:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Пак вдигнаха горивата.....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Сря 16 апр 2008 7:01

groznika написа:
kacho написа::horror: :horror: :horror:

Просто немам думи вече...

вчера в ОМВ за 70 лева и някви стотинки налях 30 литра 100 октанов :banghead: :banghead: :banghead:

у авропата е евро и 30 най скъпото гориво праете си сметка иде реч и тука май

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Сря 16 апр 2008 7:05

Еби му меча , тия какво ще правят?????????
То вече стана лукс да караш кола бе.

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Сря 16 апр 2008 7:08

green man написа:Еби му меча , тия какво ще правят?????????
То вече стана лукс да караш кола бе.

ще ни спират данъчните за окриване на данъци като можем да си позволяваме да караме :lol:

П.П. цената е от преди година ама немисля че са ги вдигнали от тогава все пак у австрия си беше скъп бензинеца.......

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 16 апр 2008 7:12

А никой от вас не се замисля че за всяка европейска страна също както в Щатите има различни акцизи,данъци и такси за горивата.
В България точно за нафтата например е най-нисък акциза,на всичко отгоре той се начислява на ТОН гориво,а на бензиностанциите ви го сипват на ЛИТЪР,нали така.А всички знаят че петролните производни са по леки от водата и на тон гориво се пада доста над 1000 литра.
На всичко отгоре се спекулира с цената на барел петрол.Е да ама преди години когато цената на един барел беше 60-70$ курса на долара беше 2,20 лева за един.Сега барела бил над 100$-еми добре де ама долара е около 1,30 лева,к'во праим?????
Да не говорим че ценообразуването в BG е обратно на всякакви правила в нормалните ''бели'' страни--всичко което се купува масово му се вдигат цените.Продажбите на дизелови и чисто нови и употребявани коли в BG нарастнаха в пъти за изминалите години.
Наскоро ми попадна интересна статия,жалко че не мога да я докопам в момента,та там беше пресметнато че реалната цена на дизела в BG към този момент трябвало да е не повече от 1,75-1,90 лева за литър.Никога,ама никога в България не е бил по-скъп дизела.

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Сря 16 апр 2008 7:25

Аз съм ЗА ПРОТЕСТ!!!

Дайте да се организираме .. и тук и в другите форуми и да го разпростатраним в БТВ(малко връзки там ала бала) и по някой вестник (kingpin ще помага) и да действаме....

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Сря 16 апр 2008 7:32

Това е мафия,насраха се!

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Сря 16 апр 2008 8:12

Най-тъпото е, че продължават яко да спекулират тия педали! То цената на петрола е една, но понеже доларът е много нестабилен и си правят каквото искат!

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 16 апр 2008 8:18

green man написа:То вече стана лукс да караш кола бе.

и по-зле ше става, споко

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 16 апр 2008 8:20

И 20 да стане на кой му дреме ? :roll: :talk: Вдигат ми тока, а ток дефакто почти нямам. Всеки ден къси, аварии, къси, авари... Гори ми техника, обаждам се викам ще протестирате за заплати там от където сте дошли не тука! Щото нищо не вършите и единственото беше: "Благодаря ви за обаждането." :shock Старата песен на нов глас, управия немааа... :evil: Та и с горивата същия х.и ще го ядем. Най-много да станат дефицит както преди... :?

Последна промяна от black` на Сря 16 апр 2008 8:27, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Сря 16 апр 2008 8:25

Junior написа:Аз съм ЗА ПРОТЕСТ!!! ....

Само се хабиш.... всеки ще го види и ще му мине през ушите и нищо няма да направи..., затова само ще си псуваме и мрънкате у такива теми.... :roll: И така докато ни ударят на 3 лв бензин и нафта...., ама нали ме си овце...., ще си ни стрижат а ние само ще пасем... :evil:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 16 апр 2008 8:29

кви мафии бе тва е бизнес...някой да ви е отрязъл краката и да ви е накарал да карате кочини...ще тепаме докат може пък после на маунтин байкЪ...

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 16 апр 2008 8:33

Spectre™ написа:
Junior написа:Аз съм ЗА ПРОТЕСТ!!! ....

Само се хабиш.... всеки ще го види и ще му мине през ушите и нищо няма да направи..., затова само ще си псуваме и мрънкате у такива теми.... :roll: И така докато ни ударят на 3 лв бензин и нафта...., ама нали ме си овце...., ще си ни стрижат а ние само ще пасем... :evil:

хехехехе

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Сря 16 апр 2008 8:33

И 3 лева да го направят, не мисля че това ще накара някой да спре колата си от движение. Това като с цигарите, кат ги направиха от 1 и 20 на 3 лв, та голям прас... Вдигат ни се разходите и това е. Който не може да си го позволи, намалява карането и така... ;-)

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Сря 16 апр 2008 8:40

CoZmO написа:.............

Да де ние за всичко сме така... и все си викаме "Ба ли му майката, ще карам докато мога.., после ще му мисля...." или пък "Това е бизнес какво мога да направя...."

Но нищо ще си цъкаме у форума, ще ходим на работа и така ще караме докато можем, пък после ще му мислим... :lol:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 16 апр 2008 8:55

И ето че стигаме до генералния извод-не че цените са високи в България,заплатите са срамно и обидно ниски.
Протеста ако ще има такъв не би трябвало да е само за дадено нещо-цени на горивата,а за нещо съществено и генерално--повишение на тъпите заплати.
Някой да види вчерашния брой на в-к Труд /сори за рекламата ако се тълкува като такава/--на първа страница в едно каре пише за заплатите на тъкачки в Кюстендил--еми СРАМОТА е майка му да ...... жените взимали 60 лева аванс и около 100-150 заплата.Това е СВИНЩИНА,нямам думи,ей за такива неща вече бих се вдигнал на протест,щот пари за цигари и за гориво ще намирам винаги само да има от къде да бачкам и да ги изкарвам,но докато ти се подиграват на собствения труд никога няма да стане.

Последна промяна от propparo на Сря 16 апр 2008 8:57, променено общо 2 пъти.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”