Сайт за изпращане на смс към ВИВАТЕЛ ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
MiroslavStanchev
Автомобил:
Двигател: AHF 2000

Мнениеот MiroslavStanchev » Сря 16 яну 2008 12:17

~~~~~ написа:Добре де, някой може ли да обясни как става това нещо? Ако минава през чужд оператор, то Вива им иска някакви пари за всеки СМС. Следователно все едно имаме някакъв спонсор, който плаща за безплатните смс-и, а такива хора по света (почти) няма. Другият вариант - ако има недокументиран вход за безплатно ретранслиране на смс-и, то биха се навъдили маса подобни места за изпращане през интернет...

И на мен ми е интересно това,но щом има няма от какво да се притесняваме. :) При мен изпращането се получава към всички :) :да:

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Сря 16 яну 2008 12:20

Вие за приходи от реклама да сте чували? Те ти предагат безплатна услуга, ти им посещаваш и разпространяваш сайта, все повече хора влизат в него, рекламодателите дават повече пари, за да им седи банера на сайта.

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Сря 16 яну 2008 14:01

dermeister написа:Вие за приходи от реклама да сте чували? Те ти предагат безплатна услуга, ти им посещаваш и разпространяваш сайта, все повече хора влизат в него, рекламодателите дават повече пари, за да им седи банера на сайта.

Доста е съмнително обяснението с рекламата. На всеки СМС им вземат поне 4-5 цента. Почти с всяко влизане се изпраща СМС, а не се гледа само. Тъй че кой е тоя дето ще дава толкова пари за еднократно показване на банера му? Мина времето на сляпата вяра в банер-рекламата - нали цял интернет балон стана от такива илюзии.

Според мен обяснението е по-просто - безплатните СМС-и са временна екстра с цел да се рекламира сайта им за основната му дейност. Изчислили са че примерно с 10 хил $ ще финансират смс-и за няколко месеца. Съвсем случайно една част не се изпращат, но има и успешни изпращания за да не се губи вярата. Така народа им научава сайта доста бързо. Ако дадат същите пари да им показват някакъв фалшив банер никой няма да обърне внимание.

Последна промяна от ~~~~~ на Сря 16 яну 2008 14:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 16 яну 2008 14:03

бате рекламата в наши дни е много скъпо нещо.. повярвай !

Върни се в “ОФФ-Топик - други”