ПВЦ или Алуминий
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Алуминия дърпа студ защото е метал,пвц е по-добре за къща.Вратите от алумин с термомост задължително ако ще слагаш.Бягай от Блик и вайс профил.Тисен,саламандър,рехау и други немски профили.
Хайде сега и аз да си кажа тежката дума-PVC и нищо друго.Защо ли!?Защото е много ама много по -добър от термомоста да не говорим пък от студения алуминий.Тия глупости с 3 или 5,че даже и 7 камерни профили за само за повече пари.Три камерната дограма е точно толкова добра колкото и всички останали стая разлика,че е по ефтина .Ако обаче говорим за различните серии там вече има разлика.3-4 и5 камерният профил е 6см. /серия-6000/ а 6 и 7 камерният е 7см. /серия-70000/ от там вече идва и по голямата въздушна камера която е за предпочитане.Внимавай защото има фирми предлагащи профили серия 4000-тоест 4см.която също е три камерна но се използва за вътрешни прегради и няма тези добри изолационни свойства като останалите.Колкото за външни ролетни щори върху PVC дограма едно ще те псъветвам ЗАБРАВИ .В момента в който ги монтират вече си останал без дограма.На всеки спус/щората която се вдига и сваля/се пробива една дупка 10 или 12мм през която минава въженцето което навива спуса/щората/,представиси какво става с профила разпробит от вътре на вън.Отговорът е ,,Нищо".Наистина нищо вече не става от него защото губи херметичноста си и практически всички топлоизолационни свойства.За твое успокоение ще ти кажа,че при монтажа на дограма тя се дюбелира задължително в тъй наречената работно камера която е предназначена точно затова и няма как да се дупчи на друго място което би нарушило или влошилошило качеството и.Един съвет търси или ,,вайс профил" или ,,профилинк" български са и са много по качесвени от немските или австрийските които всъщност са ,,мейдин комшу".А! щях да забравя искай само двуосов обков да не съжаляваш след време/после ще те одерат двойно ако решиш да слагаш/.
Колега ти да си видял игорял от слънцето трабант? Аз не съм.PVCто съдържа-поливинилхлорид,метален прах и креда за белота.Устойчивоста му на слънце е много по добра от тази на алуминия който е прахово боядисан а боята му понякога епод всякаква критика.Между другото турския алуминий е по добър от българския незнам защо.Rabbit_TDI написа:Не ме разбра.Нямам предвид че някой нарочно иска да те метне и че не правят профили.Мисълта ми е че може и изобщо да не знаят/колкото и да е смешно се случва доста често/.Дори и профили на много добри фирми си имат поне по 5 вида профила с различно укрепване и данни за допустивмо тегло/то освен самия стъклопакет зависи и от големината на отварящите части/.Ако сложиш профила което е за по-малко тегло и сравнително големи отваряеми части се получава мазало.Проблема на ПВЦ-то по принцип е носимоспособноста - той затова е добър само за жилища -иначе се разклечва яко.Другото е че се попреебава от слънцето.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Защо тогава повечето ПВЦ дограми след 4-5 години изглеждат жълти като тоалетна чиния в спално за 50 човека в казармата?Трабанта нищо не му става щото отгоре на картона е боядисан.
P.S.Тва как е изпълнено ,сглобено,припаснато и т.н. е друга тема на разговор.
P.S.Тва как е изпълнено ,сглобено,припаснато и т.н. е друга тема на разговор.
Последна промяна от Rabbit_TDI на Чет 17 апр 2008 15:30, променено общо 1 път.
Незнам какво си гледал ама в нас съм от 6 години с ПВЦ имога да ти кажа,че досега не е мръднало мар ,че е турски боклук.Две години монтирах дограма исъм виждал монтирана такава още от бай тошево време /българска някаква/ която беше безкомпромисна по отношение на цвят и здравина.Тогава научих ,че в България са правили ПВЦ още през комунизма но какво е станало със завода незнам.Не се заяждам, но колега Rabbit_TDI когато изказваш мнение нека бъде в помощ а не в ущърб на питащия защото с тия дрънканици помеждуси само го объркваме повече.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
На мен също ми се налага да правя ремонт в нас и пред мен също стоеше този въпрос. Спрях се на ПВЦ поради две основни причини
най-важната-цената...алуминият е очевидно по-скъп (поне това което ми предлагаха ма мен)
другата-конденза- ПВЦ-то е доста по-добре в това отношение.
Аз също съм чувал че ПВЦ-то пожълтява с времето, но се примирих с този предполагаем недостатък.
Малко ОФФ-имам познат който произвежда профили Блик (в смисъл че работи в цеха)...той казва че дава гаранция за качеството и според него няма смисъл да се дават повече пари за немски профили. Доста хора (както и някои по-горе) казват да бягаме от блик и вайс профил...това хубаво, ама някой има ли преки впечатления защо точно не са хубави българските профили???
най-важната-цената...алуминият е очевидно по-скъп (поне това което ми предлагаха ма мен)
другата-конденза- ПВЦ-то е доста по-добре в това отношение.
Аз също съм чувал че ПВЦ-то пожълтява с времето, но се примирих с този предполагаем недостатък.
Малко ОФФ-имам познат който произвежда профили Блик (в смисъл че работи в цеха)...той казва че дава гаранция за качеството и според него няма смисъл да се дават повече пари за немски профили. Доста хора (както и някои по-горе) казват да бягаме от блик и вайс профил...това хубаво, ама някой има ли преки впечатления защо точно не са хубави българските профили???
За блик незнам но вайспрофил му дават за 10 години промяна в цвета с нюанс и половина.Като екперт по тютюна/добре де бивш но с 16години стаж/мога да ти кажа,че човешкото око не може да го различи.Ако си мислиш ,че е пожълтял просто го мини с циф и ще останеш доволен,защото ще го изчистиш а не полираш както някой си мислят.Незнам защо са ти казвали ,че вайспрофила не става но аз си мисля, че поскоро има калпави/да не кажа некадърни/ ,,майстори" дето си мислят ,че като немогат да направят нещо то материалите не стават.То ако питаш мен то и автомайсторите е същата работа.
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Аз съм монтирал сигурно 10000м2 дограма и мога да кажа че на блик му падат гумите и увисва зверски а вайс профил има и турски и е същия боклук като блик.Саламандер е най-доброто.Средна класа трокал,немско на хубава цена.Или Рехау.За щорите спомена някой има с двигател ако толкова не искаш дупки по дограмата!
- пламен пасков
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
От една година сме с ПВЦ у нас и веднага излезна мухъла покрай прозорците, никаде другаде но това е защото нямам изолация а дали ще се махне мухъла след слагане на изолация...един бог знае...
П.П апартамента е панелен и от това зависи много в какво състояние са фугите между панелите...от там влиза най-много влага
П.П апартамента е панелен и от това зависи много в какво състояние са фугите между панелите...от там влиза най-много влага
Rabbit_TDI-без да изглежда че се заяждам(не е така,повярвай ми!)
Защо да е 5-6-7или 10 камерен профил?
Какво значение има,след като площта на профилите е под 10% от площта на целия прозорец?Аз съм с 3камерен профил на Рехау,със стъклопакет с нискоемисионно стукло-мога да кажа че разликата с 5камерния на Вайспрофил на комшията е голяма и само в моя полза...след 4 години си е пак толкова бял и лъскав....
Аламиниевата дограма-тя е по-хубава,ама фирмите пестят от готиния профил с термо мост и слагат някакво подобие,вследствие на което-яко конденз....
Дървена(дъбова)дограма....виждал съм такава на един обект-просто бижу....ама дали дограмата няма да струва колкото панелка в Ботунец???
А ако е чам-закво ще сменя старата?Да не би новата да я направят по-добре....или да си купи и ренде....
Защо да е 5-6-7или 10 камерен профил?
Какво значение има,след като площта на профилите е под 10% от площта на целия прозорец?Аз съм с 3камерен профил на Рехау,със стъклопакет с нискоемисионно стукло-мога да кажа че разликата с 5камерния на Вайспрофил на комшията е голяма и само в моя полза...след 4 години си е пак толкова бял и лъскав....
Аламиниевата дограма-тя е по-хубава,ама фирмите пестят от готиния профил с термо мост и слагат някакво подобие,вследствие на което-яко конденз....
Дървена(дъбова)дограма....виждал съм такава на един обект-просто бижу....ама дали дограмата няма да струва колкото панелка в Ботунец???
А ако е чам-закво ще сменя старата?Да не би новата да я направят по-добре....или да си купи и ренде....
Върни се в “ОФФ-Топик - други”