:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Мнение за NEO TF-3708 LCD

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Пон 02 юни 2008 20:56

колега, а за малката част от сФерата - Шарп, какво ти е мнението

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 02 юни 2008 21:01

iceto написа: сФерата
от сфери разбират
1.батмилко
2.варбона
3.радо /батето/

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 02 юни 2008 21:14

iceto написа:колега, а за малката част от сФерата - Шарп, какво ти е мнението

Таз проклета думичка така и не я научих :oops:
За въпросната марка ще съм честен и ще кажа, че нямам впечатления.

Питанката на санто:
До колкото имам някакви спомени Сони и Самсунг работят с едни и същи матрици. За голямо съжаление матрицата е само половината телевизор ;)
Самсунг бяха добра марка до преди няколко години и за съжаление в момента доста народ се подлъгва от гаснещата им слава. Факт е, че сервизите преливат от самсунг...

Ако трябва да препоръчам:
В ниския и среден ценови клас бих избрал LG и разбира се малко по-нагоре Sony и Philips. Ако имах парите и можех да си го позволя телевизорът щеше да е огромен панасоник :)

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 02 юни 2008 21:16

до колкото знам аз Панасоник са най напред в тая технология :roll: въпреки това бих избрал една Бравия :lol:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 02 юни 2008 21:25

Sony & Samsung правят матриците си в общ завод в Южна Корея.
LG & Phillips - доколкото знам също правят общи матрици.
Относно сервизите, че са пълни със Samsung - може би в момента са най-купувани в България, и това да е причината. Може и да не е така, но определено на Samsung не им е мястото в компанията на Neo, Crown и т.н. според мен :)
Тошибата също я хвалите - ами баща ми има тошиба, и преди месец-два беше в сервиза (150лв беше ремонта, излязоха някакви черти по екрана).

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 02 юни 2008 21:31

Един приятел си гледа 9 месеца Булсатком на NEO - LCD / матрица Samsung / - и на мен ми хареса честно казано , докато не видях същия сигнал на Sony Bravia :oops: :twisted:

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пон 02 юни 2008 21:37

Аз лично съм много разочарован от Сони така, че за мен това, че имат общи части със Самсунг е минус а не плюс. Имал съм една купчина електроника от Сони и всичката се развали преждевременно (2 камери, 2 телевизора, 1 фотоапарат и ЦД за кола). Даже телевизора който сменям сега е Сони, но по-стар модел с туба.
Затова пък имам много добри впечатления от Самсунг и по специално от техните DLP телевизори и DVD плеъри.

Мерси отново на всички които ми дадоха съвети и информация.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пон 02 юни 2008 21:57

веселин написа:Един приятел си гледа 9 месеца Булсатком на NEO - LCD / матрица Samsung / - и на мен ми хареса честно казано , докато не видях същия сигнал на Sony Bravia :oops: :twisted:

Правил съм сравнение на Бравия (32") и Самсунг на горе-долу същата цена (32") и контраста на Самсунга е с пъти по-добър. А да не говориме колко е смотано меню-то на Бравията сравнения със Самсунга.

Моя съвет е колегата да ходи и да гледа кой ще му хареса най-много като качество на картината. Погледни и Грундик там качеството е на ниво

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 03 юни 2008 8:35

А бре ще стигнете до Тошибата така като гледам.... mhihi

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 03 юни 2008 8:48

Asen_D написа:А само Тошиба се правят в Английско...е как да не вземеш... :да:

Верно един пич от Техномаркет и на мен ми разправяше тази версия, после се поотпусна и вика че наистина има няколко части които се правели в Англия :lol:
Иначе по темата аз съм за LG.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 03 юни 2008 9:00

Чакайте и аз да кажа От 8-9месеца съм с филипс 32" Проблеми никакви/да не чува дявола/ На кабелна съм перфектна картина -пробвах и на Булсатком никаква разлика Преди да го купя изчетох мноооооого
и наистина специалисти се изказоха че филипса е много добро решение
Направих така: Първия магазин -
-стройте три телевизора пред мен/марките които се колебаех сони,филипс ,шарп/
- ама не може
-не може ли я викнете управителя/след неговото идване само дето не ми ги донесоха вкъщи да гипробвам и трите за което наистина му благодаря/
Пуснаха някъкав диск ама аз неща диск а КАБЕЛНА те хъкта мъкта ама пуснаха А ся ги сложете на една програма /даваха мач/ и тогава видях разликата сонито и шарпа мажеха а филипса прекрасен Май от този гребенчат филтър и технологията пиксел+ има файда
Та това си мисля че е начина -да ги видиш на една и съща програма и взимаш който ти хареса

Телевизорите бяха в един ценови клас 1500лв Само филипсите им е лошото че не им слагат VGA вход

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Вто 03 юни 2008 9:37

Този от Техномаркет Владимир Вазов, който е пуснал колегата е Refurbished - демек обновен (някой в чужбина го е върнал с дефект, оправили са го и го пускат тук) или нещо от сорта. Ако ще го вземаш него го прегледай особенно внимателно. Иначе за два тунера май само LG слагат тази екстра, но тя е смислена само ако гледаш кабелна. При цифровите телевизии обикновенно се ползва външен тунер и PIP-a се обезсмисля.

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Вто 03 юни 2008 9:44

iceto написа:колега, а за малката част от сФерата - Шарп, какво ти е мнението

Иди в някой тв сервиз и кажи- "ШАРП" , по реакцията на техниците, ще разбереш, за каква сФера става на въпрос :wink:

Иначе, честно казано съм съгласен с колегата:
groznika написа:...ТВЪРДО НЕ и на плазмените технологии като цяло...
... има още много какво да се желае, но и аз като него не искам да споря.

Потребителски аватар
Fr3nzY
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFB V6 TDI

Мнениеот Fr3nzY » Вто 03 юни 2008 14:59

Аз преди 8/9 месеца също си купих LCD ли както се пише там немски Funai за сега да е глух дявола работи безупречно карам го на булсатком ама сам недоволен от тях хем 25 лева такса тауш за сичките канали и то пак нищо не дават по тях.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 03 юни 2008 15:02

oSViRePql написа:
веселин написа:Един приятел си гледа 9 месеца Булсатком на NEO - LCD / матрица Samsung / - и на мен ми хареса честно казано , докато не видях същия сигнал на Sony Bravia :oops: :twisted:

Правил съм сравнение на Бравия (32") и Самсунг на горе-долу същата цена (32") и контраста на Самсунга е с пъти по-добър. А да не говориме колко е смотано меню-то на Бравията сравнения със Самсунга.

Щом Бравия-та е била на една цена със Самсунг-а значи е била възможно най-евтината а и много зависи кой телевизор как е настроен. Аз като покажа на жената в магазина две Сони-та едно до друго 32" и 42" и цената е еднаква на двете и и кажа че искам по-малкото и тя ме гледа като извънземно "....че защо искаш толкова по-малък за същите пари като другия е много по-голям..." а сега вие си отговорете защо е така :!:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”