Колеги дайте бързо идея ...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
нещо с локален анестетик
Ама ако си стигнала до там, че да те боли толкоз и да е нетърпимо /при все че жените са по-търпеливо племе/
Си вдигай здравият крак и отнеси с него болният на доктор...
Щото ако вдигнеш и двата някой ще вземе да ти помогне
Може да питаш и в аптеката за флакончета за замръзяване /като тези дето пеъскат футболистите/
Ама то с много работи може, "ама козата си сака пръч"
Си вдигай здравият крак и отнеси с него болният на доктор...
Щото ако вдигнеш и двата някой ще вземе да ти помогне
Може да питаш и в аптеката за флакончета за замръзяване /като тези дето пеъскат футболистите/
Ама то с много работи може, "ама козата си сака пръч"
- brother_Tom
- Автомобил:
- Двигател:
Леле
как съм пропуснал тая тема. Станало е тази сутрин, направо ме е срам.
Толкова хора с опит в травмите и никой да не предложи да отнесе на ръце Роберта до Пирогов! И да я върне!
Може ли така бе колеги
Аз съм малко старичък за нея но на изкълчен дамски глезен съвети не се дават! Веднага се вдига на ръце, носи се да легне, разтривки, масажи, съчувствие, задължително и малко лед в първите 6 часа, обездвижване... (нали сте гледали филма 9 седмици и 1/2)
-Роберта,
Ако още куцаш - дай знак, идвам да те откарам до Пирогов.
Нали не си си ударила и чувството за хумор.
Не се засягай от писаното по-горе ама ме налегнаха едни спомени от преди 20 г. Един глезен бе изкълчен пред очите ми от висок ток и стана тя една епопея...
че още ми викат "Докторе"
(единственото сериозно е за Пирогов, но сигурно вече някой по-млад ме е изпреварил
)
как съм пропуснал тая тема. Станало е тази сутрин, направо ме е срам. Може ли така бе колеги
-Роберта,
Ако още куцаш - дай знак, идвам да те откарам до Пирогов.
Нали не си си ударила и чувството за хумор.
че още ми викат "Докторе"
(единственото сериозно е за Пирогов, но сигурно вече някой по-млад ме е изпреварил
- valdo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Първите няколко часа е необходимо да се свият кръвоносните съдове, за да не позволяват да се натрупва кръв на болното място и да се увеличава отокът. Затова се слага студено - то ги свива.
След това - обратното - трябва да се разширят, за да се улесни разнасянето на натрупаната кръв - това става със загряване.
И не бива да се подвеждаш и да си мислиш, че като си се мобилизирала и не мислиш за болката и не я чувстваш силно, и всичко е наред. Като гледам, щом вече няколко часа не си писала, или си хвърчала по работа, или си отскочила до чичо доктор... Въпреки че второто много не ми се вярва
След това - обратното - трябва да се разширят, за да се улесни разнасянето на натрупаната кръв - това става със загряване.
И не бива да се подвеждаш и да си мислиш, че като си се мобилизирала и не мислиш за болката и не я чувстваш силно, и всичко е наред. Като гледам, щом вече няколко часа не си писала, или си хвърчала по работа, или си отскочила до чичо доктор... Въпреки че второто много не ми се вярва
- Roberta
- Официален говорител
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Стисках зъби, но не издържах! Та диагнозата е спукана костица в близост до глезена! За гипс не дадох и дума да се каже, обещах да държа краката на високо, упссс само единия!
Ще покуцвам известно време, а и за голфето ще забравя, но няма как!
Съветите ви бяха страшни, благодаря за загрижеността!
П.С. а въпроса как стигнах до Пирогов няма да го коментирам, умните хора са казали "луд умора няма"!
Ще покуцвам известно време, а и за голфето ще забравя, но няма как!
Съветите ви бяха страшни, благодаря за загрижеността!
П.С. а въпроса как стигнах до Пирогов няма да го коментирам, умните хора са казали "луд умора няма"!
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не знам дали докторите са ти казали, но има прекрасни ортопедични наглезенки, които много помагат при такива като тебе, дето се дърпат от гипс и други крайни неща. Мисля, че са френски. Доста отдавна беше, когато моята половинка имаше подобен проблем и около един месец я носех на ръце... Ееех, "младост"...! Поинтересувай се за нещо такова. Помага, наистина.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”