Поредната гавра на КАТ - посред бял ден
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поредната гавра на КАТ - посред бял ден
Не се хаби нема да вденат 

- heimdal
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 1997
Все пак трябва да се дискутират подобни казуси. Инак седим на едно положение, някакво-никакво.
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
heimdal написа:@leavon стига интерпретации пак, видя се че има един син знак. няма указания кой къде, и вече се написа няколко пъти "вътре в кръговото са РАВНОПОСТАВЕНИ, не можеш да правиш завой надясно от средната лента, а за да се престроиш трябва да пропуснеш този отдясно". Недейте да пишете нови закони. Ялово е това дето търсите.
Под вола теле няма.
Опитай се да водиш спор с по-спокоен тон. Няма нужда от нерви, "интерпретации" и разни други. Всеки има мнение и не е виновен с него. Всички се опитваме да изясним ситуациите, защото ежедневно попадаме в тях и трябва да излизаме невредими. И още - обърни внимание на точните въпроси, които ти задавам и се опитай да ми отговориш точно. Питах те дали си бил на това кръстовище и дали го познаваш, помолих да ми цитираш точно мястото в правилника, което определя начина на движение в кръгово кръстовище, влизане, излизане и т.н. Защо мислиш, че джипа, за да излезе от кръговото, трябва да се преустрои в дясна лента? В кръговото и на излизане от него той винаги се движи в средната лента. В случая другата кола сменя лента - от дясна в средна и трябва да го направи с мигач (който в случая никой няма да види, защото са един до друг) и да пропусне този, който се движи направо. Точно както го пише в правилника.
- heimdal
Пак филми 
Не се нервя чак толкова много, не разбирам защо продължаваш да теглиш към ВЛИЗАНЕ в кръгово.
Нито има пътна маркировка нито има светофар, има табела кръгово и за предимство мисля /не ми се връща на снимкки сега/ като тези знаци са и за двата автомобила. И прави БЕЗПРЕДМЕТНА посоката в която отиваш.
Проблема е след като двата автомобила са вътре. Хайде започни оттам /както са го направили и от Пътна Полиция - не пловдивската, която идва след директно позвъняване на мобилен
/
Колко пъти да се напише, когато имаш 2 или 3 ленти в града, се движиш по избор, но се придържаш възможно вдясно. Ако няма пътна маркировка, табели, светофарна уредба, в сила е чл.25 за маневри /в случая двата автомобила са ВЪТРЕ/. Няма указателни табели КОЙ КЪДЕ И КАК ДА НАВЛЕЗЕ! Това, че имаше линк, статия, пожелателно е да, ПТП е ВЪТРЕ в кръговото, не преди него. Много превъртя лентата. Дай да върнем назад и преди 15 години?
Нищо персонално, но си в Пловдив. Снимай, покажи маркировка и табели. Подай чл.,ал. от закони/правилници/наредби за подкрепа на това КАК ТРЯБВА ДА СЕ ВЛЕЗЕ ТАМ и КАК Е ОБОЗНАЧЕНО СЪОТВЕТНО, но после какво е валидно АКО НЕ Е. И не си прав, минавал съм оттам /последно в края миналата година/...наистина е панаир от идиоти

Не се нервя чак толкова много, не разбирам защо продължаваш да теглиш към ВЛИЗАНЕ в кръгово.
Нито има пътна маркировка нито има светофар, има табела кръгово и за предимство мисля /не ми се връща на снимкки сега/ като тези знаци са и за двата автомобила. И прави БЕЗПРЕДМЕТНА посоката в която отиваш.
Проблема е след като двата автомобила са вътре. Хайде започни оттам /както са го направили и от Пътна Полиция - не пловдивската, която идва след директно позвъняване на мобилен

Колко пъти да се напише, когато имаш 2 или 3 ленти в града, се движиш по избор, но се придържаш възможно вдясно. Ако няма пътна маркировка, табели, светофарна уредба, в сила е чл.25 за маневри /в случая двата автомобила са ВЪТРЕ/. Няма указателни табели КОЙ КЪДЕ И КАК ДА НАВЛЕЗЕ! Това, че имаше линк, статия, пожелателно е да, ПТП е ВЪТРЕ в кръговото, не преди него. Много превъртя лентата. Дай да върнем назад и преди 15 години?
Нищо персонално, но си в Пловдив. Снимай, покажи маркировка и табели. Подай чл.,ал. от закони/правилници/наредби за подкрепа на това КАК ТРЯБВА ДА СЕ ВЛЕЗЕ ТАМ и КАК Е ОБОЗНАЧЕНО СЪОТВЕТНО, но после какво е валидно АКО НЕ Е. И не си прав, минавал съм оттам /последно в края миналата година/...наистина е панаир от идиоти

няма значение дали има маркировка на платното или не ако няма караш възможно наи в дясно н аплатното или наи в ляво зависи каква маневра ще предприемеш по напред
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мен много ме дразнят тия, които си въртят пълен кръг в дясната лента и дано нямат късмета да ме нацелят докато от лява лента си завивам, че ще ми станат само на катове и тъпи закони 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
LILO&STICH написа:pepo написа:някои ако иска да си направи експеримент от дясна лента да си обикаля цялото кругово и да запущва всички исходи и да видим от колко опита ще има катастрова маи на секи опит ще ви блускат ако си карате така ок закона казва да пропускаме дясно стояшия ми ако исправарвате испреварвания автомобил е от дясната страна ква значи тругвам да испреварвам и ония като реши да се престроява си мисли че закона го пази и не обръша глава да погледне от ляво и ми сече путя в моита лента и се блъскаме демек неможе да се испреварва ли
боже,кой клас си
стига пък ти , кофти е да му сечат пУтя

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
babayuga написа:Мен много ме дразнят тия, които си въртят пълен кръг в дясната лента и дано нямат късмета да ме нацелят докато от лява лента си завивам, че ще ми станат само на катове и тъпи закони
Ще намериш и ти някой който ще ти обясни как се излиза от кръгово но предполагам че няма да ти хареса

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
babayuga написа:Мен много ме дразнят тия, които си въртят пълен кръг в дясната лента и дано нямат късмета да ме нацелят докато от лява лента си завивам, че ще ми станат само на катове и тъпи закони

- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
heimdal написа:
Не си ме разбрал правилно. Нямам претенции към влизането в кръстовището. Конфликта е в момента на излизане. В кръстовището двамата се движат НАПРАВО един до друг. Там няма въртене в кръг. Продължават да излизат всеки в своята лента - джипа в средната, другия - в дясната. Нито един от двамата няма нужда да завива надясно, за да излезе. Просто си продължават направо. В този ред на мисли, пак обръщам внимание, че рисунката на полицая е по-точна, отколкото твоята. Затова те питах дали познаваш мястото. В този момент, този който иска да смени посоката е дясностоящия и той би трябвало да се съобрази с направодвижещия се. Няколко пъти моля някой да цитира точно мястото в правилника, което урежда правила за движение в кръгово кръстовище. Аз не успявам да намеря. Ако забелязваш, в отговора на СДВР никъде не споменават такова нещо, а само правилата за смяна на лента и предимство. Между другото, като казваш, че ще има развитие, значи че сте подали жалба и чакате резултат ли?
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
leavon написа:heimdal написа:
Не си ме разбрал правилно. Нямам претенции към влизането в кръстовището. Конфликта е в момента на излизане. В кръстовището двамата се движат НАПРАВО един до друг. Там няма въртене в кръг. Продължават да излизат всеки в своята лента - джипа в средната, другия - в дясната. Нито един от двамата няма нужда да завива надясно, за да излезе. Просто си продължават направо. В този ред на мисли, пак обръщам внимание, че рисунката на полицая е по-точна, отколкото твоята. Затова те питах дали познаваш мястото. В този момент, този който иска да смени посоката е дясностоящия и той би трябвало да се съобрази с направодвижещия се. Няколко пъти моля някой да цитира точно мястото в правилника, което урежда правила за движение в кръгово кръстовище. Аз не успявам да намеря. Ако забелязваш, в отговора на СДВР никъде не споменават такова нещо, а само правилата за смяна на лента и предимство. Между другото, като казваш, че ще има развитие, значи че сте подали жалба и чакате резултат ли?
ами аз това го обеснявам още от първата страница ама няма кой да чете!
колега това което си го нарисувал заблуждаваш колегите и си правиш темата безсмислена!истината е това което е нарисувал полицаят!и незнам кой ми махна едно от мненията в темата но ще имам възможност да се разберем са колегата palikari кой е Плевенски бацил и кой е Софийски ......
и да ви благодаря за наградата кажете къде да си я получа и къде да си върна книжката

БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО!
Последна промяна от titi7707 на Пон 17 май 2010 17:26, променено общо 1 път.
hooligans написа:LILO&STICH написа:pepo написа:някои ако иска да си направи експеримент от дясна лента да си обикаля цялото кругово и да запущва всички исходи и да видим от колко опита ще има катастрова маи на секи опит ще ви блускат ако си карате така ок закона казва да пропускаме дясно стояшия ми ако исправарвате испреварвания автомобил е от дясната страна ква значи тругвам да испреварвам и ония като реши да се престроява си мисли че закона го пази и не обръша глава да погледне от ляво и ми сече путя в моита лента и се блъскаме демек неможе да се испреварва ли
боже,кой клас си
стига пък ти , кофти е да му сечат пУтя
еми случват се и грешки бе колега "ъ" е до "У" се пак
- heimdal
А като има знак кръгово, да прощаваш твоето направо е завой надясно 
Такааа, съдбата си направи лоша шега преди малко се случи неочаквано потвърждение че има и ХОРА.
Точно попаднах в подобна ситуация като десностоящ. Въпреки високата скорост, този в лявото платно като видя че пуснах мигач, намали /а пък и аз намалявах като видях как бързо пристига.../ и ми присветна да се престроя спокойно. Лекичко ускорение и си се разминахме като по учебника
Да не повярва човек ей... Можеше да не го направи!

Такааа, съдбата си направи лоша шега преди малко се случи неочаквано потвърждение че има и ХОРА.
Точно попаднах в подобна ситуация като десностоящ. Въпреки високата скорост, този в лявото платно като видя че пуснах мигач, намали /а пък и аз намалявах като видях как бързо пристига.../ и ми присветна да се престроя спокойно. Лекичко ускорение и си се разминахме като по учебника

- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
heimdal написа:А като има знак кръгово, да прощаваш твоето направо е завой надясно
![]()
Пиша за последно в темата!
Първото ти изречение, всъщност, ме кара няколко пъти да те карам да ми цитираш правилника. Къде ги пише тези правила за кръгово, завой надясно и др. Както и да е!
Иначе, добре си се отървал. Ако хората по улиците влагаха повече мисъл и съобразителност и по-сериозна доза толерантност, щяхме да караме и да пеем.
Чакам развитието на случката!
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:

Ако тука има такова кръгово на месец ще има повече жертви от земетресението в Хаити...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”