Eх ама защо винаги има хора които в спор дали Голф е добра кола казват - "Абе как ше е добра, я вижте това бентли!"
Дайте да се разберем за снимките - Телефоните с Carl Zeiss оптика и хубава светкавица правят снимки, на едно съвсем, съвсем добро ниво за дигиталната фотография! НЕ МОЖЕ разбира се да става сравнение с фотоапарати по >200-300 евро! Оптиката си е оптика, телефона си е телефон. Става дума обаче че снимките от един такъв телефон могат да бъдат напълно задоволителни за ежедневно ползване, без да предлагат на автора възможността да спечели конкурс за фотография или да прави бизнес с това.
Смея да твърдя че снимките правени от N95 и други подобни са дори по-добри от такива правени с дигитален апарат от средна класа!
Ето няколко примера, ЗА МЕН това качество е повече от достатъчно, за уред, който носиш ежедневно в джоба си и събираш в дланта си. Който желае повече - има си съответната техника за целта и това не са мобилните телефони:
Снимките съм правил лично аз, камерата е 5MP с Carl Zeiss. Който има претенции за тях, действително трябва да забрави всякакви телефони за фотоапарат.