Zoran написа:Rabbit_TDI написа:Аз пък съм много доволен от Филипс/говорим за евтин монитор-изобщо не смея да го сравня с Ейзо - също доколкото знам IYAMA имат добри цена/качество доближаващи се до ейзото/.Имам Philips 19S.... който е с зеро дет пиксел гаранция и го взех вече преди 3 години -има sRGB и после като печатам/печатам основно архитектурни визуализаций/ може да се каже че се справя поносимо/гледал съм и печатано от бенк,менк,самсунг..... който са в пъти по-зле,а най-зле съм гледал да изкарава HP/.Също за печат мога да ти препоръчам Benq FP202W - ама не ти препоръчвам нищо друго на Benq
Колега печата не го определя монитора, има машина за калибриране която нагласява това което виждаш на монитор да се доближава до печата, т.е. почти всеки монитор може да се калибрира.
И аз знам за тази прочута машина ,дето не съм я виждал на живо.Аз го калибрирам след като изкарам нещо и по него.Само ,че дори и с машина за калибриране "от сяка върба свирка не става" - ако монитора има слаби цевтове и схеми на предаването+кофти контраст нищо не става.