Инсталиране на Уиндоус .Решено

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Съб 05 юли 2008 17:34

По темата - Не, не се инсталира нормално като на настолен компютър. В смисъл самата инсталация си е нормална, зора е докато стигнеш до нея. При стартиране на инсталацията ХР иска драйвери за HDD (SATA) на дискета, като в същото време ХР не поддържа usb flopy и трябва да интегрираш драйвера за хард-а в инсталацията на ХР и да си направиш ново boot CD с вече променената инсталация на ХР. Не е трудно но си иска някои познания.... :D

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Съб 05 юли 2008 21:55

Gal написа:
Dan4ote написа:Всичко може да се направи, няма машина, на която да върви виста и да не тръгна XP - гарантирам! В общи линии, колегата andonov е описал как стоят нещата.

що да няма проблем?
Виста-та няма купища драйвери за разни усторйства още
Това не е вярно!
По-скоро някое устройство да няма драйвер за Виста, но от масовите няма такива.

Не съм ползвал този нет, но ми звъчи доста налудничаво да не може да върви под Виса, като се има в предвид, че виса има всики мрежови свойства на Xp-то, та дори и много повече.

що не взмеш да ме четеш по-внимателно и да мислиш повече?
как според теб който и да е уиндоус разпознава даден хардуер?
и що ли си правят труд хората да пишат некви сървис пакове?

Някак си се чувствам задължен да ти отговоря и да ти кажа, че всеки Windows има вградени драйвери, но това ти много добре го знаеш. След това ще ти припомня, че ти си писала "Виста-та няма купища драйвери за разни усторйства още ". Съответно проблема или по-точно отговорността не е във Виса, а в хардуера.
Друго нещо, което държа да ти кажа, е че и тази тема не ти е много ясна и ще ти обясня защо: няма смисъл да споменаваш думи като сървис пак, защото не виждам къде намираш връзка между SP и драйвер за някое устройство.
А що се отнася до мен, колкото и нескромно да звучи, по-добре не спори на тази тема, че 15 години опит точно в думите, които се опитваш да ми обясниш ще ти трябва каска да си сложиш за да спориш на тази тема.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Съб 05 юли 2008 22:00

GRUEL написа:По темата - Не, не се инсталира нормално като на настолен компютър. В смисъл самата инсталация си е нормална, зора е докато стигнеш до нея. При стартиране на инсталацията ХР иска драйвери за HDD (SATA) на дискета, като в същото време ХР не поддържа usb flopy и трябва да интегрираш драйвера за хард-а в инсталацията на ХР и да си направиш ново boot CD с вече променената инсталация на ХР. Не е трудно но си иска някои познания.... :D

Не е задължително да е така, може и да тръгне инсталация, зависи от дъното.
Друг вариант е да се влезе в bios-а и да се намери опцията ahci mode и от sata, да се смени на ata. Така няма да има проблем с инсталирането на Windows върху сата диск.
Ако не минат тези два варианта, се прави третия с интегрирането на сата драйвери в инсталационния диск на Windows-a. Тук трябва да се има в предвид, че е нужно да се намери какъв е контролера за дисковете и да се свали от някъде точния драйвер, които в последствие да се интегрира със съответните програми.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Съб 05 юли 2008 23:21

GRUEL написа:По темата - Не, не се инсталира нормално като на настолен компютър. В смисъл самата инсталация си е нормална, зора е докато стигнеш до нея. При стартиране на инсталацията ХР иска драйвери за HDD (SATA) на дискета, като в същото време ХР не поддържа usb flopy и трябва да интегрираш драйвера за хард-а в инсталацията на ХР и да си направиш ново boot CD с вече променената инсталация на ХР. Не е трудно но си иска някои познания.... :D

Това е работа на биоса а не на операционната система.
Ако искаш може да бутваш и от USB флаш.

А самите драйвери се намират най-лесно от самия сайт на производителя.
УСПЕХ!

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Нед 06 юли 2008 10:37

Т'ва, че Vista нямала драйвери за устройства е пълна дивотия. Тя инсталацията и е именно толкоз голяма, щото е наблъскана със драйвери за всевъзможен хардуер. Макар че, не Microsoft са длъжни да пишат драйвери, ма това е друга тема. Плюс това, повечето нови лаптопи се продават с инсталирана Vistа, но без инсталационния диск, а само recovery такъв. Недоумявам как под Vistа някаква мрежа не може да се подкара, а под XP можело само. По скоро нещата са май до настройки и тяхното непознаване. Колегата дето пита, ако си решил че ще правиш инсталация на XP, намираш диск, инсталационен със SP2 или 3 и инсталираш без никакви дискети за SATA и т.н., няма да имаш никакви проблеми. Boot от DVD-то и си готов. XP никога не иска драйвери за какво и да е когато се инсталира. Това става след инсталацията. XP предлага да натиснеш F6 ако възнамеряваш ти да инсталираш някакви допълнителни драйвери., не че ОС няма да се инсталира и без тях. Успех.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Нед 06 юли 2008 11:18

Dan4ote написа:Някак си се чувствам задължен да ти отговоря и да ти кажа, че всеки Windows има вградени драйвери, но това ти много добре го знаеш. След това ще ти припомня, че ти си писала "Виста-та няма купища драйвери за разни усторйства още ". Съответно проблема или по-точно отговорността не е във Виса, а в хардуера.
Друго нещо, което държа да ти кажа, е че и тази тема не ти е много ясна и ще ти обясня защо: няма смисъл да споменаваш думи като сървис пак, защото не виждам къде намираш връзка между SP и драйвер за някое устройство.
А що се отнася до мен, колкото и нескромно да звучи, по-добре не спори на тази тема, че 15 години опит точно в думите, които се опитваш да ми обясниш ще ти трябва каска да си сложиш за да спориш на тази тема.

Искаш ли да не ми обясняваш, ПРОФЕСОРЕ, какво ми е ясно и какво не?
Не си чел достатъчно, практиката също ти куца :lol: Вземи сертифицирай поне някое друго нивонце Майкрософт-ско, да не си останеш само с едните голи претенции.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 06 юли 2008 11:36

Dan4ote написа:...Друго нещо, което държа да ти кажа, е че и тази тема не ти е много ясна и ще ти обясня защо: няма смисъл да споменаваш думи като сървис пак, защото не виждам къде намираш връзка между SP и драйвер за някое устройство...

Силни думи ... и грешни. Точно на Гал темата е доста ясна. Между сървис пак за ХР и драйвери ИМА ГОЛЯМА връзка.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 06 юли 2008 15:31

За заинтересованите 3G нета на Вивател става за Виста.Днес пробвах всичко е ОК.Благодаря за мненията на всички.По-добре да заключвате темата за да няма караници.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Нед 06 юли 2008 22:10

myrshavija написа:
Dan4ote написа:...Друго нещо, което държа да ти кажа, е че и тази тема не ти е много ясна и ще ти обясня защо: няма смисъл да споменаваш думи като сървис пак, защото не виждам къде намираш връзка между SP и драйвер за някое устройство...

Силни думи ... и грешни. Точно на Гал темата е доста ясна. Между сървис пак за ХР и драйвери ИМА ГОЛЯМА връзка.

Да ми кажеш, че за да тръгне някакъв мизерен модем на виста трябва да се пускат сървис пакове е леко смешно, като се има в предвид, че целта на такъв update въобще НЕ е драйвери, макар и да има някакви обновявания по съвместимостта на операционната система. Отговорността на microsoft не е да пише драйвери! Това че го правят е за улснение на потребителите, а че фимрата производител на хардуерния компонент не си е свършил работа, е само техен минус.
Не знам колко й е ясна темата, но да каже, че Вистата няма драйвери... :lol:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 06 юли 2008 23:09

Plumber написа:За заинтересованите 3G нета на Вивател става за Виста.

:bowdown

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Нед 06 юли 2008 23:32

Dan4ote написа:Нито знаеш с какво се занимавам, както и аз не те знам, но има възможност да останеш доста очарована, с това каква практика имам, къде и как работя и щом много държиш за сертификати, мога да ти извадя да видиш колко ми е дълга пишката.

Dan4ote написа:Я по-добре не ми пиши, че въобще не искам да се занимавам с теб, че направо си ми ясна, да не взема да те обидя нещо

я бегай у игнора
следващия път си комуникирай с мен чрез администрацията
докато има такива олигофрени като теб тоя форум няма да го бъде
и не само форума

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 07 юли 2008 6:25

Ай стига ве!!!Да не сте деца?!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”