Да се откажа ли от паркомястото?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Vlad777 написа:вземи кредит ако трябва и го купи! след 1-2 години ако си на зор с парите ще го продадеш двойно!
Колеги, аз съм го купил, т. е. платил съм цената на жилището, която включва и паркомясто (задържал съм 5 % от цената до издаване на Акт 16).
Понеже сега се оказа, че паркоместата не стигат за всички, въпросът е дали да се откажа от паркомястото, което ми се полага, като искам връщане на част от цената или да настоявам за него, а пък други да се отказват от своите места или строителя да оправя бакиите. Строителят, който ни е продавач, е инвеститор на строежа и съсед.
- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kacho написа:Това е хубав квартал и там са скъпи паркоместата. Моя съвет е да не се отказваш
, колега, ако за теб Овча купел е хубав квартал то тогава Лозенец, Иван Вазов, Борово, т.н са райски кътчета!!!
иначе задължително колегата трябва да си вземе гараж, няма такава благинка зима, лете, денем, нощем...
Ти прочете ли за коя "Овча Купел" става въпрос или просто нямаш кво да правиш? Освен това в темата се говори за паркомясто, не за гараж (то иначе е вярно, че е благинка)

- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
Настоящият ми съквартирант сега си купи апартамент на стамболийски и константин величков.
За гараж (не парко-място, все пак има разлика) доплати 15 000 евро!!! така че сам си прави сметката.
моят съвет е да не се отказваш. сигурен съм, че ще съжаляваш после.
макар че при така нарастващите цени на петрола аз предусещам някакъв апокалипсис, изчерпване на природните ресурси и масово ходене пеша
За гараж (не парко-място, все пак има разлика) доплати 15 000 евро!!! така че сам си прави сметката.
моят съвет е да не се отказваш. сигурен съм, че ще съжаляваш после.
макар че при така нарастващите цени на петрола аз предусещам някакъв апокалипсис, изчерпване на природните ресурси и масово ходене пеша

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
паркинг място в двор е голяма далавера.
няма се притесняваш че някой ще ти съсипе или открадне колата.като ти трябва да правиш нещо по нея слизаш на спокойствие а не на тротоара така че да минават хората и да те гледат какво правиш.
квартирата ни е с такова място където вкарвам колата през входа на кооперацията. другия човек който ползва такова място до моето си е вдигнал с ламарина и винкели 2 малки гаражчета.в едното слага колата да не го бие град а в другия дърва за камината.
строят се 1 до друга кооперации и тези места стават все по малко.ако е достъпно след време ще можеш да го продадеш.така че според мен е на далавера
няма се притесняваш че някой ще ти съсипе или открадне колата.като ти трябва да правиш нещо по нея слизаш на спокойствие а не на тротоара така че да минават хората и да те гледат какво правиш.
квартирата ни е с такова място където вкарвам колата през входа на кооперацията. другия човек който ползва такова място до моето си е вдигнал с ламарина и винкели 2 малки гаражчета.в едното слага колата да не го бие град а в другия дърва за камината.
строят се 1 до друга кооперации и тези места стават все по малко.ако е достъпно след време ще можеш да го продадеш.така че според мен е на далавера
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, личен опит. Когато купувахме апартамента, той се продаваше и с гараж на цена + $5К. Обаче гладни години, заплата при мен от 300лв. и жена безработна.... та не го купихме гаража. Сега си търся от 2 години вече гараж и няма, сконен съм да плата и над 15К евро, ам никой не продава и затова всеки месец плащам по 80лв. наем (добре, че е разбран гараж-хазяина и не иска същата цифра но в евро). Друго, когато купувахме преди 6 години нашия блок беше единствен на улицата, другото къщи с дворове - съответно места на улицата бол.... Сега цялата улица е блок
Места - никакви, вече и една върху друга ще спират колите.
Та ако не са ти проблем голям парите, не се отказвай, строителя да се оправя, не е твой проблем от къде ще извади недостигащите парко места.

Та ако не са ти проблем голям парите, не се отказвай, строителя да се оправя, не е твой проблем от къде ще извади недостигащите парко места.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
някой умно по-горе беше написал, че паркомястото не може де са продава-ако се касае надземно в двора
това е обща част и не се продава, въпреки че се пише масово в нот. актове, включително и аз го пиша. Би станало интересно ако собствениците на земята скокнат, как строителя ще продава нещо за което няма права. Той има права да изгради сградата и затова е купил правото на строеж, но да се разпорежда със земята е абсурд
един малък абсурд, в пълната ни с абсурди държава
това е обща част и не се продава, въпреки че се пише масово в нот. актове, включително и аз го пиша. Би станало интересно ако собствениците на земята скокнат, как строителя ще продава нещо за което няма права. Той има права да изгради сградата и затова е купил правото на строеж, но да се разпорежда със земята е абсурд
един малък абсурд, в пълната ни с абсурди държава
- venci&vento
- Автомобил: VENTO
- Двигател: ADZ 1996
Колега , не се отказвай от мястото
Първо дали ще ти опростят толкова пари
Второ няма да имаш нужда от охраняем паркинг
Да не говорим за бъдещи закони - в Япония не можеш да си купиш кола без да притежаваш паркомясто ( това кога ще ги стигнем е друг въпрос от друга тема )
А какво ще кажеш ако при тези цени на бензина решиш да си купиш електромобил тогава с кофи ли ще носиш ток до него ?
Дръж на това което са ти обещали и се радвай на жилището , само хубави неща в него
пп: това с кофите е майтап обаче електромобила е въпрос на време

Първо дали ще ти опростят толкова пари

Второ няма да имаш нужда от охраняем паркинг
Да не говорим за бъдещи закони - в Япония не можеш да си купиш кола без да притежаваш паркомясто ( това кога ще ги стигнем е друг въпрос от друга тема )
А какво ще кажеш ако при тези цени на бензина решиш да си купиш електромобил тогава с кофи ли ще носиш ток до него ?
Дръж на това което са ти обещали и се радвай на жилището , само хубави неща в него

пп: това с кофите е майтап обаче електромобила е въпрос на време
- jetttlii
- Автомобил:
- Двигател:
точно така, мястото за паркиране в старата част скоро ще е кътMarto0 написа:Viso написа:Става дума за "Овча купел" - старата част. Не знам по колко са откритите паркоместа там - мисля че са по 4 - 5 хил. евро.
Това е хубав квартал и там са скъпи паркоместата. Моя съвет е да не се отказваш!

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
mladvampirTDI написа:Колега, личен опит. Когато купувахме апартамента, той се продаваше и с гараж на цена + $5К. Обаче гладни години, заплата при мен от 300лв. и жена безработна.... та не го купихме гаража. Сега си търся от 2 години вече гараж и няма, сконен съм да плата и над 15К евро, ам никой не продава и затова всеки месец плащам по 80лв. наем (добре, че е разбран гараж-хазяина и не иска същата цифра но в евро). Друго, когато купувахме преди 6 години нашия блок беше единствен на улицата, другото къщи с дворове - съответно места на улицата бол.... Сега цялата улица е блокМеста - никакви, вече и една върху друга ще спират колите.
Срещу 15 000 евро при наем 80 лева за гаража можеш да си го наемеш за 31,5 години

P.S.Според мен за всеки апартамент трябва да си има гараж ,че да не кажа и два ,ама не е нормално гараж да се продава за 10-15-20 к евро не в центара а в жилищен квартал

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Срещу 15 000 евро при наем 80 лева за гаража можеш да си го наемеш за 31,5 години![]()
Прав си принципно, обаче наема няма да е все 80лв., не се знае дали утре сина на хазяина няма да си купи някоя колица и да кажа - айде кои от където е, на мен гаража ми трябва. Знам, че има решение на това - дългосрочен договор, ама знам и че в нашата кътна страничка никои няма да ми даде гараж за 80лв. с договор.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”