Компютърджиите да кажат дали това си струва - купено вече

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 17 яну 2008 19:44

musura написа:
kickd0wn написа:Гледай гаранцията дали е международна

Тя е международна, но е за америките - северна и южна. В Европа не важи... Тези модели даже не се продават официално в БГ.

Вариант за гаранция е застраховка в почти всяко застрахователно дружество предлагат - цена 30 лева на година и ако се счупи, те ти поемат разходите по ремонта, което ми се струва доста изгодно

Друг вариант е да се праща в щатите за ремонт, ако нещо се прецака :wink:

Ето това е наистина полезно инфо за което благодаря! И все пак, като конфигурация/цена някой нещо още?

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Re: Компютърджиите да кажат дали това си струва

Мнениеот kikata » Чет 17 яну 2008 21:40

trunner написа:Приятел ще си идва от щатите и го помолих да ми донесе ноутбук от там за по-евтинджас. Та момчето ми намерило това http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/gene ... R1002_USEN
на цена 850 доларчета. Искам да знам според вас дали ще си струва. Спецификациите ме устройват и си мисля, че си струва парите, но...

..така,аз да си кажа мойто пък ти си прави сметката.
Преди около месец си взех същия лаптоп с 20-30$ по-скъп !
Като гледам параметрите на горния и тези на моя,разликата се състои в CPU-то и графичната карта.
За около 870-800$ го намерих с cpu core duo 2,1600Mhz,L2-2mb,FSB 667Mhz.Графичната карта беше pc express x16 geforce 8400 128mb до към
800mb,яловото е че шината е ddr2,ама няма значение за в бъдеще може да се смени,а имаше и HD изход!
Всичко друго е същото.Не бързаи да даваш пари,потърси хубаво и чак тогава купуваи!!! :beer :beer :beer

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 17 яну 2008 21:43

ако няма да играеш игрици на машинката, е перфектен вариант, цената е добра за екстрите, които получаваш, а и като цяло самия ноутбук изглежда доста готино - лъскъвичък и хваща окото :wink:

Всъщност и игри ще вървят, но с по-ниски изисквания :wink:

Принципно в БГ можеш да вземеш подобен ноутбук, за подобни пари, но с леко по-слаби характеристики - примерно диск 120-160ГБ, без камерка... малко по-слаб процесор :) но пък ще имаш гаранция тук :wink: Този Асус е приличен вариант, с 2ГБ РАМ илиза около 1070 лева с ДДС (800$), има мишка и чанта подарък с него и 3 години гаранция :wink: - няма камерка и диска е по-малък... но камерка струва 20-30 лева прилична, ако не държиш на супер екстрата да имаш вградена :wink: , а външен харддиск можеш да си сложиш за около 150-160 лева 320ГБ и общо ще имаш 440ГБ :wink:

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Чет 17 яну 2008 21:57

за мен е перфектно

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пет 18 яну 2008 10:45

Някой друг ще казва ли нещо, че много противоречиви мнения се събраха? :roll:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 18 яну 2008 11:43

Както писах по рано според мен е супер и си заслужава
какво не му харесвате на процесора ?
аз съм с такъв в момента.. за игри не е най-доброто решение но малко хора тези години си купуват лаптопи за по 850лв за игри (макар че няма нещо което да не ми е тръгнало на смотаната барака!!!)

2гб рам .. супер
читаво видео.. даже може да се каже че е доста добър клас
250 гб хдд - за лаптоп е предостатъчно !!
цд-то е с всякакви шукарии по него като LightScribe и тн
wireless има
добра резолюция
кард риидър
според мен е предостатъчно и ако имаш доверие на човека да ти каже "няма проблеми" взимай го
за тези пари ще си вземеш някой дръглива мизерия турбо-х и някакви такива простотии
много хора са против ХП-тата обаче аз съм доволен
нещо което не ме е предало не мога да кажа че не върши работа нали така?

ще останеш доволен от машинката според мен

Потребителски аватар
GTI-8V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTI-8V » Пет 18 яну 2008 14:35

Според мен не си струва:

- гаранцията е първия проблем ако нещо стане.
- имаш да платиш транспорт и мито които осикява неща още.
- има и опасност още при транспорт да се повреди нещо, на мен некои неща се повредиха с пратки от САЩ до сега и си беха по здрави от нотебоок.
- требва да се разкараш до митницата които си е пак време и пари.
- има подобни и дури по добри оферти в БГ ако се разглешдаш внимателно и дебнаш неква промоция!!

Не бих си всел лично а сам чувек които поричва доста неща напрекисното от САЩ.

Забравих да ти каша че и зарадното/захранване е за техния стандарт, сначи още една повръвене като гледам, поне това се налоши с един Хбох които ми дойде от САЩ, още се зажелавам че по поричах от там!!!

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Пет 18 яну 2008 14:59

trunner написа:Някой друг ще казва ли нещо, че много противоречиви мнения се събраха? :roll:

да, взимай асуса дето musura го предлага

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пет 18 яну 2008 15:09

GTI-8V написа:Според мен не си струва:

- гаранцията е първия проблем ако нещо стане.
- имаш да платиш транспорт и мито които осикява неща още.
- има и опасност още при транспорт да се повреди нещо, на мен некои неща се повредиха с пратки от САЩ до сега и си беха по здрави от нотебоок.
- требва да се разкараш до митницата които си е пак време и пари.
- има подобни и дури по добри оферти в БГ ако се разглешдаш внимателно и дебнаш неква промоция!!

Не бих си всел лично а сам чувек които поричва доста неща напрекисното от САЩ.

Забравих да ти каша че и зарадното/захранване е за техния стандарт, сначи още една повръвене като гледам, поне това се налоши с един Хбох които ми дойде от САЩ, още се зажелавам че по поричах от там!!!

trunner написа:Приятел ще си идва от щатите и го помолих да ми донесе ноутбук от там

А ти това прочете ли го?

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пет 18 яну 2008 15:16

Бива :)

Потребителски аватар
Vladsman1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladsman1 » Пет 18 яну 2008 15:39

Имай предвид че е с конексант аудио, за което шофере за ХП няма нито официални нито каквито и да било(всъщност има някакви, но разправят, че не откривали правилния хардуер) или поне аз 3 дена се боря с едно ХП Г7000 (и то с конексант аудио и модем), че разкарах вистата, а под ХП шофере нито за аудио, нито за модем(не че ще ти трябва де, но все пак). Само да ми остане време и ще се опитам да ги садя насила (някъде съб неделя ще е това).
Иначе си заслужава машинката паричките. Взимай и се не бой :)

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Пет 18 яну 2008 16:12

Колега не се чуди, а го взимай :) Няма да има гаранция голем праз :lol: Както каза колегата musura:

musura написа:Вариант за гаранция е застраховка в почти всяко застрахователно дружество предлагат - цена 30 лева на година и ако се счупи, те ти поемат разходите по ремонта, което ми се струва доста изгодно

Както каза Vizor-a няма да имаш проблеми :)

Само кажи на приятеля си да му изхвърли кутията и да го пише че е 2-ра ръка ;) така няма да плащаш мито :) Айде и със здраве да си го ползваш :)

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Пет 18 яну 2008 16:37

Отнасяй го :!: Аз снощи разглеждах tigerdirect.com където е може би най-евтино за лаптопи, и това което си намерил е възможно най-приличното за тея пари. Само търси варианти за гаранция че ако изгори дъно или монитора прави проблеми, ще ръснеш премного...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 18 яну 2008 16:40

аз ти казах мнението ми за шеър видеото и няма да се повтарям, тъй като в момента имам поглед върху две HP-та едното е 7200 core duo 2ghz другото е точно същият х64 2ghz и мога да ти кажа, че разлика в двата не виждам. Ако дадете свестен sw за тест мога да дам резултатите. При всички положения х64 ще е по-евтина доста. Комповете не се ползват за игри.

За мен сделката е изгодна.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пет 18 яну 2008 20:44

Мииии, казах на мунчето да набива гущерите па квото е такова, все пак няма да джугам игрички или да правя анимации или нещо 3Д!!! Благодаря на всички за мненията, наистина доста бяха полезни!!! Ако не я заключат ще пиша впечатления като ми пристигне машината (края на месеца). Отново благодаря!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”