Транспорт от САЩ до БГ ??

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
GTI-8V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTI-8V » Пет 18 яну 2008 21:02

:arrow: :idea: :?:

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пет 18 яну 2008 22:54

Значи в твоя случай за да ти излезне по-евтино трябва да се орентираш за групажен товар, по-точно групаж от пристанище в САЩ до пристанище Солун, за конкретния случай немога да ти помогна, но поразпитай да видим, питай първо чичо "Гугъл" какво ще каже :wink:

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Re: Транспорт от САЩ до БГ ??

Мнениеот Tougi » Пет 18 яну 2008 23:26

GTI-8V написа:Имам следващия проблем:

Купих 1000 неща за колата ми, чазтите стоит при един мой приятел в Pittsburgh (САЩ) и сега се чуда по какив начин най добре да прaта това всичко в БГ?!

За сега най добре оферта беше за $ 4.500 за Kонтайнер до Варна, но един мой приятел ми е казал че това е прекалено скипо и че има по ефтини варианти за Контайнер до Солун и от там директно с Камион до БГ и София.

Сега, никак не е очевидно, че 4500 USD е голяма цена. Преди два дни проверявах:

Liner In Хюстън - Free Out Бургас - 2080 долара. Цената е валидна до 31 януари. Плюс такси в Бургас (около 300 евро) плюс документи, терминални и прочие разходи плюс вътрешен транспорт в САЩ - може и да мине 4500.

През Солун не те съветвам. Терминалните разходи (Солун е скъпо пристанище), транспорта на контейнера от Солун до Смолян ПЛЮС транзитната гаранция ще ти изядат далаверата. Или пък, ако го освобождаваш там, гръцките спедитори ще ти свалят две кожи, пък и ДДС-то го плащаш също там.

Значи:

1. Казваш на твоя приятел в Питсбърг да се свърже с някоя контейнерна компания - Хапаг-Лойд, Зимлайн и т.н. Те ще подадат контейнера директно в Питсбърг и ще го докарат до Варна/Бургас.
2. Агентите на контейнерната линия от Варна/Бургас ще те уведомят предварително кога ще пристигне контейнера.
3. Наемаш си спедиторска фирма/митническа агенция които ще ти оформят документите и ще освободят стоката (сложи минимум 4.5% мито и 20% ДДС).
4. След това имаш два варианта:
4.1. Претоварваш стоката в Бургас/Варна на твой транспорт.
4.2. Плащаш си за транспорт на контейнера до Смолян и си го разтоварваш на място.

P.S. Ако го направиш през Бургас, мога да помогна с митническите формалности.

Да, убеди се, че ще получиш фактури за всички стоки. А също и фактура за транспорта!

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Съб 19 яну 2008 0:25

не е скъпо фирмата ми внася матеряли от италия един тир излиза около 4000 евра или нещо такова а контеинер от китай е нещо от рода на 4500$

Върни се в “ОФФ-Топик - други”