Мнениеот I-Believe » Пон 30 ное 2009 11:44
Добър ден юнаци. Аз съм поредния 'късметлия' от Русе с AH1N1.
Днес започнах лечение след 2 дена умуване дали е свински грип или не.
Не съм фен на VW просто видях, че в тази тема бая се изписа и пича които я пусна е от Русе, така че ще ме извините че не съм от 'братството'. Целта ми е евентуално да Ви окуража след като го изкарам, защото от малък боледувам често, бях асматик, в момента с проблеми с дишането заради грипа и по принцип имунната система ми е 'оле мале'. Та ако аз го изкарам, значи всеки може. Надъхал съм се да го преборя и ще пиша всеки ден, па дори и с 50 градуса да съм - тоест ако не пиша един ден, значи се сещате.
История: Преди 2 дена играх футбол в една зала и за пръв път усетих, че не ми стига дъха, но понеже обичам футбола си дадох зор, вкарах им 4 гола и си заминах потен към нас. На спирката чаках бая време, и мислех че като се върна и си взема горещ душ, ще съм добре. Да ама не. Напарих се жестоко дотолкова, че кожата ми се зачерви но се чувствах така, все едно ми е адски студено и съм изстинал. Досега не ми се е случвало така, и понеже имах работа в болницата 2 пъти, се сетих, че може и да съм хванал вируса ама викам 'аиде да не избързвам със заключенията'.
Симптомите: Вчера сутринта бях като умрял и това продължи до вечерта когато вече неможех да дишам и маика ми и баща ми ме закараха в спешното където венозно ми наляха един препарат които разтяга белия дроб, и бях с кискородна маска няколко часа. Това ме 'закърпи' и като се върнах се чувствах енергичен и т.н. Но днес отидох при личния лекар и като им казах, че през нощта съм се събуждал 2 пъти мокър все едно след душ - веднага ми боднаха в задника инжекция и ми изписаха тамифлу и другите екстри против свинския грип. Не са ми правили тестове, но сестрата каза, че когато съм ходил при нея предишния път е имала болен от този грип, а и инкубационният период съвпада с моите симптоми.
В момента: Сега съм с 37 и половина и с проблеми с дишането. Предполага се, че днес е 'почивният ден на AH1N1', тъи като при този грип винаги има значително подобрение 2-рия или 3-тия ден, след което следва жестоко завръщане на атаките на вируса. Понеже знам това, ще се възползвам от поговорката 'знанието е сила' и още от днес ще си подготвя имунната система за да е на 6 утрешния ден когато вируса ще удари.
Лекарства: Освен тамифлу имам някакви венозни инжекции които маика ми която е мед. сестра ще ми слага и някакви хапчета за успокояване на белия дроб. Междудругото ми правиха ренгенова снимка в спешното и ми казаха, че трябва да спра цигарите защото бронхита може да се усложни в плевомония. Вчера сутринта ми беше последната цигара когато почувствах болка в гърдите.
Допълнително: Ще стоя в леглото цял ден, ще ям мед, лимони, мандарини и ще стана следобяд за 5-10 лицеви упори които ще повишат имунната система (не повече от 10, защото при умора има обратния ефект). Също така четох, че при секс се стимулира имунната система, и тъи като нямам възможност да правя секс в момента, ще пробвам с подръчни средства.
Надявам се да Ви е интересно, и след седмица всичко да е минало.
П.С. към автора: Тази маскираната като Дарк Вейдар мед. сестра да не би да е една с черна коса, много грим по очите, и червило което и излиза чак от устните малко в стил клоун. И една суха, слаба. Защото ако е тя, вчера бях при нея и се държа доста враждебно в началото. Все пак съм доволен, защото ми помогнаха там.