Мисля си, че форума ни е на много високо ниво-сравнявам го с други автомобилни или не- за да си позволим да пишем неграмотно...
Всеки пише бързо и допуска грешки, но фрапиращи сгрешени думи, просто не са извинение....
Грамотни ли сме?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Препоръчвам на всички преди да взимат отношение по въпроси, по които не са компетентни да се консултират преди това за да не се излагат на публични места!
Споровете нямат никакъв смисъл Отдавна са решени тези проблеми и специално са издадени речници и т.н. Който няма такъв под ръка - има речници и в мрежата
В една друга тема един колега е посочил линка:
http://koralsoft.dir.bg/dict.php?word=%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B0&utf=yes&lng=bg
Айде някой сега да намери там думата загатка
Да. Такава дума в българския език няма. Няма я и в тълковния речник, който е пред мен А той е 1100 страници и гарантирам, че много знае!
Споровете нямат никакъв смисъл Отдавна са решени тези проблеми и специално са издадени речници и т.н. Който няма такъв под ръка - има речници и в мрежата
В една друга тема един колега е посочил линка:
http://koralsoft.dir.bg/dict.php?word=%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B0&utf=yes&lng=bg
Айде някой сега да намери там думата загатка
Да. Такава дума в българския език няма. Няма я и в тълковния речник, който е пред мен А той е 1100 страници и гарантирам, че много знае!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какво се пита в заглавието?
Грамотни ли сме
брях - голям смях
я си отговорете сами на фъпросчето
Цитата е взет от тук: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=17451
Грамотни ли сме
брях - голям смях
я си отговорете сами на фъпросчето
°niksi° написа:4. Темите да бъдат със заглавия подсказващи съдържанието им.
Значи това е едно от правилата спазването на което ми се струва, че не е чак такъв голям проблем. Преди да пуснете дадена тема замислете се малко и слежете свястно заглавие. На всеки се случва, но е доста ..../не мога се сетя думата/.... да видиш заглавия от рода на:
"Ей тва.......",
"Абе кво ще кажете за това...",
"Олелеле ",
"СТИКЕРИ!!!!",
"Рег. табела...",
и т.н. и т.н.
Също така започвайте заглавието с ГЛАВНА БУКВА и го завършвайте със съответния препинателен знак.
С уважение: mod team LTD
Цитата е взет от тук: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=17451
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Angeljordan написа: (мисля, че е излишно да се доисказвам).
http://koralsoft.dir.bg/dict.php?word=%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BC&utf=yes&lng=bg
Все пак темата е: Грамотни ли сме? Нека поне тук да сме грамотни!
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Да добавя:
В случая, думичката "Въпроса" се явява подлог. Най-лесно се установява дали е подлог като се запитаме: "Кой е?". И си отговаряме: "Въпросът е!". Следователно се членува с пълен член
"Двуомя" се пише двуумя. Думата идва от ум а не от ом.
"Ят ме е" се пише с Д. Ядосвам се е глагола. Ятосфам се у сиганската маалъ саму
"отдоло" се пише с У накрая, а в българската азбука съществува и буквата Ъ (ер голям), която се използва в думи като "сЪм", "кЪде" и т.н.
Тук пък виждаме думата "които", която в единствено число се пише с Й. Преди нея задължително се слага и запетая. А пък "обсади" идва от обсада и няма нищо общо с обсъди... "твоят майстор" с пълен член отново се използва само когато е подлог. Например: "Твоят майстор много ги разбира." В случая трябва да е "обсъди го с твоя майстор"
Въпроса ми е следния.
В случая, думичката "Въпроса" се явява подлог. Най-лесно се установява дали е подлог като се запитаме: "Кой е?". И си отговаряме: "Въпросът е!". Следователно се членува с пълен член
"Двуомя" се пише двуумя. Думата идва от ум а не от ом.
"Ят ме е" се пише с Д. Ядосвам се е глагола. Ятосфам се у сиганската маалъ саму
"отдоло" се пише с У накрая, а в българската азбука съществува и буквата Ъ (ер голям), която се използва в думи като "сЪм", "кЪде" и т.н.
От 3 години вече съм точно по този начин по които ти обясних. Но 6л/100км смесен цикъл не са много, тъй че обсади го с твоят майстор и виж какво ще ти каже той.
Тук пък виждаме думата "които", която в единствено число се пише с Й. Преди нея задължително се слага и запетая. А пък "обсади" идва от обсада и няма нищо общо с обсъди... "твоят майстор" с пълен член отново се използва само когато е подлог. Например: "Твоят майстор много ги разбира." В случая трябва да е "обсъди го с твоя майстор"
Върни се в “ОФФ-Топик - други”