Мултифункционално устройство (принтер/скенер/копир)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 24 юни 2008 23:23

Ами лазерен цветен, поне при ХП е така, консумативите са 400 лева четирите касети за 1400 копия (за ХП Color LaserJet CP1215), примерно за този officejet който съм посочил комплект консумативи излизат около 120 лева за 800 копия, демек едно копие е 15 стотинки, докато при лазерния излиза 28 стотинки. Хич не е по-евтино.

Единственият шанс, консумативите да са евтини е принтера да е скъп модел с касети за по 6000 или 10000 копия... тогава може да се получи евентуално някаква стойност близка до 15 стотинки на копие, докато при мастилен принтер тази стйност е постижима и с принтер за 200-250 лева ;) Отделно, че качеството на цвените копия при мастиления (при снимки) е доста по-добро от масовите лазерни принтери.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Сря 25 юни 2008 8:07

Значи, снимки мисля, че няма да се печатат. По скоро текст и схеми/диаграми (цветни).

Владо, а според теб струва ли си мултифункционално или просто принтер - по-евтино е, ама па нема скенер ;-)

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 25 юни 2008 8:53

mladvampirTDI написа:Значи, снимки мисля, че няма да се печатат. По скоро текст и схеми/диаграми (цветни).

Владо, а според теб струва ли си мултифункционално или просто принтер - по-евтино е, ама па нема скенер ;-)
Струва си ;), все пак става нещо като ксерокс

Наскоро купихме за Цеков HP Photosmart C5200(или 7ххх обърках се вече :)) и онзи ден ни обвини, че умишлено избираме принтери, на които много бързо им свършват консумативите :D, според мен НР е вариант ако може да се пълнят на сметка мастилниците, ако колегата musura подскаже цени на пълнене?
Вярно че евтините цветни лазерни не са супер красиви, но ако ще се печати предимно текст + тук-таме диаграми си е вариант ИМХО.
Снимки на мастилено-струен... трябва спец хартия и къде отиваме едва ли не... а пипането с мокра ръка си е проблем, винаги бих предпочел да дам 20ст и да ми извадят снимка във фото.
Иначе си мисля че каноните са най-добри като цена на оригинален консуматив, добро качество

Иначе за Samsung CLP 300 например виж цени на консумативи - http://www.tonerstream.com/printers/xer ... or-531.htm
с пълнене цената е 3ст/стр черно и 5ст/стр цветно при 5% покритие
http://www.tonerstream.com/printers/hp- ... or-642.htm - за НР 1215...

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Сря 25 юни 2008 8:58

Чаво, а за тези двете които съм гледал какво мислиш?

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 25 юни 2008 9:09

mladvampirTDI написа:Чаво, а за тези двете които съм гледал какво мислиш?
ами аз писах - добро качество, добра цена, купувал съм май 2 от по-старите модели преди 1-2 години, хората не са се оплаквали, консумативите са на прилична цена. Върши работа, но може би НР също е вариант просто не знам колко пари са консумативите. Сигурен съм че ще ти вършат работа и двата варианта.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 25 юни 2008 15:13

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 25 юни 2008 17:02

Цена/качество това е моя избор - оригиналните консумативи са около 120 лева за над 800 копия, продават се китове за пълнене навсякъде и излиза около 30 лева пълно презареждане ;)

Предимството на всичко-в-едно е, че можеш да копираш без да е включен компа. Боравенето е сравнително елементарно за технически неграмотни хора.
Недостатъка е, че като се счупи примерно скенера, ще имаш един голям бял камък да ти краси бюрото :) В някой случаи ще можеш да го ползваш като принтер само, но в други - устройството зацепва заради неработещия скенер и не може за нищо да се ползва.

Ако ще се ползва повече като принтер - вземи си отделни устройства. Ако ще копираш по-често - 3-в-1 :wink:

Теоретично всички прилични скенери имат бутон "copy" и чрез него сравнително просто става копирането. А и ако имаш по-високи изисквания към скенера, ще трябва да е отделен. Примерно нормален фотосмарт скенер на ХП има приставка за диапозитиви и негативи, докато на скенера на мултиустройството няма такава екстра ;)

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Сря 25 юни 2008 20:13

колега.... цената мнооо странна на това, не ми се дават 800 долара....

Потребителски аватар
KokoBoxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KokoBoxer » Сря 25 юни 2008 20:40

Колега предлагам ти да разгледаш това http://www.vali.bg/?content=%2Fsearch.p ... it_btn.y=2 и да си избереш подходящ Канон или Епсън. Ще останеш доволен ! Ползвам Епсън R285 + CISS от половин година и за текст и за снимки и за дискове . Много доволен от комбинацията

Върни се в “ОФФ-Топик - други”