Въпрос за лаптоп

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 25 апр 2008 13:14

Преинсталация с 2 варианта:

- по-добрия откъм скорост - 98СЕ - ако ти е за работа, офис документи и браузване + филми доколкото процесорчето ще смогва, това е най-бодрия вариант
- Windows Fundamentals for Legacy PC - това е ХР с резнати от Майкрософт някои неща - инсталацията заема под 1ГБ и ще работи 1 идея по-бързо от стандартно ХР - иначе си има всичко нужно. Има го на обичайните даунлоуд места. Но не очаквай чудеса! 256 рам е минимума за работа с ХР ако не ти пука че всяка програма ще се стартира безкрайно бавно

zmeev_2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmeev_2 » Пет 25 апр 2008 19:21

Трябва ми за интернет и филми главно....за друго не ме бърка и и за скайп да водя видео разговори....
то хубаво да сложа още памет но днес един човек ми каза че неможело каква да е памет да се слага точно на тия Ваио и трябва да го нося на сервиз в Сони :shock :shock :shock :roll: :(

Пу да му се невиди и тъпия лап топ само си го на. . . .х :evil:

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Пет 25 апр 2008 20:02

Фундаментален съвет - инсталирай си Windows 2000 и без антивируси! После кажи няма ли забележимо ускорение.

Потребителски аватар
Znajko
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот Znajko » Пет 25 апр 2008 23:13

black` написа:Е за 300 лева какво очаквате не ми е ясно? Ако не бегайте да си вземете
от смешните EEEPC на Asus дето даже нямат и CD, с флашка за хард. :lol: :lol: :lol: Аман от разбирачи... :shock
Слагай му некъв Mini Linux и става супер. :) http://en.wikipedia.org/wiki/Mini_Linux Харесай си. :)

Ти какво против Асус имаш?

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Съб 26 апр 2008 0:07

black` написа:Е за 300 лева какво очаквате не ми е ясно? Ако не бегайте да си вземете
от смешните EEEPC на Asus дето даже нямат и CD, с флашка за хард. :lol: :lol: :lol: Аман от разбирачи... :shock
Слагай му некъв Mini Linux и става супер. :) http://en.wikipedia.org/wiki/Mini_Linux Харесай си. :)

Не бе аман от такива кат тебе я виж лаптопи-те как вървят и тогава пиши тъпите си коментари.За още 100 лева отгоре моеш да си вземеш 3х по силен от тоя.Ай ти кат разбираш толко ще дадеш ли 300 лева за тоя лаптоп или ще добавиш още и ще си вземеш друг а

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 26 апр 2008 8:23

Въобще не ми трябват такива глупости за чат и филми. За 300 кинта толкова. Е да ако даде 100 отгоре може и по-хубав. А ако даде и 1000 още по-добре. Да не говорим пък за 10000 какъв ще вземе... Толкова е имал човека, толкова е дал. Вместо да му кажете как да си го оправи, за да си върши работа, му разправяте как се е набутал... :x :screwy Та тъпите, детски коментари си ги оставям вече на вас... :shock Понимаеш?

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 26 апр 2008 11:03

Споко ве хора, не давайте зор :?

@zmeev_2: Еми мисля, че ти предложихме достатъчно варианти - щом ти тряа за филми (доколкото може) и интернет - пляскай едно win 98 se и не се занимавай повече 8)
Моят съвет: не че инсталацията е трудна, но ако искаш все пак помоли някой приятел, за да ти раздели диска на 2 части, като на едната сложи само win-a, а на другата - всички програми - така при евентуален формат на системния диск не губиш ценни файлове.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Съб 26 апр 2008 15:05

Има според мен богат избор от варианти как да го ускори малко,обяснено е според мен добре как и какво да се направи,а единствено ти и още един колега писахте за пари...ама тука си прав вече нема смисал от приказки вече е минало

Потребителски аватар
Znajko
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот Znajko » Съб 26 апр 2008 15:34

За мен АСУС-а е добър вариант

zmeev_2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmeev_2 » Съб 26 апр 2008 15:56

Благодаря ви много за компетентните съвети колеги,като го ъпгрейд ще пиша какво се е получило......а по принцип на един лаптоп колко време му държи батерията че май и с батерията съм се набутал,супер ме е яд ама кво да се прави случват се и такива сделки.... :mad:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 26 апр 2008 18:55

Божков написа: ...инсталирай си Windows 2000...

Само 2000 неееее. Пали и гаси в пъти по-бавно от ХР. На работата фирмената политика отнася сумати попържни от колегите. Аз затова съм си занесъл частна кошница да не ми се налага да се занимавам с фирмените бози. Фирмената политика е най-добрият сапун - Win 2000 SP4, Netscape navigator -1997-ма. :roll: Думи нямам...

Колегата с лаптопа - марковите машинки не са лоши, ноооо нещата винаги са навързани да бачкат само с техен хардуер. Провери в сервиз на Сони какво може да се направи по ъпгрейда и колко ще ти струва. И тогава каквото сабя покаже... Иначе за ОС - варианти много - има и олекотени линукси - movix например за филми, има и лайв СД-та. Ще трябва да се пробва кое как ще върви. Иначе на 256 МВ рам може и ХР-то да тръгне като се олекоти ще върви по-добре от 2000, само повечко рамец иска. Това съм го пробвал на 200 Mhz и 256 рам и върви по-бързо и от 98SE...

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Съб 26 апр 2008 19:50

KingoftheROAD написа:

Само 2000 неееее. Пали и гаси в пъти по-бавно от ХР. На работата фирмената политика отнася сумати попържни от колегите. Аз затова съм си занесъл частна кошница да не ми се налага да се занимавам с фирмените бози. Фирмената политика е най-добрият сапун - Win 2000 SP4, Netscape navigator -1997-ма. :roll: Думи нямам...

Нещо си в грешка. За гасенето може да има половин секунда повече забавяне, но едва ли е най-важно времето за shutdown. За Netscape не съм давал препоръки, макар че заклетите привърженици на Firefox всъщност ползват една обновена версия на Netscape. Win2000 има недостатък, че някои от най-новите програми като последни MS-Office и IE7 не искат да тръгнат. Но най-добре човека да си го инсталира и пробва няколко дни пък тогава да говорим. ХР категорично е по-нестабилно и бавно откъм интерфейс спрямо 2000 независимо от слагането на Service Pack 1000001. А ако извадиш довода "това е много старо, нека не живеем с миналото" може да се наложи да му предложиш чисто нов лаптоп... В крайна сметка тоя е от времето когато 2000 беше върхово чудо.

PS: Това че фирмата ви е купила някога си лицензи за 2000 и се мъчи да ги цеди до последно е по-просто обяснение от някакви си политики.

Потребителски аватар
Znajko
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот Znajko » Съб 26 апр 2008 20:06

Божков написа:
KingoftheROAD написа:

Нещо си в грешка. За гасенето може да има половин секунда повече забавяне, но едва ли е най-важно времето за shutdown. За Netscape не съм давал препоръки, макар че заклетите привърженици на Firefox всъщност ползват една обновена версия на Netscape. Win2000 има недостатък, че някои от най-новите програми като последни MS-Office и IE7 не искат да тръгнат. Но най-добре човека да си го инсталира и пробва няколко дни пък тогава да говорим. ХР категорично е по-нестабилно и бавно откъм интерфейс спрямо 2000 независимо от слагането на Service Pack 1000001. А ако извадиш довода "това е много старо, нека не живеем с миналото" може да се наложи да му предложиш чисто нов лаптоп... В крайна сметка тоя е от времето когато 2000 беше върхово чудо.

PS: Това че фирмата ви е купила някога си лицензи за 2000 и се мъчи да ги цеди до последно е по-просто обяснение от някакви си политики.

Много си прав :D

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 26 апр 2008 20:24

Божков написа: ...половин секунда повече забавяне...

Аве за половин секунда едва ли 2000-то щеше да отнася толкова благословии от колегите ако питаш мен . Ако те интересува специално за теб мога да направя измервания за колко време пали и гаси 2000-то и ХР на една и съща машина като желязо...

Божков написа: ...PS: Това че фирмата ви е купила някога си лицензи за 2000 и се мъчи да ги цеди до последно е по-просто обяснение от някакви си политики...

Фирмата има и лицензи за ХР ве колега. Идват нови машини с инсталиран ХР на тях. Но ФИРМЕНАТА политика е такава - Win 2000 SP4, Netscape Navigator 1997-ма. Иконите на декстопа трябва бъдат такива и такива и да се казвали така и така, и никакви администраторски права. И админът няма право на мнение, а прави това което му се спуска отгоре. Това е обяснението... Понимаеш? ;)

Znajko написа: ...

Кой крив, кой прав ве колега? ;)

За лаптопа на колегата, нека някой по-знаещ и по-разбиращ от мен прецени. Аз казах - Хау...

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Нед 27 апр 2008 12:30

Всички написа:Блабла...блаблуб

Абе кви хора сте вие бе (както казваше един бивш даскал)...

Кво общо имат последните ви постове с проблема на човека? Некви ЛивеСДта, некви Линукси...Човека грам не отбира, вие го пратихте да се бори с вятърните мелници...

Бак он топик така да се каже:

1. Змеев, скивай дали отдолу на лаптопа няма некво капаче, което е малко по голямо от кибритена кутиика и хванато с 1-2 болчета. Ако има такова, то там 99% ще ти е рама. Ако не намериш такова капаче с Еверест проверяваш дали 1 или 2 банки са ти заети, някъде в секцията Mainbard или Memory ще ти се появи нещо от рода на 1х128 МБ Pc100 memory или 2х64 МБ ....

2. Windows 98 SE при сички положения. С линукс и твоите знания ще е трудно, да не говорим ако запецнеш на нещо колко човека могат да ти помогнат с линукс и колко с виндовс. Ако имаш линукс гуру под ръка добре, ама ако не, не знам

3. С гледането на филми може да малко мъчна работа. Ако въобще стане, то само Divx, Xvid и двд-та. Друго (ХД, 740х... авита няма да вървят). За да видиш дали има смисъл да го мъчиш па с Еверест в секцията видео търсиш дали има някъде нещо с AGP - ако да, то има шанс, ако е нещо от рода на onboard или PCI забрави.

4. Плеър за филми при тая конфигурация VLC или KMPlayer

5. Предложението за рама важи все още. А да, за батерия забрави - скъпо и за този лаптоп откъм възраст почти невъзможно начинание

Аиде късмет, че ще ти трябва.

Последна промяна от Чудомир на Нед 27 апр 2008 12:43, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”