:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

домашен климатик - как и кой да избера

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Newbie
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Newbie » Сря 21 май 2008 21:03

Daikin съм чувал от техници, че са една от най-добрите, ако не и най-добрите.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 21 май 2008 21:09

Newbie написа:Daikin съм чувал от техници, че са една от най-добрите, ако не и най-добрите.

След дъъъъъъъълго четене се оказват най-добрите между най-добрите :D

Потребителски аватар
Hristov838
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristov838 » Сря 21 май 2008 21:38

Колега, вземи си Panasonic. Един приятел си взе, зимата се топлеше с него и плащаше по 50 лв. ток, като не се изключваше! Аз съм с ELITE, ама не е толкова икономичен.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 21 май 2008 23:23

Elite... :олелеее Един път само слагах таквоз чудо. И дори баба ми да го беше правила щеше да се справи по-добре. Та те са толкова празни, че тежат по 20 килогорама. Но пък вече доста от тия по магазините са 5то качество, та каквото и да вземеш все тая. Гледах едни в гърция хем много по-ефтини хем доста по различни от тия дето се продават тука. Ама може и от водката така да ми се е сторило не знам... :oops: Пък то вече най-важно е колко ток харчи. Щото от сметката за ток можеш да си купиш 5 значително по-добри и икономични климатика.
Но ако взимам 2 или 3 не бих се поколебал да се разходя до там. Нещо тая техника вече много ме съмнява по наще магазини. Навсякъде е по-ефтина от при нас, а и малко че плащам повече ми се троши след 3-4 месеца... :(
http://www.papagiannis.com.gr/mitsubishiHeavy.htm
Е тия промишлени като ги гледам вървят колкото тука е един най-обикновен домашен... :shock А с едно добиче от тия 56-ци мога да си хладя и отоплявам целия дом... :lol: Като със сигурност макар, че не е инвертор, ще харчи колкото тоя панасоник измислен на първата страница дето харчи над 1KW за една стая... :roll:
А и се чудя какви са тия 12ски инвертори дето харчат ток колкото един стар панасоник не-ивертор 9ка дето го ползвам от 10 години... :roll: На оня му дават 650W на охлаждане и 750 на затопляне. Ако се сметне сигурно ще излезе че и моя мога да го продам за инвертор. :shock Егати каква енергиина ефективност. Пълна пародия. :lol:
Гледай там да е някой с голямо КПД и да харчи колкото се може по-малко ток. Не дали е инвертор или не. Щото явно тука са само някакви ментета напоследък. Само един надпис инвертор качва цената със 500 600 кинта както е на тоя General от линка... :lol:
Ела да ти покажа истински General на 15 години дето пак не е инвертор и харчи колкото тия измислени жиожицу... :lol: :beer
А за висок клас хората си взимат Toshiba, май са по-икиномични, а и със сигурност са доста тихи. :wink:

Потребителски аватар
nina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nina » Чет 22 май 2008 11:15

black` написа:А за висок клас хората си взимат Toshiba, май са по-икиномични, а и със сигурност са доста тихи. :wink:

Това е и моето мнение, само мога да добавя да е произведен в Япония.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 22 май 2008 11:31

stanilcho написа:аз имам инверторен Панасоник 12 много съм доволен мисля че и ти ще останеш...

Аз имам два такива....перфектни са и са много икономични при отопление..само,че......партидите от 2005 и 2006 са с дефектни компресори.....горят за 1-2 години-добре,че гаранцията на компресора е 5 години....фирмата от която са купени беше изключително лоялна и безплатно подмени компресорите с нови...
Затова като купувате климатик,купувайте го от фирма която осигурява монтаж и сервизно поддържане...

titko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот titko » Чет 22 май 2008 12:25

благодаря за мненията колеги :078: :078: :078:

ZAD19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZAD19 » Чет 22 май 2008 21:48

Osakata се прави в Бургас! Аз си купих Linea преди 2 години за 480 лв. + 120 лева монтаж=всичко 600 лв. беше накаква промоция на магазин "Ритони" Бургас /има го и в София/. Оказа се супер климатик. Харчи 1,50 лв. на ден през зимата, макар че е 14-ка. Никога не замръзва външното тяло, има два топлообменника. През лятото охлажда целия ми апартамент.Компресора му е Sanyo! 12-ките Linea бяха с компресор на Panasonik. Няколко съвета от мен:
1. Климатиците имат живот 5 /пет/ години!!!!!
2. Да има поне 3 години гаранция.
3. Всяка година да се прави профилактика - 30 лв.
4. Да е от голям магазин с добре уреден сервиз!
5. Не робувайте на марки!!!
6. Най-важен е компресора!
7. Трябва да има добър филтър на вътрешното тяло-особено ако има малко дете!!!
Не търсете Linea по магазините, като всяко менте-бързо изчезва! Ако имате въпроси-питайте

Последна промяна от ZAD19 на Чет 22 май 2008 23:44, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Чет 22 май 2008 22:33

Аз ще дам глас за Midea, ние още не сме поставили но си съставих впечатлението от този който баща ми избра за техния апартамент. Може да ви се стори излишно много, но този е 21-ца и е поставен в стая която е 60 м3. Стаите са високи 3.10 м. Преди някое друго лято му направих една проба: оставих вратите на всички стаи отворени и го пуснах да охлажда на най-ниската възможна температура: 16 градуса. След 4-5 часа целия апартамент (около 70 и няколко м2) беше охладен като помещение за съхранение на зеленчуци - беше направил 17-18 градуса в другите стаи и 16 в стаята в която е поставен. С отоплението също се справя подобаващо и не е замръзвал през зимата.

Предполагам че все пак не е толкова икономичен спрямо изброените по-горе, но според баща ми идеята е по-бързо да постига зададените температурни нива, след което в по-нисък режим на натоварване само да ги поддържа - от което се постига и ефекта на икономичността и по-тихата работа.

(Интересно ми е има ли климатици с компресори Danfoss, доколкото знам това е водеща марка за компресори отличаващи се с изключително висока издържливост)

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 23 май 2008 7:21

Ако ще е само за охлаждане- Midea.В Зора 12ката е 500лв,а
другите 1000 охлаждане в морето.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”