За последната година цената на златото се е покачила с 45%.
По ТВ съобщиха, че са сключени сделки за петрол доставка Дек. 2008 с цена $200/барел. В момента е малко под $100.
Съвет за инвестиция
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vaalentin70
- Автомобил:
- Двигател:
аз за друго освен да се съберете примерно 3ма или четирима и да направите фирма с дялово участие на всеки (там регламентирано с договор) и да купите един апартамент на зелено чрез фирмата като офис (не знам дали може да се земе ддс от тва) и после да го препродадете и да си разделите парите от печалбата според дяловите вноски не мога да измисля!
ако сте познати още по-добре , ама може и някой от форума да има заинтересувам, ама си е рисково все пак
ако сте познати още по-добре , ама може и някой от форума да има заинтересувам, ама си е рисково все пак
Има си финансово-брокерски къщи с доста опит вече в бизнеса
даваш им парите за договорно управление , те ти правят порфейл по твой избор
-консервативен - с минимални но сигурни печалби (по високи от % на банките)
-балансиран (с доста добра доходност 10-20%)
- агресивен ( с най-висока доходност 30-80%и нагоре) но с най-голям риск
миналата година доста добри печалби се правеха на фондовата борса над 80%
но не играй сам - довери се на професионалисти -срещу 1-2% комисионна
даваш им парите за договорно управление , те ти правят порфейл по твой избор
-консервативен - с минимални но сигурни печалби (по високи от % на банките)
-балансиран (с доста добра доходност 10-20%)
- агресивен ( с най-висока доходност 30-80%и нагоре) но с най-голям риск
миналата година доста добри печалби се правеха на фондовата борса над 80%
но не играй сам - довери се на професионалисти -срещу 1-2% комисионна
-
- Автомобил: VW MK4
- Двигател: ATD PD TDI
Не мисля, че точно сега е момента да се инвестира в НИ. Не слушай изявленията на брокерите в медиите, това са платени съобщения. В момента балона на НИ в САЩ и UK спихва / плавно /, обаче тука според мен ще гръмне яко и изведнъж. Няма никаква логика да се покачват цените на НИ. Населението намалява / емиграция, отрицателен прираст /, ниска покупателна способност на населението, много ново строителство, което ще излезе тази година на пазара, остарял жилищен фонд, освен това 90 % и повече са собственици и някой имат по повече от 1 имот. Англичаните разбраха що е Бг и спряха търсенето също. Ако добавим, че последните години НИ се купуват с кредити едно повишаване на лихвения процент, което също мисля ще се случи ще направи много хора неспособни да плащат ипотеки и тези НИ също ще излязат на пазара. Ето линк към статии на професионалист - писани са преди 2-3 години и мисля човека е много прав. http://www.kordoba.net/Krasimir_Petrov/
Според мен ако нямаш опит питай в Карол или Елана имат инвестиционни фондове с различна доходност и различен риск разбира се. Мисля за сега това е най-доброто решение за теб.
Според мен ако нямаш опит питай в Карол или Елана имат инвестиционни фондове с различна доходност и различен риск разбира се. Мисля за сега това е най-доброто решение за теб.
chriss написа:Не мисля, че точно сега е момента да се инвестира в НИ. Не слушай изявленията на брокерите в медиите, това са платени съобщения. В момента балона на НИ в САЩ и UK спихва / плавно /, обаче тука според мен ще гръмне яко и изведнъж. Няма никаква логика да се покачват цените на НИ. Населението намалява / емиграция, отрицателен прираст /, ниска покупателна способност на населението, много ново строителство, което ще излезе тази година на пазара, остарял жилищен фонд, освен това 90 % и повече са собственици и някой имат по повече от 1 имот. Англичаните разбраха що е Бг и спряха търсенето също. Ако добавим, че последните години НИ се купуват с кредити едно повишаване на лихвения процент, което също мисля ще се случи ще направи много хора неспособни да плащат ипотеки и тези НИ също ще излязат на пазара. Ето линк към статии на професионалист - писани са преди 2-3 години и мисля човека е много прав. http://www.kordoba.net/Krasimir_Petrov/
аз сум на същото мнение за недв. имоти. пазара се държи изкусвено в момента, не знам колко ще издържи още така, но е пренаситен от жилища, огромна част от тях са си празни. хората нямат пари и идеята давай да грабим с кредити, че те цените само ще се покачват почва вече да не е рентабилна. вярно, че в световен мащаб ценови спад много рядко се случва, но има подобна случва в полша сравнително наскоро. всеки за недвижими имоти търчи, но срив ще има. само някой кътчета ще си запазят цените и ще се покачат може би още и това са местата, привлекателни за чужденците и за БОГАТИТЕ българи- това са имоти на морето, но не в самия град например центъра на варна, а в околностите.
Виж и този инвестиционен фонд! Аз съм супер доволен от доходността там!
http://www.status-invest.com
http://www.status-invest.com
- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:и аз съм привърженик на идеята за взаимен фонд. Ако не си "лаком" за голяма печалба, инвестицията е сигурна и печеливша. Лично аз не бих избрал Капман, дори само поради факта, че прекалнено голяма доходност показват, имаше период със 180% годишна доходност, тез пари да не валят от небето... рано или късно подобно фондове ще се пукнат като голям балон...
абсолютно бягай от най-голямата доходност, като човек бачкал в банка, ще ти кажа как се постига това- с поемане на рискове, а понеже постоянно ги натискат за печалба, те рискуват все повече и повече, и рано или късно ще стане изненада
карол съм чувал не добри думи за източна европа фондът им, за управлението му. макар че има много петролни фирми в него, като акции
адванс инвест на карол не е лош фонд, в първите е, но не е топа като капман
Сега за имотите, майка ми е в тоя бизнес от 15 години близо, не слушай кво се говори за не знам си колко процента увеличение. Важно е на какви пари се сключват сделките
Щото знаеш ли колко апартамента висят на пазара от лакомия, и като направят една справка и си викат абее баси как са поскъпнали
говори се примерно за моя квартал младост за 1000-1100 евро на м2
само дето на тея пари сделки няма
вярно е, че от зелено на готово скачат с около 30 % но въпросът е ще можеш ли да го продадеш.
Представи си следното- има голямо предлагане, животът в страната се подобрява, хората ще спрат да идват към София постоянно, ще се изкриви още търсенето. И дори и ти да не свалиш цената, някой няма да издържи и ще свали. Повече от 10-15 % ръст на имотите не е реално да се очаква според мен.
фондовете са по-добра идея защото слагаш в няколко фонда парите- не се занимавай с нискорискови- само балансирани, които гонят поне 15-17% доходност. Ако си разпределиш риска и си достатъчно търпелив, мисля че за няколко години може да очакваш средно по 20 процента на година
П.С това нещо го мисля от почти 6 месеца, гледам движения на фондове, образовам се, не бързам.
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
pakumba написа:chriss написа:Не мисля, че точно сега е момента да се инвестира в НИ. Не слушай изявленията на брокерите в медиите, това са платени съобщения. В момента балона на НИ в САЩ и UK спихва / плавно /, обаче тука според мен ще гръмне яко и изведнъж. Няма никаква логика да се покачват цените на НИ. Населението намалява / емиграция, отрицателен прираст /, ниска покупателна способност на населението, много ново строителство, което ще излезе тази година на пазара, остарял жилищен фонд, освен това 90 % и повече са собственици и някой имат по повече от 1 имот. Англичаните разбраха що е Бг и спряха търсенето също. Ако добавим, че последните години НИ се купуват с кредити едно повишаване на лихвения процент, което също мисля ще се случи ще направи много хора неспособни да плащат ипотеки и тези НИ също ще излязат на пазара. Ето линк към статии на професионалист - писани са преди 2-3 години и мисля човека е много прав. http://www.kordoba.net/Krasimir_Petrov/
аз сум на същото мнение за недв. имоти. пазара се държи изкусвено в момента, не знам колко ще издържи още така, но е пренаситен от жилища, огромна част от тях са си празни. хората нямат пари и идеята давай да грабим с кредити, че те цените само ще се покачват почва вече да не е рентабилна. вярно, че в световен мащаб ценови спад много рядко се случва, но има подобна случва в полша сравнително наскоро. всеки за недвижими имоти търчи, но срив ще има. само някой кътчета ще си запазят цените и ще се покачат може би още и това са местата, привлекателни за чужденците и за БОГАТИТЕ българи- това са имоти на морето, но не в самия град например центъра на варна, а в околностите.
мда иска се на някой хора да спаднат цените ама няма да стане
и много ме радва как уж хората нямат пари (само погледнете автопарка на софия как се изменя)
при нас специално под 5% от жилищата са купени с кредит
и всичко е продадено на зелено още
и само идват и питат ама нещо да купиме ама нещо да се намери и т.н.
сега не продаваме защото напролет ще са с 50% отгоре цените
и въобще не е изкуствено това завишаване
защото ако преди 200$ стигаха за да построиш 1м2 то сега за качествено и 600-700евро не стигат
преди собственици се радваха на 22% обезщетение сега се мръщат на 33% въобще много е спорна работата
и за всеки квартал си е различна ситуацията...
сега се забелязва една вълна от по заможни хора от провинцията които си пращат децата да учат в софия но не на квартира а им купуват апартамент директно...
и аз съм за доверително управление и инвестиция в ЦК.
Бих ти препоръчал да прегледаш този сайт www.investor.bg има доста информация и анализи (за 2007 и 2008), фондове, доходност, класации, пазар, обща информация.
Но НЕ бързай да им четеш форумите, помни че там никой няма интерес да помага на другите да печелят
Бих ти препоръчал да прегледаш този сайт www.investor.bg има доста информация и анализи (за 2007 и 2008), фондове, доходност, класации, пазар, обща информация.
Но НЕ бързай да им четеш форумите, помни че там никой няма интерес да помага на другите да печелят

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Инвестирай в индекси - доходност и сигурност - премерен риск. И както написа Вили - разпредели инвестицията.
По отношение на недвижимите имоти може в универститетите да не ги дават като добра инвестиция, но е най-сигурната. А в България цените продължават да растат - последната година надхвърли всички очаквания двойно, да видим тази какво ще стане. Освен това, ако вземеш нещо с кредит, и го даваш под наем, наемът ще изплаща по-голямата част от кредита, а накрая ще си имаш и жилище освен това.
По отношение на недвижимите имоти може в универститетите да не ги дават като добра инвестиция, но е най-сигурната. А в България цените продължават да растат - последната година надхвърли всички очаквания двойно, да видим тази какво ще стане. Освен това, ако вземеш нещо с кредит, и го даваш под наем, наемът ще изплаща по-голямата част от кредита, а накрая ще си имаш и жилище освен това.
DragoGT написа:pakumba написа:chriss написа:Не мисля, че точно сега е момента да се инвестира в НИ. Не слушай изявленията на брокерите в медиите, това са платени съобщения. В момента балона на НИ в САЩ и UK спихва / плавно /, обаче тука според мен ще гръмне яко и изведнъж. Няма никаква логика да се покачват цените на НИ. Населението намалява / емиграция, отрицателен прираст /, ниска покупателна способност на населението, много ново строителство, което ще излезе тази година на пазара, остарял жилищен фонд, освен това 90 % и повече са собственици и някой имат по повече от 1 имот. Англичаните разбраха що е Бг и спряха търсенето също. Ако добавим, че последните години НИ се купуват с кредити едно повишаване на лихвения процент, което също мисля ще се случи ще направи много хора неспособни да плащат ипотеки и тези НИ също ще излязат на пазара. Ето линк към статии на професионалист - писани са преди 2-3 години и мисля човека е много прав. http://www.kordoba.net/Krasimir_Petrov/
мда иска се на някой хора да спаднат цените ама няма да стане
и много ме радва как уж хората нямат пари (само погледнете автопарка на софия как се изменя)
при нас специално под 5% от жилищата са купени с кредит
и всичко е продадено на зелено още
и само идват и питат ама нещо да купиме ама нещо да се намери и т.н.
сега не продаваме защото напролет ще са с 50% отгоре цените
и въобще не е изкуствено това завишаване
защото ако преди 200$ стигаха за да построиш 1м2 то сега за качествено и 600-700евро не стигат
преди собственици се радваха на 22% обезщетение сега се мръщат на 33% въобще много е спорна работата
и за всеки квартал си е различна ситуацията...
сега се забелязва една вълна от по заможни хора от провинцията които си пращат децата да учат в софия но не на квартира а им купуват апартамент директно...
може би да си прав, сигурно си по-навътре от мен в областта. но аз гледам няколко факта- работя във фирма, където 90% от персонала, който си е купил жилища те са на кредит. дори тези 10% ги допускам от вежливост:), не познавам такъв дето не е купил с кредит, а среданта заплата като за бг не е съвсем зле- да кажем 2 000 лв. може и малко отгоре. а това, че 1 апартамент може да ти излиза 1100 евра квадрата, много трудно може някой да ме убеди, освен ако имота не струва 800 евра/квадрата. знам как се движат цените на стр. мат-ли и за 600-700 евро на квадрат може да влагаш златни нишки в стените. а всеки може да си сметне, че в момента в сф излиза по-евтино да си направиш къща отколкото да си купиш апартамент/е, зависи от квартала ест./- дружба, което не е особенно прекрасен квартал за мен, 50 кв м за 50 000 евро, кво е тва?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”