Ще развивам занаятчийство....Дали имам бъдеще?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Според мене тази идея кам коато си се насочил е доста оригинална,много са малко хората занимаващи се сподобен бизнес в БГ,но ако наистина това ти е на сърце,можеш да опиташ както в наща мила родина,така и на запад.Ако е ти е писано с да ти се завърти колелото с тоя бизнес и същевременно да работиш нещо, което ти харесва какво по хубаво 

- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Смятам че идеята ти е много добра и би могъл да я реализираш.Естествено като в всеки бизнес има риск,в твоя случай малко по голям но все пак трябва да опиташ за да разбереш.Имаш основа и предполагам мечта да правиш тези дървени играчки.Колегата по нагоре е прав за пазара в Европа и у нас , но аз мисля че и тук ще дойде модата.За сравнение ще ти кажа че аз лично съм карал разглобена дървена стряха от Австрия за един нашенец. Десет дървени талпи с черешов цвят, нищо особено но пича си ги купи от там заради изработката,а цената беше космическа 1300 евро за 10 бичмета без да са гравирани или нещо подобно.Дадох ти този пример защото е много важно какво правиш и най вече как го правиш.
Моя дядо също правеше едни такива нещица който не са шир потреба и са от дърво(Балза) И мога да ти дам още една идея ,пробвай с зглобяеми хвърчила и планери. Като малък и сега не съм виждал да се предлагат такива неща у нас а се купуваха от чужбина предимно.Правили сме с Дядоми подобни макети и тръпката беше огромна.примерно за едно хвърчило бяха нужни 26 клечки с дебелината на молив, малко оризова хартия конци и лепило.Не знам как ще ти се стори идеята,но смятам че за такива неща ще има пазар.Дрънкулки и сувенири колкото щеш .Тези играчки който ти смяташ да правиш също мисля че ще имат пазар, а идей колкото искаш
Нещо се отплеснах, сори. Успех ти желая
Моя дядо също правеше едни такива нещица който не са шир потреба и са от дърво(Балза) И мога да ти дам още една идея ,пробвай с зглобяеми хвърчила и планери. Като малък и сега не съм виждал да се предлагат такива неща у нас а се купуваха от чужбина предимно.Правили сме с Дядоми подобни макети и тръпката беше огромна.примерно за едно хвърчило бяха нужни 26 клечки с дебелината на молив, малко оризова хартия конци и лепило.Не знам как ще ти се стори идеята,но смятам че за такива неща ще има пазар.Дрънкулки и сувенири колкото щеш .Тези играчки който ти смяташ да правиш също мисля че ще имат пазар, а идей колкото искаш
Нещо се отплеснах, сори. Успех ти желая
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Добро предложение е и оналйн интернет магазин и направо пазаруване по интернет.Преди по-малко от 6месеца един пич отвори магазин за diecast модели ,разбира се онлайн и доста поръчки заваляха ,но ако се целиш в по-големите поръчки трябва да си намериш и купувачи(магазини за сувенири,сергии по националните туристически обекти(виждах подобна количка последно в В.Търново до Царвец където има всичко за чужденеца
А ако има голф 2 и е на приемлива цена направо почвай да дялкаш 

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Колега дано да имаш успех,но мисля че се захващаш с много трудна и почти непосилна работа за теб.В Монтана където съм отрасъл,знам че има предприятие-цех нещо от този сорт за дървени играчки,шеф е на майками много добър колега от едно време.Та той и жена му са ни приятелски семейства и са дали на майками доста такива дървени работи да си игрят децата някога и от него знам че работа си е доста сериозна.До колкото знам работи предимно за чужбина че тук излизат много скъпо и почти не се купува стоката му.
Така че успех,ако те интересува още нещо питай

- murzelamka
- Автомобил:
- Двигател:
groznika написа:Мой познат се занимава с подобен бизнес. Той твърди, че идеята е печеливша, но само на запад.
Към настоящият момент пича има по един ТИР седмично за западна европа и споделя, че нашият пазар е мъртъв за подобни играчки, които пък се радвали на огромен интерес зад граница.

Баща ми преди доста време се занимаваше с продажбата на подобен тип играчки (и нещо свързано с производството им) и също каза, че за съжаление в БГ няма търсене.
На мен лично много ми харесва идеята за дървени играчки - къде, къде по- добри са от останалите грозни пластмаси.
Мисля също (от това което съм чувала), че има голяма разлика в обработката на метал и на дървесина.
ПС: Ще разпитам баща ми за още подробности и ще пиша пак.
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
MITKO_DVD написа:Колега дано да имаш успех,но мисля че се захващаш с много трудна и почти непосилна работа за теб.В Монтана където съм отрасъл,знам че има предприятие-цех нещо от този сорт за дървени играчки,шеф е на майками много добър колега от едно време.Та той и жена му са ни приятелски семейства и са дали на майками доста такива дървени работи да си игрят децата някога и от него знам че работа си е доста сериозна.До колкото знам работи предимно за чужбина че тук излизат много скъпо и почти не се купува стоката му.
Колега мисля че си прав,но тази работа иска и да ти идва от вътре,талант да го нарека(поне аз така мисля де)Та мисълта ми е няма начин да е лено,но ако момчето е сръчно има шанс с този бизнес,аз поне подкрепям някакви "новаторски" идеи(един познат започна бизнес с соево сирене,но прави износ и не е зле де) ,в БГ има хора които да оценят труда,но за жалост не всеки може да отдели пари точно за това.
Според мен първо говори с по-големи клиенти от западна Европа, после си направи интернет магазин и сключи сделка с някоя куриерска фирма, пробвай и ибей, прави разни уникални неща, които не се намират, хвани някои ниши като макети на коли, прави на няколко марки, гледай и в чужбина от какво се интересуват, прави неща по поръчка и рекламирай. Мисля, че както във всичко може да имаш успех, но трябва да се пробваш и зад граница да изнасяш това е идеята, иначе тук пазарът за почти всичко е доста по-малък и наситен, а там можеш да ги конкурираш с цени и т.н.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”