Philips vs. EIZO

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 21 апр 2008 12:11

Zoran написа:
Rabbit_TDI написа:Аз пък съм много доволен от Филипс/говорим за евтин монитор-изобщо не смея да го сравня с Ейзо - също доколкото знам IYAMA имат добри цена/качество доближаващи се до ейзото/.Имам Philips 19S.... който е с зеро дет пиксел гаранция и го взех вече преди 3 години -има sRGB и после като печатам/печатам основно архитектурни визуализаций/ може да се каже че се справя поносимо/гледал съм и печатано от бенк,менк,самсунг..... който са в пъти по-зле,а най-зле съм гледал да изкарава HP/.Също за печат мога да ти препоръчам Benq FP202W - ама не ти препоръчвам нищо друго на Benq :!:

Колега печата не го определя монитора, има машина за калибриране която нагласява това което виждаш на монитор да се доближава до печата, т.е. почти всеки монитор може да се калибрира.

И аз знам за тази прочута машина ,дето не съм я виждал на живо.Аз го калибрирам след като изкарам нещо и по него.Само ,че дори и с машина за калибриране "от сяка върба свирка не става" - ако монитора има слаби цевтове и схеми на предаването+кофти контраст нищо не става.

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Пон 21 апр 2008 12:13

Rabbit_TDI написа:
Zoran написа:
Rabbit_TDI написа:Аз пък съм много доволен от Филипс/говорим за евтин монитор-изобщо не смея да го сравня с Ейзо - също доколкото знам IYAMA имат добри цена/качество доближаващи се до ейзото/.Имам Philips 19S.... който е с зеро дет пиксел гаранция и го взех вече преди 3 години -има sRGB и после като печатам/печатам основно архитектурни визуализаций/ може да се каже че се справя поносимо/гледал съм и печатано от бенк,менк,самсунг..... който са в пъти по-зле,а най-зле съм гледал да изкарава HP/.Също за печат мога да ти препоръчам Benq FP202W - ама не ти препоръчвам нищо друго на Benq :!:

Колега печата не го определя монитора, има машина за калибриране която нагласява това което виждаш на монитор да се доближава до печата, т.е. почти всеки монитор може да се калибрира.

И аз знам за тази прочута машина ,дето не съм я виждал на живо.Аз го калибрирам след като изкарам нещо и по него.Само ,че дори и с машина за калибриране "от сяка върба свирка не става" - ако монитора има слаби цевтове и схеми на предаването+кофти контраст нищо не става.

Ние имаме в офиса и съм си калибрирал монитора вкъщи- самсунг, стана перфектен :lol:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 21 апр 2008 12:18

Най-добре Ейзо на старо. И задължително трябва да го калибрираш. Струва около 20-30лв (калибрирането).

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Пон 21 апр 2008 16:02

Stoi написа:P.s За предпечат според мен все още най-добрия избор е хубав кинескоп !

това отдавна е градска легенда и мит ;) ... и наистина да се сравнява еизо с филипс е като да сравняваш мерц и траби ... никъде не виждам да се споменава нек ...

... аз лично съм с Еизо с хардуерна калибровка и какво да ви кажа 8)

... истината е много простичка трябват доста пари - ако ги няма се минава на втора ръка придружена с тестване, ако и тва не става се предприема следната стратегия - "по-добре не толкоз елитна марка монитор но с IPS матрица, отколкото някой от именитите фирми с TN матрица" ...

... разбира се освен матрицата много важна е и електрониката, защото всъщност дори най-яките марки ползват матрици предимно на Самсунг (ако някой си мисли, че Ейзо правят матрици много се лъже :) ) разликата идва от електрониката - порцесинга на цветовете във всичките направления и т.н.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 21 апр 2008 19:32

scuba написа:По прителски съвет в играта се намесва и Самсунг :-)
те тоя
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09029743

Пред този ти препоръчвам като моя - LG 226WTQ - Самсунга е по-добър само ако е за гледане на филми, въпреки, че аз не виждам проблеми с филмите и моя ;-)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 21 апр 2008 20:34

До eizo да не се слагат паляшки фирми като чанчунг

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 21 апр 2008 20:42

L&R написа:До eizo да не се слагат паляшки фирми като чанчунг

mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Пон 21 апр 2008 22:07

Няма даже какво да ги сравняваш - Eizo!
Имам такъв, както и Белинеа, ДЕЛЛ и други в службата. Не могат да го догонят по качество на изображението.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 23 апр 2008 7:16

А за Remote терминал ако хакна две LCD-та дали се вижда добре под ъгъл като са? Май само на Еицото ще стане... И пак втора ръка деа. Ми ако са им различни цветовете? :shock :lol: Другия вариянт е два тринитрона по 40 кила ама ще ми падне масата вече. :lol:
Някой ако го е правил тоя номер с двата монитора да казва. Че тия ЛЦД-та хич не ми вдъхват доверие за такива изпълнения. :wink: :?: :roll: :wink:
А самсунг просто ги забрави. Те плазмите за по 3 бона не им струват. Камо
ли пък тия ефтинджос ЛЦД-та... :wink: Тях поне ги гледах доста време всичките им модели дето се предлагат в БГ и нито един не ми хареса като качество на картината. :?

Krika 16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krika 16V » Сря 23 апр 2008 8:51

Работя във пред печатна фирма и от 50 монитора 47 са "ЕИЗО",
Двата монитора няма база за сравнвние.
10 гласа за "ЕИЗО", но всепак щом ще е втора ръка трябва да си наястно със състоянието му. Провери дали вади хубави криви с калибратора.

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Сря 23 апр 2008 9:12

scuba, приятелю. Ако можеш да си позволиш Ейзо не се и замисляй. Аз също се занимавам с предпечат и съм с професионален Филипс 20,1" уайд.Общо взето не отстъпва много на Ейзото защото е с матрица на Ейзо. Взех го преди няколко месеца за 860 лв., тогава Ейзото със същата матрица беше 1790 лв. Едно до друго сложени няма голяма разлика. Виж екстрите на Ейзото за автоматично корегиране на контраста спрямо светлината в помещението не можеш да я замениш за нищо. Но Филипса с подходящата калибровка не му отстъпва много. От личен опит говоря, тъй като съм работел и на Ейзо и на Мак и сега съм на този невероятен Филипс. Ето ТУК можеш да хвърлиш едно око. ;-)

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Сря 23 апр 2008 10:30

сега да не излезе, че се заяждам защото изобщо не ми е тва идеята ;), но с със следните неща категорично не мога да се съглася

CoZmO написа:защото е с матрица на Ейзо

такова жуотно нема !!! Еизо ползват матрици на Самсунг!!! ...

... в света има само няколко фирми, може би колкот пръстите на едната ми ръка (а може би дори по-малко), които произвжедат матрици, всички останали фирми между които и едни от най-реномираните вграждат матрици на въпросните производители (чиито имена за всеобщо учудване не са чак толкоз реномирани) ...

... разликата в качеството идва от управляваща електроника и firmware-a а там едни от най-добрите са Ейзо (разбира се има и други тясно специализирани и по-малко известни фирми като Barco, Lacie и Quato) ...

CoZmO написа:за автоматично корегиране на контраста спрямо светлината в помещението не можеш да я замениш за нищо

значи:

1. не е автоматична корекция на contrast-a, а на brightness-a разликата е титанична

2. подобно твърдение, когато си говорим сериозно за принт е просто абсурдно, това да имаш променлива яркост на монитора си, зависеща от осветеността в помещението е съвършена проблемация - не случайно най- най-наредените в този бранш пръскат яки кинти да постигнат направо лабораторни условия в такива помешения - дневната светлина е елиминирана, осветлението е специално, дифузно и според книгите трябва да е 5000К ...

3. не случайно точно като си говорим за Еизо, най-високия клас CG, когато е в режим "Calibrated" или "Emulated" датчика за околната осветеност е изключен и тази опция просто не работи!!!

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Сря 23 апр 2008 10:49

mucho написа:сега да не излезе, че се заяждам защото изобщо не ми е тва идеята ;), но с със следните неща категорично не мога да се съглася

CoZmO написа:защото е с матрица на Ейзо

такова жуотно нема !!! Еизо ползват матрици на Самсунг!!! ...

... в света има само няколко фирми, може би колкот пръстите на едната ми ръка (а може би дори по-малко), които произвжедат матрици, всички останали фирми между които и едни от най-реномираните вграждат матрици на въпросните производители (чиито имена за всеобщо учудване не са чак толкоз реномирани) ...

... разликата в качеството идва от управляваща електроника и firmware-a а там едни от най-добрите са Ейзо (разбира се има и други тясно специализирани и по-малко известни фирми като Barco, Lacie и Quato) ...

CoZmO написа:за автоматично корегиране на контраста спрямо светлината в помещението не можеш да я замениш за нищо

значи:

1. не е автоматична корекция на contrast-a, а на brightness-a разликата е титанична

2. подобно твърдение, когато си говорим сериозно за принт е просто абсурдно, това да имаш променлива яркост на монитора си, зависеща от осветеността в помещението е съвършена проблемация - не случайно най- най-наредените в този бранш пръскат яки кинти да постигнат направо лабораторни условия в такива помешения - дневната светлина е елиминирана, осветлението е специално, дифузно и според книгите трябва да е 5000К ...

3. не случайно точно като си говорим за Еизо, най-високия клас CG, когато е в режим "Calibrated" или "Emulated" датчика за околната осветеност е изключен и тази опция просто не работи!!!

Колегата е прав. На Eizo се слагат матрици висок клас произведени от Samsung, а на Samsung мониторите си слагат евтините и затова цената е доста ниска.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”