Трябва ми една компютарна програма !

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 04 фев 2008 0:00

KingoftheROAD написа:
Tinko написа:Повредена мп3-ка или с нисък бит-рейт няма как да се оправи с каквато и да е програма.

повредена, може би не, но нисък битрейт става с аудиоконвертора първо го разкомпресира, и после наново в какъвто битрейт му кажеш.

Да и единственната разлика е, че бит-рейта е променен но качеството на звука е същото.

Тва е като да се опитваш да записваш от аудио-касетка на сд и да чакаш да свири като от сд.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 04 фев 2008 0:13

Tinko написа:Да и единственната разлика е, че бит-рейта е променен но качеството на звука е същото.

Тва е като да се опитваш да записваш от аудио-касетка на сд и да чакаш да свири като от сд.

не мога да кажа, не съм правил сравнение, но щом е компресирано цифрово аудио по някакъв алгоритъм би следвало да може по обратния алгоритъм да се разкомпресира без проблеми, и да се компресира наново в какъвто искаш формат и битрейт. друг е въпроса какъв е първоначалния сигнал когато е цифровизирано аудиото, ако е с качесто на аудокасета, би могло да се поизчисти с разни филти и тн...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 04 фев 2008 6:48

KingoftheROAD написа:не мога да кажа, не съм правил сравнение, но щом е компресирано цифрово аудио по някакъв алгоритъм би следвало да може по обратния алгоритъм да се разкомпресира без проблеми, и да се компресира наново в какъвто искаш формат и битрейт...

НЕ МОЖЕ! Как не седна да прочетеш КАКВО Е mp3? Поне не заблуждавай другите, които ги мързи да прочетат. Всяка статия за компресия СЪС и БЕЗ загуба на данни отнема не повече от 10мин. Напрегнете се малко!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”