Военна полиция, какви са и с кво се занимават?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 08 фев 2008 11:33

клепят като калвани мисири и нямат никакви задължения... :D

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пет 08 фев 2008 11:53

dobrinb написа:
ANTOV_MS написа:те нямят радари

Напротив, виждал съм по Пловдивско на магистралата Военна полиция с радар, не знам какво засичаха де ...

Да и аз там съм виждал :roll: на летището където ограничението е 80

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пет 08 фев 2008 12:24

Военните си спират техните коли.На 4ти км съм виждал как бяха спряли една Уазка и направо я разфасоваха.А до джипката 2,3 войничета.Явно бяха взимали нещо за в поделенията-алкохол,наркотици.Голяма проверка беше.И за радарите е така-пак съм виждал да спират техни си коли :roll:

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Пет 08 фев 2008 13:00

scuba написа:
ANTOV_MS написа:..само МВР проверяват всички :wink:

те нямат право да пипат човек във военна униформа. Ако имат някви претенции към него, трябва да викнат ВП!!!

Абсолютно вярно ,обаче някой ченгета не го знаят и се правят на мъже.Иначе ВП се занимава с военнослужещи и граждански лица от БА ,осигурява предвижването на военни конвой и преноса на опасни товари, охранява гари ,автогари,летища и други обществени места където често преминават военнослужещи.Има клаузи в закона който позволяват на МВР да поиска помощ от БА както и ние да поискаме помощ от тях, лично аз съм очаствал в заградителни мероприятия по границата , даже си спомням че преди няколко години охранявахме някакъв маратон в София и бяхме разположени по продължението на бул. България чак до Бояна.

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=77865

Мнениеот lowrider » Пет 08 фев 2008 13:05

scuba написа:Напоследък ги виждам да се събират военен полицат, цивилен полицай и катаджия :-)
Квото и да спрат - нема лабаво.
Иначе принципно се занимават само с военните. Цивилни не пипат

и представител на ДАИ също ;)

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пет 08 фев 2008 13:20

военната полиция прави за военните всичко това което прави обикновената полиция за гражданите, незнам как по обобщено да се каже :lol:

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Пет 08 фев 2008 14:16

ANTOV_MS написа:колега ти май не си ходил в казарма :wink: дори и да си под пагон ако си с цивилна кола не те спират :wink: те нямят радари и проверяват само коли на БА ( Българска армия ) само МВР проверяват всички :wink:

Не съм много сигурен. Мисля че военните МПС може само военна полиция да ги спира.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 08 фев 2008 14:21

Орган на военната прокуратура.Имат юрисдикция само върху военнослужещите.Иначе имат отдели подобни на полицията(криинален,пътен контрол,охранително звено и т.н и т.н),но извършват съответните действия само в рамките на Министерство на отбраната.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 08 фев 2008 14:21

dobrinb написа:
ANTOV_MS написа:те нямят радари

Напротив, виждал съм по Пловдивско на магистралата Военна полиция с радар, не знам какво засичаха де ...

Friday
Засичали са ниско прелитащи самолети mhihi

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Пет 08 фев 2008 17:49

При сегашната супер съкратена армия ми се струва доста излишен лукс тая военна полиция (поне не и в мащабите каквато е била преди 5-10 години).

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Съб 09 фев 2008 9:57

Служба "Военна Информация"

Служба "Военна информация" е юридическо лице на бюджетна издръжка - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на отбраната. Служба "Военна информация" добива, обработва, анализира, съхранява и предоставя информация в интерес на отбраната и националната сигурност на Република България. Организационно-щатната структура на службата се утвърждава от министъра на отбраната, а дейността й е регламентирана с Правилник, утвърден от Министерския съвет.

Адрес за контакт: Министерство на отбраната на Р България гр. София - 1000, ул. "Дякон Игнатий" № 3

Служба "Сигурност - Военна полиция и ВКР"

Служба "Сигурност - ВП и ВКР" е юридическо лице на бюджетна издръжка - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на отбраната. Нейната структура и организация на дейност са определени с Правилник на министъра на отбраната.

Структурата на Служба "Сигурност - ВП и ВКР" е изградена на териториален принцип в съответствие с административно-териториалното деление на Република България и със съществуващата организационно-щатна структура на Българската армия. Тя е организирана в: ръководство на службата, регионални служби "Сигурност - ВП и ВКР", Център за логистика и квалификация и отдел "ВКР за МО и ГЩ на БА".

Основна задача на служба "Сигурност - ВП и ВКР" е да поддържа реда и сигурността в Министерството на отбраната и Българската армия. Наред с това тя изпълнява следните функции:

- осигурява защитата на Министерството на отбраната и Българската армия от действия на чужди специални служби, организации и лица, насочени срещу тяхната сигурност.

- извършва дейности за опазване на реда в Министерството на отбраната и Българската армия за предотвратяване, разкриване и разследване на престъпления, извършени в Министерството на отбраната и Българската армия и за издирване на извършителите им.

- извършва охрана на мероприятия, обекти и лица в Министерството на отбраната и Българската армия.

- осигурява контрола по спазването на правилата за движение по пътищата от водачите на военни превозни средства и от организирани групи от военнослужещи.

- извършва дейности по събиране, обработване, съхраняване, анализиране, ползване и предоставяне на информация, свързана с поддържането на реда и сигурността в Министерството на отбраната и Българската армия.

Адрес за контакт: гр. София; бул. "Тотлебен" N 34, п.к. 1606 e-mail адрес: SS_info@md. government.bg

Инспекция по авиационна безопасност и летателна годност на военните въздухоплавателни средства

Инспекцията е създадена с постановление № 118 от 15 юни 2005 г. Нейна основна цел е подпомагане министъра на отбраната при осъществяване на дейностите по осигуряване на авиационна безопасност и летателна годност на военните въздухоплавателни средства.

Инспекцията осъществява следните функции:

- определя нормите за сертифициране и издава сертификат за типа и сертификат за оторизиране полетите на военните въздухоплавателни средства;

- одитира реализирането на проекти по отношение на авиационната безопасност и летателната годност на военните въздухоплавателни средства;

- участва в определянето на задълженията на длъжностните лица по осигуряване на авиационната безопасност и летателната годност през целия жизнен цикъл на военните въздухоплавателни средства;

- осъществява процеса на регистрация на военните въздухоплавателни средства.

Айди стига пусто в празно

Върни се в “ОФФ-Топик - други”