Възмутен съм от липсата на колегиалност и човещина!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alter » Вто 01 юли 2008 13:09

Вчера и аз ви видях случката, доката се возех в един автобус. Отначало доката седяхме на сфетофара гледам някаква двойка черна на цвят, но ми беше странно защо капака и дясната й страна са на бял прах. После като минавахме точно до колата загрях, че вероятно е горяла. Ако не се сещам погрешно двойката имаше стикер за газова уредба, добре че сте го овладяли огъня и не се е стигнало до сериозни последствия. Иначе браво за постъпката и аз ако видя нещо подобно бих спрял да помогна като колегите.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 01 юли 2008 13:16

:applause: Браво на Damian01 и на joker:respect

Хубаво е да се помага в такива моменти ... за жалост е рядко срещано това явление :No
В повечето случаи никой не се интересува... нали той си е добре за какво му е да се занимава :evil:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 01 юли 2008 14:48

Евала момци!!!
Трябва да се помага, дори и с питане дали е нужна помощ.
Язе лани като се запалих на околомръсното у столицата па спре само една кола от форума. Верно че бех угасил вече, ама човека спря и се поинтересува въпреки че беше с резервната гума на колата. Другите шофери не ги е еня ама ич даже.
Още веднъж ЕВАЛА!!!

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Вто 01 юли 2008 15:01

Шапка ви свалям колеги ЕВАЛА :bowdown
Едва ли осъзнавате каква помощ сте оказали на човека, патил съм (запали ми се колата в движение преди време) и знам какво е да спре някой да гаси :012:
Ще ви помни доживот човека
Още един път ЕВАЛА

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Вто 01 юли 2008 17:11

Евала за постъпката колеги :bowdown

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 01 юли 2008 21:05

Не съм видял , а и не бях наблизо.Сега виждам писаното.
Посоченото място е на 20-30м от нас. Да дава колата пред нас -имам инструменти , кабели, поялник , удължители. Тел 0 888 44 88 74 Красимир. тегля дърпам - да свирка.
Спокойно може да я остави пред вратата ми за съхранение за дълго време.
Мога да го водя по магазини, има и някой останал чарк от 2 ка

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 01 юли 2008 22:22

rosy написа:С риск да ме освиркате може ли да ми кажете при положение, че вече са спряли коли и помагат, защо трябва и други да спират :roll: В смисъл другите като спрат какво ще помогнат освен да цъкат :roll:

с риск да те засегна ще ти задам въпроса -а ако ти се слу4и на тебе и един 4овек не е достатъ4ен :?:
ще дам пример от миналото лято някъде по аутобаните в немско:беше се преобърнала жена с алфа 166(5 мин по рано беше ме изпреварила доста бързо)то4но за няма и десет минути се бяхме спрели над 25коли и всеки помага с каквото може...........
никои не е застрахован от нищо на път

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 01 юли 2008 22:27

Евала на всички, които се отзовават в подобни ситуации, евала на колежката Persefona, щото тоя случай ми припомня нейната кофти поредица :?
Damian01, какъв пожарогасител имаш? Колко струва? Колко ти струва сега пълненето му? Интересувам се живо, защото съм с един "дезодорант" който сигурно и цигара няма да изгаси...

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 02 юли 2008 0:16

Евалата на колегите.

Аз затова се кефя на мотористите... само да спреш с мотора край пътя и веднага ще се намери друг моторист да отбие, да пита дали всичко е ОК и ако има нужда да помогне. Но за съжаление и в мотористките редици се намира мърша...

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Сря 02 юли 2008 1:07

Един път баща ми му се запали колата на един булевард, мосвич алеко кенефче е колата ама баща ми си я обича и таркаля, но за беда нема пожарогасител и сваля якето и с него ше спира оганя то само си изгурил рацете и одрал ма се опитва. И идва едно момче с голфче вади пожарогаситела и почва да му гаси колицата добре че той е спрял иначе баща ми оставаше без каручката си, евала на момчето. И щеше да гледа как му изгаря возилцето.

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Сря 02 юли 2008 9:26

Подобна история ми се случи зимата на Хайнбуаз изпревари ни един Ford Focus новичък беше и продължи да изпреварва напред. Аз бях на задната седалка с един приятел, а майка му караше. Направи ми впечатление че тоя с Forda изпревари малко без да има видимост ама си викам айде мина. Да ама точно на върха гледам Forda забит в скалите и един джип леко забран от едната страна. Момчето с Forda за да избегне челния удар директно се беше качил по камъните. Колата беше смляна момчето беше излязло от колата, но имаше и жена в колата. Казах на майката на моя приятел да спре някъде понеже имаше къде да отбие и да идем да помогнем ако можем, а нейните думи бяха: " там ли трябваше да стигнеш бе мойто момче" и подмина при което аз много се изнервих ама няма и какво да кажа защото несъм с моята кола. Затова докато не се промени мисленето няма оправия. Никой не мисли че утре и на него ще му се наложи да му помогнат и тогава ще вика да му е*а майката що никой не спира да ми помогне.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Чет 03 юли 2008 15:33

С постъпката на колегата, аз лично съм обнадежден, че има светлина в тунела. Поздравления.

Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот break » Чет 03 юли 2008 16:58

вчера сутринта в 3;50 катастрофирах на магистрала Тракия(тежка катастрофа),кат-пристигнаха на мястото след 30 мин. през това време минаха над 100 автомобила(леки,тежкотоварни) никой не спря дори само да попита има ли пострадали,дали има нужда от първа помощ?що за народ е българина?няма втори такива,дори и най-долните си помагат повече,правете си изводи...

Потребителски аватар
Rado GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rado GTI » Чет 03 юли 2008 17:39

Добре е че сте помогнали,БРАВО :bowdown
А колкото до другите всеки си гледа интереса,и не мисли че утр тоу може да е на това място.
Трябва да се подкрепяме......

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Чет 03 юли 2008 17:46

Радвам се, че се намират още такива хора!
Браво! Супер сте :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”