Северният парк - тъжна гледка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Пон 28 яну 2008 11:06

scuba написа:Парковете са на подчинение на "Зелени системи", а не на Общината!!!! Общината НЯМА право 1 кошче да сложи там!!! Камо ли да се разпорежда с парка

"Зелена система" е Дирекция към Столична община. "Озеленяване" също е общинска фирма. Тъй че, за рекламации - кмета.

Обаче през последните 15-тина години основните дейности на тези (и не само) общински звена и фирмички бяха насочени не към управлението на зелената система на София, а към източването на общинския бюджет. И тези картинки са просто един логичен резултат.
А и изглежда, че Северният не е толкова приоритетен за общината, щото обслужва "работническите" квартали все пак. От много години е занемарен.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 28 яну 2008 12:05

stil написа:...И тези картинки са просто един логичен резултат.
А и изглежда, че Северният не е толкова приоритетен за общината, щото обслужва "работническите" квартали все пак. От много години е занемарен.

Не мога да го приема за нормално. В тази част на София има 2 парка - Северния и Западния парк. И двата са в едно и също състояние (Западния е по-добре де. Все пак малко повече го поддържат). При положение, че и м/у блоковите пространства вече се застрояват и няма никакви зелени площи, нека поне парковете да не пипат. Не може децата ми да играят м/у бетон, тухли и кучешки лайна. Просто НЯМА да го приема за нормално. И на края вечрно ше истрещя и ще продам всичко де що имам в тоя смотан град и ще ида да си живея на село

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Пон 28 яну 2008 12:15

Бате Бойко не може,ли да оправи нещата,нали сега има болшинство в общинския ви съвет?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 28 яну 2008 12:16

викторе,аз дето почти 30 години съм живял в свобода,мога да ти кажа че парка започна да става така откато почнаха да слагат разни павильони сергиики там.

Езерото мога да ти пусна снимки преди 20години в какъв вид беше.За катюшите и танковете още по.Преди бяха от дърво,но някой глупак реши да сложи метални(още бяха комунистите на власт)и да не ти разправям колко счупени глави съм видял там.

Ама тва е,обаждай се на нова(господарите) да идват и да снимат

по спомени стария кмет(сега незнам кой е) имаше доста заигравки и делавери с хора от квартала ,даже има нов блок до наще на фирмата юнивърсал,май пак построен с големи връзки.

Ако имаш нужда от помощ за каквото и да било относно парка ,обаждай се да го вкарваме в приличен вид деба :evil: :twisted: :evil:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 28 яну 2008 12:23

Тъжни снимки...Засега за мене западният парк си остава най-доброто място за разходка в София :roll: Страх ме е че и той скоро ще заприлича на Северния...

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 28 яну 2008 12:24

LILO&STICH написа:...

Ако имаш нужда от помощ за каквото и да било относно парка ,обаждай се да го вкарваме в приличен вид деба :evil: :twisted: :evil:

Бате, живея в Надежда от 1985та година. Помня какъв беше парка. И помня колко съм карал колело там. И помня даже когато езерото беше пълно с вода и имаше водни колела. И точно за това ми се къса сърцето като го гледам в тоя му вид. Не може да се остави просто на произвола на съдбата това нещо. Хората там НЯМАТ къде другаде да се разхождат.
Писах на господарите. Да видим какво ще стане. А новия кмет е бетер стария. Казват, че тоя бил още по-голяма мутра от предишния. А предишния беше страшен. А тоя не мога да си представя вече къв ще е.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 28 яну 2008 12:43

scuba написа:
LILO&STICH написа:...

Бате, живея в Надежда от 1985та година. Помня какъв беше парка. И помня колко съм карал колело там. И помня даже когато езерото беше пълно с вода и имаше водни колела. И точно за това ми се къса сърцето като го гледам в тоя му вид. Не може да се остави просто на произвола на съдбата това нещо. Хората там НЯМАТ къде другаде да се разхождат.
Писах на господарите. Да видим какво ще стане. А новия кмет е бетер стария. Казват, че тоя бил още по-голяма мутра от предишния. А предишния беше страшен. А тоя не мога да си представя вече къв ще е.
мале,мале

ако е верно тоя,незнам как ще има оправия,но нека пишем и на бат бойко,лично гласувх за негов преставител на изборите,но явно не е имал успех.
Ако можеш ,пиши и до озеленяването и там да ги ръчнеме

Потребителски аватар
Mephistofel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mephistofel » Пон 28 яну 2008 12:45

От 1982 до 1987 съм живял в ж.к. Толстой - колко съм катерил по тези катюши...

Е*а си разрухата цари сега...

Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Пон 28 яну 2008 12:49

:не: :не: :не: да добре .... и после това ми било парк :idea:

Потребителски аватар
Лъвчо
KMETO
Автомобил: Passat B5 syncro
Двигател: AFN

Мнениеот Лъвчо » Пон 28 яну 2008 12:51

Сори за искaзването , ама сме си "шибана държава" :evil:

Последна промяна от Лъвчо на Пон 28 яну 2008 14:15, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 28 яну 2008 12:53

vlado_turboto написа::не: :не: :не: да добре .... и после това ми било парк :idea:

БЕШЕ!!! вече не е :?

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Пон 28 яну 2008 14:38

Това не е нищо.Ако някой е идвал в Пазарджик в парк "Острова" има бивша база за корабо,авио и автомоделизъм сградата прилича на останки след война вътре е пълна със спринцовки и какви ли не боклуци, езерото за лодките и пистите приличат на "кенефи" с извинение :cry: За съжаление нямам апарат да видите на какво прилича всичко :?

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Пон 28 яну 2008 18:51

Парковете отдавна не са това, което трябва да бъдат!
Боклуците, мръсотията, бездомните кучета и опасните "катерушки" са всичко друго, но не и благоприятно място за децата..

Да не говорим за "чичковците" със шлиферите.. :lol: :evil: :evil: ... дето, ако хванеш един такъв- с кеф, съвсем "педагогично" да му вържеш "достойнството" за вратлето на някое побесняло кученце... да го поразходи из парка :evil:

Колкото и тъжно да звучи, никога не бих си завела детето там един ден..!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 28 яну 2008 19:00

Добре че бай Тошо и това е направил, че сега само се руши... :?

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 28 яну 2008 20:04

:shock :shock :shock

scuba аз си мислех, че само при нас в горите са секът трупи за дървен материал, а като видях, че и при вас е същото :No

Върни се в “ОФФ-Топик - други”