Въпрос към хората занимаващи се със строителство?Снимки,2стр

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Spasov_G
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Здравей те..... от Spasov_G

Мнениеот Spasov_G » Пон 30 юни 2008 21:35

Ами става след като ти направят конструкцията на тавана , върху профилите да положиш ватата, но преди да си сложил картона естествено
........ няма никакъв проблем но трябва да е наредена качествено без просветъци към покрива тогава се губи ефекта и още веднъж ако си финансово стабилен вата с фолио ........ та е истината .

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 30 юни 2008 21:41

Директно върху картона я сложиха като правиха нашия тавански етаж,няма никакъв смисъл да я закрепваш по покрива /там където се явява голямото разстояние/ като ефекта ще е същия !

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пон 30 юни 2008 23:47

Стиропор. Евтин, лек, лесен за обработка, лесен за транспорт, добър изолатор, не се "страхува" от влага, вечен...

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Вто 01 юли 2008 0:18

Каменната вата е по- добрия изолатор, вярно по- скъп е но е в пъти по- добър изолатор и не само топло но и шумо изолатор. Реди се м/у профилите преди да затвориш с картон.
А друго предимство на ватата е че е огнеопорна.

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Вто 01 юли 2008 0:33

Стъклена вата м/у гипсокартона и таван (плоча или гредоред) ;)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 01 юли 2008 9:04

Никаква стъклена вата :no-no

Само минерална вата, и по добре я сложи върху гипсокартона.
Важен момент тука е дали покрива ще вентилируем или не, в твоя случай като гледам ще остане непроветряем, което е неприятно за лятото, но горе долу правилото е изолацията да е върху долната плоскост.

И малко практически опит.
Преди 2 години си правихме основен ремонт на къщата. Имаме същия случайу със подпокривния етаж.
До сега беше всичко облечено със сачак и на места със чоп.
След ремонта покрива беше подновен, на единия скат махнахме керемидите, като за експеримент, направихме окачени тавани от гипсокартон и сачак пак в комбинация като изолацията преди това беше от някакви вата, пресована като на пана и беше накована между гредите.
После, ръководени от сертификата ми от БАИС mhihi mhihi mhihi
сложихме минерална вата над окачения таван.
Резултата е повишена значително температура зимата, но все пак направихме и изолация на къщата и повишена леко температура лятото.
Това последното не знам на какво да го дължа, дали на махнатите керемиди или на тая изолация но факт.

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Вто 01 юли 2008 11:52

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=259361
Ето и линк с 4-ри снимки. На 2-рата снимка се вижда наредени дъски и плоскости върху гредите, за да може да се стъпва по тях отгоре.. на 3-тата ще е отвора в коридора за капандурата и мястото където ще има въздушна маса,а на 4-та се вижда скосението, което в зависимост от това колко ще се надигне замаската може да бъде скосение и в самата стая,тоест тавана на стаята да вземе малко от този наклон... Както се вижда тавана е с греди и дъски, отгоре е накована мушама изолираща някаква и сега предстои смяна на керемидите с нови... Така като го загледах днес след като прочетох какво сте дали като съвет предполагам, че по-добрия вариант е да сложат вата между картоните, които ще дойдат като таван. Така горе ще си остане една част въздушна маса, но тя надали ще оказва някакво влияние върху температурата по стаите, понеже ще има 2 пласта картон и вата между тях.
Иначе за изолацията нямам какво да се говори, още отдавна съм решил да е каменна вата и нищо друго ;)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 01 юли 2008 11:59

тръба написа:Стиропор. Евтин, лек, лесен за обработка, лесен за транспорт, добър изолатор, не се "страхува" от влага, вечен...

Стиропор не се слага за подпокривна изолация .Нищо , че е евтин.

При евентуален пожар - отделя мазен черен дим. Димът е силно отровен !!! ! парченце стирпор да е до телещо дърво отделя адски много дим , където мине дима няма чистене от мазнотия и черно.
При гасене на стипор пожарникарите използват кислородни апарати.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Вто 01 юли 2008 19:19

Яко таванче :) Вата и картон мой.Тва е решението.

Потребителски аватар
Spasov_G
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Здравей те..... от Spasov_G

Мнениеот Spasov_G » Вто 01 юли 2008 21:30

Ако не е тайна да попитам Аз защо два пласта картон и помежду тях вата и по точно как ще бъде технически изпълнено това , и забравиш да ти кажа колега понеже сега ти разгледах снимките на това помещение на което предстой преостройството и забелязвам , че преобладава доста дървен материал и ти предлагам да си направиш таванчето с огнеопорен Картон , технологията тук изисква два пласта картон един върху друг като първия е възможно да е обикновен а вторият пласт да е огнеопорен , всичките тези два пласта се закрепят върху една конструкция като при монтажа задължително трябва да се избегне застъпване на фабричните фуги ........ http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/0/E3 ... enDocument и тук малко повече инфо от мен прочети внимателно и ще добиеш по голяма представа .........

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Вто 01 юли 2008 22:35

А ми май съм се объркал,имах предвид да е същото като стените да се сложат профилите,да се хване гипсокартона и да се постели ватата, Може би ще измисля да сложа и отгоре още нещо леко, мушама пак може би, ако не дай си Боже протече тавана някога.

А за този огнеопорния картон прочетох, ти имаш предвид всичко да се направи така - стени и таван ? Така ще дойда доста скъпо май.. няма ли възможност само с огнеопорния 1 пласт?

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Вто 01 юли 2008 22:41

kris11 написа:
тръба написа:Стиропор. Евтин, лек, лесен за обработка, лесен за транспорт, добър изолатор, не се "страхува" от влага, вечен...

Стиропор не се слага за подпокривна изолация .Нищо , че е евтин.

При евентуален пожар - отделя мазен черен дим. Димът е силно отровен !!! ! парченце стирпор да е до телещо дърво отделя адски много дим , където мине дима няма чистене от мазнотия и черно.
При гасене на стипор пожарникарите използват кислородни апарати.
:D Съгласен съм с теб, но нали ще бъде между гипскартон и керемиди?

Потребителски аватар
Spasov_G
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Здравей ..... от Spasov_G

Мнениеот Spasov_G » Сря 02 юли 2008 18:01

Audi_RS* написа:А ми май съм се объркал,имах предвид да е същото като стените да се сложат профилите,да се хване гипсокартона и да се постели ватата, Може би ще измисля да сложа и отгоре още нещо леко, мушама пак може би, ако не дай си Боже протече тавана някога.

А за този огнеопорния картон прочетох, ти имаш предвид всичко да се направи така - стени и таван ? Така ще дойда доста скъпо май.. няма ли възможност само с огнеопорния 1 пласт?
Не може и само тавана но по принцип технологията изисква два пласта картон като втория е огнеопорен , но може и само такъв един пласт само на тавана , не съм казвал и стените , а разгледа ли линка който ти дадох ........ Направи си го с огнеопорен недай си Боже да става нещо ама нека да е каккто си трябва .......

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Сря 02 юли 2008 22:08

Благодаря за съветите момчета,много ми помогнахте :beer Сега оставя да направят замаската, покрива .. днес взех и капандура и предстои гипсокартона... ще гледам да не забравя на края да пусна снимки :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”