като цяло си личи липсата на свестен сценрист..
липсата на свестен сценарист, се засилва от усещането за слаба импровизация на водещите... няма един свестен лаф..
все едно това предаване се прави за баба и за дядо.. та им говорите на разбираем език..
това предаване е единствено и само за автомобилни любители.. които ще знаят какво е да "сриташ до ламарината"...
но преди всичко сценарист.. и оператор..
ефекти винаги могат да се правят.. в това число в ТопГиър го правят брилянтно.. и то само със стъкълца - филтри.../показваха в една серия/
кво значи никой не иска да му влизаш с колата напред..
за съжаление с пръдня боя не става..
докато няма разни такива готини моменти /ала топ гиър.. в серията която му бяха дали новият СЛР и го бяха предупредили с писмо да не изключва ЕСП.. оня само го цъкна и каза оопппс!/.. трябва някакви леки простотии...
и не е нужно да подчертавате стандратни простотии на колата.. като много добро табло..
тези коли които тествате /хубавите/ се продават заради духа им... заради излъчването... заради спортните качества...
нито едно от тези неща не се споменава...
да не говорим, че слабостите се избягват...
пропускат се силни моменти /сценаристи/ в който можеш да съчетаеш подходящи кадри, с подходяща музика.. и да направиш нещата така, че да ти наструхнат космите...
с две думи..
предаването няма собствен почерк.. няма собствен дух.. няма собствена запазена марка.. няма собствен обожаван водещ...
а трябва..
измислете някакви съревнования идиотски..
примерно.. запорожец срещу БМВ последна серия.. за някакъв идиотизъм..
хора срещу автомобил..
Какво искам да гледам в едно автомобилно предаване?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Лично според мен едно предаване трябва да има голяма доза смях
като при джеръми кларксън
просто водещия трябва да има такова излъчване
като краси радков примерно.. винаги мога да се усмихна и винаги ще го гледам
определено хумора и усмиването на "гадните" коли е много яко
като на едно от предаванията му беше казал нещо от типа
"Получаваме често писма в които пише че презентираме само супер автомобили .. невероятно скъпи и etc .. заради тези наши зрители сега ще Ви представим новия vauxhall corsa... (при което пуска корсата на монитора..) (след около 4-5 секунди мълчание) и сега да продължим нататък...."
това бих гледал аз !
като при джеръми кларксън
просто водещия трябва да има такова излъчване
като краси радков примерно.. винаги мога да се усмихна и винаги ще го гледам
определено хумора и усмиването на "гадните" коли е много яко
като на едно от предаванията му беше казал нещо от типа
"Получаваме често писма в които пише че презентираме само супер автомобили .. невероятно скъпи и etc .. заради тези наши зрители сега ще Ви представим новия vauxhall corsa... (при което пуска корсата на монитора..) (след около 4-5 секунди мълчание) и сега да продължим нататък...."

това бих гледал аз !
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вижте, прочетете първото мнение - трябва да кажете какво искате да видите в предаването. Вярно е, че едно предаване трябва да има дух и да е уникално, но това не е отговор на въпроса. Вие какво точно искате да видите? Това е.
Според мен много интересно би било едно сравнение на два автомобила на една и съща цена - чисто нова малолитражка и тригодишен лукс автомобил. Плюсове, минуси, предимства, недостатъци, някакъв извод накрая, пък всеки да си преценява.
Но по-горе имаше едно вярно попадение - колкото повече субективизъм в преценките, т.е. лично мнение, толкова по-добре.
И дори да не се дава тестовия автомобил от официалния вносител ще е най-добре, за да няма чувство за ангажираност. Има достатъчно коли под наем, пък и тука сме доста народ, все можем да направим нещо да намерим определен автомобил за тест. За VW е ясно...
Според мен много интересно би било едно сравнение на два автомобила на една и съща цена - чисто нова малолитражка и тригодишен лукс автомобил. Плюсове, минуси, предимства, недостатъци, някакъв извод накрая, пък всеки да си преценява.
Но по-горе имаше едно вярно попадение - колкото повече субективизъм в преценките, т.е. лично мнение, толкова по-добре.
И дори да не се дава тестовия автомобил от официалния вносител ще е най-добре, за да няма чувство за ангажираност. Има достатъчно коли под наем, пък и тука сме доста народ, все можем да направим нещо да намерим определен автомобил за тест. За VW е ясно...
-по едно време даваше разни практически съвети -като млад шофьор им се кефех
-тестването на разни супер коли е дразнещо-не да ги няма ,ама пък все тестове на amg ,R8,LAMBORGINI,поршета и т.н. и за какво-колко от нас ще си ги купят...тествайте по-нормални коли ,нека да има вечни дуели астра-голф,е-класа -5 серия,японци -германци-корейци-италянци
-тестването на разни супер коли е дразнещо-не да ги няма ,ама пък все тестове на amg ,R8,LAMBORGINI,поршета и т.н. и за какво-колко от нас ще си ги купят...тествайте по-нормални коли ,нека да има вечни дуели астра-голф,е-класа -5 серия,японци -германци-корейци-италянци
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Кратки новини
Тест на нов автомобил
Тест на стар автомобил - последствия от експлоатацията, възникващи проблеми, слаби места на модела...
Дуел м/у новия и стария, ако са в един клас. Ако не са - дуел м/у стари.
Съвети и за безопастност и техники на шофиране - показно
Underground
Направи си сам - тест
Ето ти материала който искам да видя в едно 40 минутно шоу. За 20 мин. + реклами шоу не става.
Ако ти си водещ - импровизирай малко повече. Радваш, когато ти пее душицата!
Тест не е кратко видео на кола, на фона на което се четат заводските характеристики

Тест на нов автомобил
Тест на стар автомобил - последствия от експлоатацията, възникващи проблеми, слаби места на модела...
Съвети и за безопастност и техники на шофиране - показно
Underground
Направи си сам - тест
Ето ти материала който искам да видя в едно 40 минутно шоу. За 20 мин. + реклами шоу не става.
Ако ти си водещ - импровизирай малко повече. Радваш, когато ти пее душицата!

- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добре е да няма такова предаване и да си гледаме Топ Гиър с кеф докато си пием кафето.
Нищо лично, но бях те критикувал и преди и мнението ми си е същото- просто не се получава.
За такъв формат предаване трябват куп пари и много добри професионалисти, вашето предаване става само за кабеларка.
Каквото и да пуснете няма да се получи без скъпоплатени сценаристи, отлични оператори и режисьори......както и големи топки за да сте безпристрастни, а не да се лигавите на всеки вносител като превъзнасяте автомобила , който той е благоволил да ви даде за снимките.
Нищо лично, но бях те критикувал и преди и мнението ми си е същото- просто не се получава.
За такъв формат предаване трябват куп пари и много добри професионалисти, вашето предаване става само за кабеларка.
Каквото и да пуснете няма да се получи без скъпоплатени сценаристи, отлични оператори и режисьори......както и големи топки за да сте безпристрастни, а не да се лигавите на всеки вносител като превъзнасяте автомобила , който той е благоволил да ви даде за снимките.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
stan4o_mc написа:Кратки новини
Тест на нов автомобил
![]()
![]()
Тест не е кратко видео на кола, на фона на което се четат заводските характеристики
![]()
![]()
kiko написа:естването на разни супер коли е дразнещо-не да ги няма ,ама пък все тестове на amg ,R8,LAMBORGINI,поршета и т.н. и за какво-колко от нас ще си ги купят...тествайте по-нормални коли ,нека да има вечни дуели астра-голф,е-класа -5 серия,японци -германци-корейци-италянци
В общи линий това мисля и аз !
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Veso101 написа:Най-добре е да няма такова предаване и да си гледаме Топ Гиър с кеф докато си пием кафето.
Айде бе ти пък го закопа влади. И както преди мен казаха с никакво предложение не излизаш. На мен пък за българските стандарти предаването горе долу ми харесваше.

Между другото защо го спряха това предаване- нисък рейтинг или нещо друго.

- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Първото нещо, което бих споменал:това трябва да е предаване за автомобилни маниаци, демек не е нужно да се говори опростено
Второто нещо, намерете наперен водещ, който да не говори на диалект
Аспарух колкото и да не разбира от коли, е далеч по-приятен за гледане, защото е уверен
Трето- земете снимайте малко за стрийт рацерите- в смисъл гонките на 400м са някакви си секунди. А това са зарибявки за публиката- нали гоните рейтинг
Четвърто- ако може правете сравнителни тестове- примерно фокус РС срещу голф ГТИ и астра ОПЦ, нещо такова
Аспарух колкото и да не разбира от коли, е далеч по-приятен за гледане, защото е уверен
Трето- земете снимайте малко за стрийт рацерите- в смисъл гонките на 400м са някакви си секунди. А това са зарибявки за публиката- нали гоните рейтинг
Четвърто- ако може правете сравнителни тестове- примерно фокус РС срещу голф ГТИ и астра ОПЦ, нещо такова
dude написа:Първото нещо, което бих споменал:това трябва да е предаване за автомобилни маниаци, демек не е нужно да се говори опростено
Аспарух можеше и да е по-добре, ако не ШЕПНЕШЕ ебаси. Кви са тия пози с гласа така и не мога да разбера, но дразни отвратително много.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз ако можех да кажа, как се постига дух на предаване.. и как се постига ефектност, щях да съм сценарист.. не това ми е професията..
просто правя сравнение с това на което се кефя в пълният смисъл на думата /ТопГиър/ и предаването за което говорим..
защото примерно мотоавангард /което на места малко изтъпява/ ме радва също и го гледам на един дъх цялото..
значи можело..
в България.. и то един водещ една кола.. и един сценарист.
Адски свежарско ми се вижда и показването на издънки след края на предаването
ето още 2-3 мин.. рекламно време
Казах какво искам да виждам.. силни моменти... съчетани с добър музикален съпровод....
звука допринася много.. понякога е достатъчно вместо някой да се чуди какво да говори.. да се чуе звука на колата...
просто правя сравнение с това на което се кефя в пълният смисъл на думата /ТопГиър/ и предаването за което говорим..
защото примерно мотоавангард /което на места малко изтъпява/ ме радва също и го гледам на един дъх цялото..
значи можело..
в България.. и то един водещ една кола.. и един сценарист.
Адски свежарско ми се вижда и показването на издънки след края на предаването

Казах какво искам да виждам.. силни моменти... съчетани с добър музикален съпровод....
звука допринася много.. понякога е достатъчно вместо някой да се чуди какво да говори.. да се чуе звука на колата...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”