:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

nokia Е51 или N73 кой е по...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 24 май 2008 14:17

maznia написа:и аз мисля че Е51 е по добре като избор независимо че няма светкавица и втора камера е нема ме гледат по скаипа ко да праим, но за интернета ме интересува дали ше мога си влизам свободно както тук из сайтовете и да си гледкам и чета и клипчета да зяпам това ме валнува доста за да сам сигурен че ше пренебрегна N73. Ха-ха а торенти ше може ли да сваля да го еба и кат се прибера хоп на компа и зяп-зяп-убремали размечтах се кои го е ползвал интетрнета да каже ко може -има барчета кадето има безплатни мрежи за канекване кой е ползвал така
дам,можеш да си влизаш все едно от пц,както и да сваляш торенти.Има си програми за всичко :wink:

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 24 май 2008 15:14

propparo написа:А и ако някой тук си прави илюзиите че gsm апарат с каквато и да е камера,може да замести и по-евтин дигитален фотоапарат хубава марка--да не се заблуждава.

E тука грешиш :) Само че нито 1 от тези 2 модела не спада към тези ;)

Carl Zeiss + Xenon обаче правят чудеса, повярвай ми ;)

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Съб 24 май 2008 19:16

theone написа:
propparo написа:А и ако някой тук си прави илюзиите че gsm апарат с каквато и да е камера,може да замести и по-евтин дигитален фотоапарат хубава марка--да не се заблуждава.

определено колегата не е много на ясно .propparo колега виждал ли си кви снимки прави н73 ме с оптика карл сайс,айде не се изказвай неподготвен моля те :wink:

kipi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kipi » Съб 24 май 2008 20:21

stoqn_g60 написа:
theone написа:

определено колегата не е много на ясно .propparo колега виждал ли си кви снимки прави н73 ме с оптика карл сайс,айде не се изказвай неподготвен моля те :wink:

Напълно съм съгласна. Carl Zeiss си правят мнооого прилични снимки. А ако към това се прибави и хубава светкавица (Multi LED или най-добре Xenon) става чудесно!!

Иначе на мен лично N73 ми допада май0малко повече.... а защо не си вземеш E65? мисля че класово и ценово са приблизително на 1 ниво... или греша?

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 24 май 2008 20:35

stoqn_g60 написа:определено колегата не е много на ясно .propparo колега виждал ли си кви снимки прави н73 ме с оптика карл сайс,айде не се изказвай неподготвен моля те :wink:

Смени тона,човече,не сме пили бира заедно снощи че да ми говориш като на малкия си брат.
Определено колегата ти е много наясно.Щом теб те задоволява това качество радвам се за теб.Както има хора които се радват и на 60 к.с. автомобили.
Като сравня снимките на N95 дори с Canon EOS доста ми бледнеят тея на нокийката.Пък и вие големи фотографи се изкарахте--ще говорим по телефона и ще чатим или ще снимаме.
Ей за това говоря,щом ще говорим за снимки:

Изображение

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Съб 24 май 2008 20:44

както каза не сме били та да ми казваш с какъв тон да говоря, до тука нещо неясно има ли, 100% съм обеден 4е н73 ме с оптика карл сайс 3.2 мп прави едни от най -добрите снимки за телефон ти сега м исравняваш все едно мерцедес с 65 амг 612 коня срещу волга извинявай. ако имаш още какво да ми кажеш имам ЛС нека да не е в темата :wink:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 24 май 2008 20:51

stoqn_g60 написа:както каза не сме били та да ми казваш с какъв тон да говоря, до тука нещо неясно има ли, 100% съм обеден 4е н73 ме с оптика карл сайс 3.2 мп прави едни от най -добрите снимки за телефон ти сега м исравняваш все едно мерцедес с 65 амг 612 коня срещу волга извинявай. ако имаш още какво да ми кажеш имам ЛС нека да не е в темата :wink:

Хм,ако беше поне Убеден и ако не ми повтаряше думите можеше и да седнем да се разберем,но виждам че няма смисъл.Както ти сам си го каза,не и в тая тема.
Колегата пита за уайърлес,дизайн и функционалност на телефона като интернет браузър,не говорим за фотографията и има ли тя почва у нас.

Ето един полезен линк от мен за Е51 с мнения на потребители и то реално ползващи или ползвали го.Сайта е с доста пълна информация за телефоните и почти на 100% вярна .

http://www.gsmarena.com/nokia_e51-2106.php

Последна промяна от propparo на Съб 24 май 2008 20:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Съб 24 май 2008 20:52

propparo написа:
stoqn_g60 написа:както каза не сме били та да ми казваш с какъв тон да говоря, до тука нещо неясно има ли, 100% съм обеден 4е н73 ме с оптика карл сайс 3.2 мп прави едни от най -добрите снимки за телефон ти сега м исравняваш все едно мерцедес с 65 амг 612 коня срещу волга извинявай. ако имаш още какво да ми кажеш имам ЛС нека да не е в темата :wink:

Хм,ако беше поне Убеден и ако не ми повтаряше думите можеше и да седнем да се разберем,но виждам че няма смисъл.Както ти сам си го каза,не и в тая тема.
Колегата пита за уайърлес,дизайн и функционалност на телефона като интернет браузър,не говорим за фотографията и има ли тя почва у нас.
казах ти като си толкова разпален дай на ли4ни не 4е има смисъл това е мое ли4но Убеждение

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 24 май 2008 21:01

stoqn_g60 написа: казах ти като си толкова разпален дай на ли4ни не 4е има смисъл това е мое ли4но Убеждение

А аз ти казах,че ми е писнало от такива като тебе,хайде спирай се,че се дразня вече.Остави ме на ''бира''.
Ако не друго научи българския първо и после се плюнчи във форумите.
Писането тук замества говоренето--щом не можеш да пишеш добре,все едно и говориш зле.
Хайде със здраве,че от толкова спам ще затворят темата на колегата.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 24 май 2008 21:04

Аз също имах подобна дилема но беше между н73 и н95.След доста мислене и разглеждане се спрях на това :

Изображение

И сам доста доволен.А и батерията каре по 4 дена(което ме радва много)

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 24 май 2008 21:26

Eх ама защо винаги има хора които в спор дали Голф е добра кола казват - "Абе как ше е добра, я вижте това бентли!"

Дайте да се разберем за снимките - Телефоните с Carl Zeiss оптика и хубава светкавица правят снимки, на едно съвсем, съвсем добро ниво за дигиталната фотография! НЕ МОЖЕ разбира се да става сравнение с фотоапарати по >200-300 евро! Оптиката си е оптика, телефона си е телефон. Става дума обаче че снимките от един такъв телефон могат да бъдат напълно задоволителни за ежедневно ползване, без да предлагат на автора възможността да спечели конкурс за фотография или да прави бизнес с това.

Смея да твърдя че снимките правени от N95 и други подобни са дори по-добри от такива правени с дигитален апарат от средна класа!

Ето няколко примера, ЗА МЕН това качество е повече от достатъчно, за уред, който носиш ежедневно в джоба си и събираш в дланта си. Който желае повече - има си съответната техника за целта и това не са мобилните телефони:

Изображение

Изображение

Снимките съм правил лично аз, камерата е 5MP с Carl Zeiss. Който има претенции за тях, действително трябва да забрави всякакви телефони за фотоапарат.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 24 май 2008 21:46

малей се изтрепате с тея камери бре хора :?

никога не сравнявайте камерата на телефон с фотоапарат,много ви се моля

айде спрете се с нападките и големите ви разбирания,да не почна да ви затапам аз на тема камери :lol:

Отивайте да пиете бира ,а не да се джавкате :lol:

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 24 май 2008 22:00

LILO&STICH написа:малей се изтрепате с тея камери бре хора :?

никога не сравнявайте камерата на телефон с фотоапарат,много ви се моля

айде спрете се с нападките и големите ви разбирания,да не почна да ви затапам аз на тема камери :lol:

Напротив - хубаво е да се прави това сравнение, иначе реална оценка не може да бъде направена ;) А ти недей така по балкански - "майстор по всичко" че от много акъл се раждат идеи за импровизации в марките.... ;) , ами бягай и ти да пийваш :beer

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 24 май 2008 22:03

ами аз съм си пиинал вече,но в рамките на разумното :wink:

водите излишни спорове като малките деца :lol:

дано човека който пусна темата да е взел решение за да се :lock: вече

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 24 май 2008 22:04

LILO&STICH написа:никога не сравнявайте камерата на телефон с фотоапарат,много ви се моля

:!: :!: :!:

двете неща нямат НИЩО общо! Една сапунерка за 150 лв ще направи 10 пъти по-хубави снимки от тоя телефон за 1000лв.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”