Въпрос за Полицай :D

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Getoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Getoni » Съб 05 яну 2008 19:57

Значи отиваш в някое РПУ или в СДВР и там има обявените свободни места за сержанти (кат."Е") и офицери и списък с необходимите документи за заемане на длъжността ,след това си подаваш документите и трябва да отидеш на изпити за физ.подготовка(лицеви опори,коремни преси ,клякания,800м бягане за време и други) след това на психо (попълване на листовки и събеседване с психолог) и ако всичко е наред отиваш в съответното РПУ ,като стажант и те те изпращат в школата в Долни Богров и след като я завършиш вече си назначен на работа дотогава се водиш стажант на минимална раб.заплата.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 05 яну 2008 20:31

http://www.dhr.mvr.bg/Competition/
Прегледай това може да ти е от полза :wink:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Съб 05 яну 2008 21:45

propparo написа:Ами семестрите никога не са били от най-евтините там.Нека колегата който учи там даде достоверна информация.

над 1000 беше,ако не се лъжа ,те хвърчат всяка година да ги ева

Потребителски аватар
nasko79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko79 » Съб 05 яну 2008 22:01

Психото е мания :twisted: ,като излязах направо се чудих,какви са тези лесни вьпроси с трудни отговори :D има писмен тест и сабеседване,а физическия не е чак толкова труден,аз като се явявах-3км,за време не помня колко,коремни,лицеви,набиране,клекове,може и друго да има не помня,нищо трудно което да не се прави

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 05 яну 2008 22:18

russonera написа:Ами здравословни проблеми нямам.Както казахте по горе за Историята и тя ми върви.Въпроса е за нормативите.
Аз искам да си стана такъв по-висш(да стоя по бюро,в смисъл да обикалям и с патрулката,но главно да е на бюро) не катаджия(та да ме псувате некой ден :D .
За нормативите малко стягане трябва и ще се оправят.всеки ден по 1 час тренировки и става.Това за втъзките е малко трудно.

Другото което искам да питам е това за Жандармерист.Там какво се учи?

Нямаш развитие - не се хаби , ами по-добре се ориентирай извън бюджетната сфера! Хеле пък жандармерист - :banghead:
Питай на л.с , ако искаш?

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Съб 05 яну 2008 22:28

та значи академията в симеоново. За полицейските специалности ти трябва български и история. За пожарна и авариина безопастност - математика. Има заглавията на темите на страниците. След това имаш не лек физически изпит, медицински изпит (ако имаш проблеми с очите забрави). Как ставаше записването. Отиваш в РПУ то което ти е по лична карта и там ще ти искат молба да подадея , а да друго искат свидетелство за съдимост . Еми това се сещам успех колега. Опс има и нещо като психо

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 05 яну 2008 22:35

[quote="веселин"][quote="russonera"] Хеле пък жандармерист - :banghead:
    :да: Аз затова напуснах системата на времето :wink:

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Съб 05 яну 2008 22:50

Много се оплаквате от Жандармерията. :) Кажете поне там как се влиза.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 05 яну 2008 23:13

propparo написа:както и колегата stoqn_g60 каза по-горе,трябва ти връзки човече и нищо друго.вервай ми.
Аз вече съм бивш военен,6г. и половина бачках за ''вуеннити'' :lol: и смятах да пробвам да завърша в Симеоново,защото ми се занимаваше в по-друга сфера.Но--нямам необходимия арсенал от връзки.
другия вариянт е във Варна в Свободния.Защита на националната сигурност е специалността.С нея можеш да бачкаш и в спец-звена,в службата за охрана на президента и на още места,само че е доста скъп семестъра,направо убийствен.

Аз съм влязъл там без да дам 1 лев и без да имам нито 1 познат полицайТова с връзките е било до 89-та,вече може да влезеш стига да имаш желание и да отговаряш на определени критери
murder написа:Аз уча висше "Национална сигурност и Право" но във Варна.

Колега да ме прощаваш,но това което учиш във Варна НЯМА НИЩО ОБЩО С ТОВА КОЕТО УЧА АЗАз недавам и лев за образованието си,а вас там ви скъсват от плащане за семестър!!!Аз като завърша в АМВР имам осигурено работно място където почвам след завършване,при теб ням такъв филм.Така че моля ви несравнявайте АМВР с псевдоуниверсситета във Варна

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 05 яну 2008 23:27

da6o_amvr написа:Колега да ме прощаваш,но това което учиш във Варна НЯМА НИЩО ОБЩО С ТОВА КОЕТО УЧА АЗАз недавам и лев за образованието си,а вас там ви скъсват от плащане за семестър!!!Аз като завърша в АМВР имам осигурено работно място където почвам след завършване,при теб ням такъв филм.Така че моля ви несравнявайте АМВР с псевдоуниверсситета във Варна

Абе колега ти да ме прощаваш също,ама като не си информиран недей така с лошо.
И това за връзките само до '89 не ми ги пробутвай на мен,нали се пробвах 2 пъти,направо ми казваха съответната сума.То едно че са малко обявените всяка година места,едно че по едно време /между '00 и '03/ нямаше цял прием,ами и вуйчо генерал ми трябваше накрая и ги отебах,да му се невиди и корумпираната сфера.Това че може би някой те е натиснал без да разбереш е възможно да е друга работа,поразпитай някой роднина.
А за свободния във Варна и мнението ти пак не съм съгласен пак не си информиран.Там по едно време преподаваха Нора Ананиева и Муравей Радев,ако за теб нищо не ти говорят тези имена,за мен значи нещо тоя ФАКт.А и двама мои познати завършиха във Варна и сега единия бачка в президентсвото /вярно и с малко връзки,но подплътени от дипломата му от Варна/ а другия в представителството на ФБР в София.Доколкото знам не взимат псевдозаплати на тия места,затова че ти си прави сметката.Да не говорим че със завършено образование по дадената специалност във Варна,особено със втора записана Право просто си нямаш на идея какви възможности за работа има,МВР ряпа да яде,че и нещо друго. :lol:

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Нед 06 яну 2008 0:58

такса на семестър:
1ви курс - 920лв
2ри курс - 910лв
3ти курс - 900лв
4ти курс - 890лв
:lol:

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Нед 06 яну 2008 1:08

propparo написа:
da6o_amvr написа:Колега да ме прощаваш,но това което учиш във Варна НЯМА НИЩО ОБЩО С ТОВА КОЕТО УЧА АЗАз недавам и лев за образованието си,а вас там ви скъсват от плащане за семестър!!!Аз като завърша в АМВР имам осигурено работно място където почвам след завършване,при теб ням такъв филм.Така че моля ви несравнявайте АМВР с псевдоуниверсситета във Варна

Абе колега ти да ме прощаваш също,ама като не си информиран недей така с лошо.
И това за връзките само до '89 не ми ги пробутвай на мен,нали се пробвах 2 пъти,направо ми казваха съответната сума.То едно че са малко обявените всяка година места,едно че по едно време /между '00 и '03/ нямаше цял прием,ами и вуйчо генерал ми трябваше накрая и ги отебах,да му се невиди и корумпираната сфера.Това че може би някой те е натиснал без да разбереш е възможно да е друга работа,поразпитай някой роднина.
А за свободния във Варна и мнението ти пак не съм съгласен пак не си информиран.Там по едно време преподаваха Нора Ананиева и Муравей Радев,ако за теб нищо не ти говорят тези имена,за мен значи нещо тоя ФАКт.А и двама мои познати завършиха във Варна и сега единия бачка в президентсвото /вярно и с малко връзки,но подплътени от дипломата му от Варна/ а другия в представителството на ФБР в София.Доколкото знам не взимат псевдозаплати на тия места,затова че ти си прави сметката.Да не говорим че със завършено образование по дадената специалност във Варна,особено със втора записана Право просто си нямаш на идея какви възможности за работа има,МВР ряпа да яде,че и нещо друго. :lol:

Колегата си го каза. Това с връзките не ни го разправяй :!: Да не ти давам примери, че и в момента и то на МНОГО места го има. И айде като не си запознат със нашата система не се нахвърляй така върху мен и ако обичаш не прави такива изречения за универститета ми! Само споменах по темата къде и какво уча за да мога да помогна ако колегата има нужда. Това, че таксите са ни високи си има защо! Да не ти изброявам също... а и мисля, че е един от малкото университети, които са направени ПЕРФЕКТО и системата е много добра! Мога да ти кажа, че преподавателите ни са от Софийския университет, които идват да ни преподават лекции по няколко пъти в месеца. Да кажем, че и 90% след това се намира работа. Също така ако не ти е ясно нашия университет е с най-висока акредитация и тази диплома, която ще получа е призната в 15 страни в ЕВРОПА САМО!!! Така, че не нападай без да знаеш за какво става на въпрос при нас, а и ти обясних, че само споменах къде уча за да мога евентуално да бъда с нещо полезен на колегата, а колкото до propparo да Нора Ананиева все още преподава в университета. Даже сега след 2 седмици имам изпит по Конституционно Право при нея. :? А и има невероятна възможност да завършиш и магистратура Право, което дава допълнителни възможности :!:

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Нед 06 яну 2008 2:27

Gigabyte написа:Преди баща ми е учил в Пазарджик ,но тая година като минахме видяхме ,че нищо не е останало освен сградите и другите съоражения и май там вече няма никой който учи.Нека хората от Пазарджик да кажат.Изпитите доколкото знам са главно по Физкултура(доста трудни упражнения) и История(Българска история) .Много от кандидатстващите ги късат или на Физическите упражнения или на Психото ,което е доста по-гадно... А какъв по-точно ще ставаш ,защото от едно до друго има разлика - патрул(отговарящ за града),катаджия или по-висш(шефове и тн.) .Доколкото знам се учат само по-висшите в Симеоново ;) Също могат да те скъсат ако например си дюстабанд или някое друго такова заболяване което ти пречи ;)

Питай dasho за информация mhihi :D

Колега прав си тук в Пазарджик няма вече полицейско училище останаха само зградите и то от доста време вече мисля че 3-4 години се минаха от тогава :roll:

Колегата Li4o може да ви даде също по-подробна информация по въпроса :wink:

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Нед 06 яну 2008 2:54

Еми ние минахме след ФВ Шампионата на Калояново ,за да ми покаже къде е учил и то беше отстрани целото обрасло и тревясало :roll: Иначе преди е имало доста които са учели и по-негови думи: "Хората около училището направиха $ от заведения и тн. :D " .Иначе Пазарджик е готин град поне като се поразходих из центъра ,но то за 1час не може да видиш нищо :wink:

Потребителски аватар
menkata123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот menkata123 » Нед 06 яну 2008 8:03

Aко имаш връзки е добре.Ако ли не си сядаш на дупето и квото се иска от теб си го прваиш за да си сигурен че си се справил.Аз като кандидатствах през 98 г имаше итакива дето имаха връзки ама май им излезнаха тънки и им намазаха ските още преди психото.На ФП се скатаваха нещо.За ФП тогава имаше скок от място,набиране на висилка,спринт 100м.,и тест на Купър(май беше 2600м за 12 минути).Психото е голямо шоу дават ти сумати въпросници и тестове за решаване,по въпросниците те проверяват дали ги послъгваш,тоест на едни и същи въпроси но зададени по различен начин по 3-4 пъти в теста ти гледат как си отговарял.Имаше и тестове с фигури за проверка на вниманието може би, знам ли то си е психология там.И накрая имаше беседа само с тези които бяха на ръба при психотеста.А забравих пишеше се есе по няква много измислена тема.
А след ФП минаваш медицински преглед в клиниката в академията-там имаше голям маитап влизаме първи с авера за проверка на слуха,сяда той говори му нещо там сестра ли беше докторка ли,и изведнъж оная излиза и вика:Абе момче ти си напулно глух кво правиш тука,как са те пуснали.А той чакате какглух идете вижте че нищо не се чува.И отива тя слуша малко и кат се развика-как така това е саботаж още на първия кандидат днес да откаже апаратурата,не това е саботаж :lol: :lol:
Има емоции големи ,аз кандидатствах за ПАБ ама не ми стигнаха 25 места че да вляза приема беше за 25 неотслужили и 25 отслужили а аз 50-ти :lol: :cry: :cry: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ама сега пак съм шапка, тя една глава кат имала да носи шапка ше си я носи.
Аре успех.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”