да пазим живота на пътя!!!!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
На пълно подкрепям тази инициатива. Нека не забравяме, че много преди да започнат да се двигат коли по пътищата, това са били териториии на животни. Така, че напълно са си в правото да минават от където си искат. А са шофьорите и хората които са съдисти, им пожелвам и те някой ден да са на мястото на невнните живо
тнки.

- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
подкрепям грозника на 100%
вчера една котка гонена от кучета, изскочи м/у паркирали коли.... еми кво да направа, не може да ми подскача колата... а днес пък ято врабчета незнайно откъде ми прелетяха напреки на пътя
и равносметката : 3 /три/ броя се отбелязаха на бронята
просто такива неща се случват какво да се направи.... аз се оглеждам за хора, дупки и заспали шофьори... няма да гадая котките или кучетата по тротоарите дали са склонни на самоубийство...
колкото до домашните кучета които скачат по колите... няма компромис там.
иначе на междуградски път не ми се е случвало да газя нещо друго освен врабчета, или поне не се сещам.... но повярвайте ми ако карам с 90 и нагоре по пътя, няма да въртя много рязко волана ако ми изскочи животно.... освен ако не е с размерите на кон, щото тогава май е по-добре в канавката.

вчера една котка гонена от кучета, изскочи м/у паркирали коли.... еми кво да направа, не може да ми подскача колата... а днес пък ято врабчета незнайно откъде ми прелетяха напреки на пътя

колкото до домашните кучета които скачат по колите... няма компромис там.
иначе на междуградски път не ми се е случвало да газя нещо друго освен врабчета, или поне не се сещам.... но повярвайте ми ако карам с 90 и нагоре по пътя, няма да въртя много рязко волана ако ми изскочи животно.... освен ако не е с размерите на кон, щото тогава май е по-добре в канавката.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
rainheart написа:groznika написа:защото при 130 км/ч един 40 кг пес е в състояние да те прати в гроба за нула време.
Не съм съгласен! Преди 2 седмици една приятелка с гаджето и на магистралата блъснали солиден пес с Г2 и 140км/ч и резултатът е счупена решетка, паднала броня и пробит радиатор... и доколкото ги видях не са в гроба
Съгласявай се с каквото си искаш. Хора се удрят с 50 км/ч и загиват, други се пребиват с 200 и оцеляват. Въпрос на шанс, реакции, автомобил и мн. др.
Имаш ли представа какво са 40 кг? Жена ми тежи 40 кг. Виждал ли си 40 килограмов селски пес? Мога да те заведа да си избираш.
Нали се сещаш, че по магистралите и крайселските раьони ако ти изскочи куче на пътя трябва да се радваш, че не е крава или кон. Няма да ти е никак приятно да се наденеш дори на сърна или пък на диво прасе...
Преди седмица бях на семинар по въпросите на пътната безопаснот по магистралите. Експерти от цял свят изложиха доклади и предложиха решения за защита както на животните така и на хората по скоростните отсечки...
Опитвам се да намеря таблицата с инцидентите в Португалия за да ти покажа колко са фаталните катастрофи предизвикани от животни тежащи м/у 10 и 30 кг...
- mk2_Golf83
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
groznika написа:rainheart написа:groznika написа:защото при 130 км/ч един 40 кг пес е в състояние да те прати в гроба за нула време.
Не съм съгласен! Преди 2 седмици една приятелка с гаджето и на магистралата блъснали солиден пес с Г2 и 140км/ч и резултатът е счупена решетка, паднала броня и пробит радиатор... и доколкото ги видях не са в гроба
Съгласявай се с каквото си искаш. Хора се удрят с 50 км/ч и загиват, други се пребиват с 200 и оцеляват. Въпрос на шанс, реакции, автомобил и мн. др.
Имаш ли представа какво са 40 кг? Жена ми тежи 40 кг. Виждал ли си 40 килограмов селски пес? Мога да те заведа да си избираш.
Нали се сещаш, че по магистралите и крайселските раьони ако ти изскочи куче на пътя трябва да се радваш, че не е крава или кон. Няма да ти е никак приятно да се наденеш дори на сърна или пък на диво прасе...
Преди седмица бях на семинар по въпросите на пътната безопаснот по магистралите. Експерти от цял свят изложиха доклади и предложиха решения за защита както на животните така и на хората по скоростните отсечки...
Опитвам се да намеря таблицата с инцидентите в Португалия за да ти покажа колко са фаталните катастрофи предизвикани от животни тежащи м/у 10 и 30 кг...
тоя пич се е объркал нещо... или познатите му са преувеличили яко песа.... повярвай ми че 40кг пес ударен със 140км/ч ще потроши голфа доста сериозно

виждал съм хюндай купе след удар с немска овчарка.... ми неми се описва картинката...
а колкото до глигана.... просто ще си късметлия ако се отървеш здрав...
имаше някъде една снимка на автомобил ударил глиган...ще я потърся и кача
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Ето това е един интересен сайт за хората които се интересуват от тъй наречената пътна екология:
http://roadecology.ucdavis.edu/
Ето и една интересна поредица снимки от конкретна злополука с диво животно:
http://www.zenwaiter.com/moosephoto.htm
http://roadecology.ucdavis.edu/
Ето и една интересна поредица снимки от конкретна злополука с диво животно:
http://www.zenwaiter.com/moosephoto.htm
Последна промяна от groznika на Сря 18 юни 2008 15:08, променено общо 2 пъти.
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
zliq_golf83 написа:тва беше гадно.... ако го пожелаеш това значи си един от шофиорите които мислят лошото на животинки ...........zdravko_dimitrov1986 написа:им пожелвам и те някой ден да са на мястото на невнните животнки.
Като казах , че им го пожелавам нямах в преднид да мрът. Имах в предвид и те да се чувстват така несигурни, тормозени и притискани от автомобилният трафик. П.П. Вярвай ми до сега през съзнателният си живот, не съм убивал животно освен разните там буболички, насекоми и др. такива вредители. Зарази излязло бяло куче на пътя съм се въртял като пумпал, само и само да го запазя.

- mk2_Golf83
извинявай не съм те разбрал моя е грешката......zdravko_dimitrov1986 написа:zliq_golf83 написа:тва беше гадно.... ако го пожелаеш това значи си един от шофиорите които мислят лошото на животинки ...........zdravko_dimitrov1986 написа:им пожелвам и те някой ден да са на мястото на невнните животнки.
Като казах , че им го пожелавам нямах в преднид да мрът. Имах в предвид и те да се чувстват така несигурни, тормозени и притискани от автомобилният трафик. П.П. Вярвай ми до сега през съзнателният си живот, не съм убивал животно освен разните там буболички, насекоми и др. такива вредители. Зарази излязло бяло куче на пътя съм се въртял като пумпал, само и само да го запазя.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пътувам си с около 60 по пътя Габрово - Дряново. На два метра от колата пред мен в съседната лента за насрещно движение изскочи една сърна, подхлъзна се приземявайки се на асфалта, и се изстреля в моята посока. Докато това се случваше, навих доколкото ми е възможно волана на дясно, и дадох газ, за да не се забие странично в мен. Е да, ама не. Точно в задната врата. Познайте?! Нито на Пасата, нито на сърната им имаше нещо. Много странно!!! Иначе съм сигурен че обърса праха от колата
Горкото животинче, сигурно му изскочи сърцето от страх. Та в такъв случай, когато мога да реагирам и имам време, без да рискувам собствения си живот, бих опитал да спася животното. Но ако няма шанс, просто хващам здраво волана, пускам газта и ако не е хлъзгаво набивам спирачките.

- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
bomber написа:Eвала бате!Като пътувах през кресненското дефиле сприрах 2 пъти на пред костенурки и ги махах.Бях жестоко освиркан и псуван от колите зад менеTyan написа:аз редовно местя, костенурки, таралежи и всякякви други твари![]()
Ти си за медал за храброст да спреш в делфилето и да местиш костенурки.

Иначе призива на колегата да се пазят малките птички го подкрепям изцяло, нищо не пречи като можеш да намалиш и да изчакаш, да спасиш едно животинче.
- Golfer_pz
- Автомобил:
- Двигател:
напълно съм съгласен. даже имах един такъв случаи със старата ми жигулетка по крайселски път- карах с около 60км/ч и извенъж ми излиза крава на пътя и изобщо нз как съм реагирал ама помня че вътрях болана колкото можах вдясно и одарих кравата в гъза и се преобръщах два пъти в канала до пътя. тогава толкова се изплаших че два несеца не се качих на кола а от жигулата повече кола не ставаше. Иначе ако имам възможност да реагирам ще избегна животинчето ако ли не направо през него.....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”