:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Колбасите Стара планина

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Колбасите Стара планина

Мнениеот Ljubon » Пет 22 окт 2010 13:52

batmilko написа:...Туй са пробите изпратени от самите фирми, доколкото разбрах, сега чакат пробите изпратени от държавата в чуждите лаборатории...
те май ше са най-точни :idea:

То е ясно, че самите фирми няма да изпратят компромати. Гаранция никаква, че това е същото нещо като това, дето са взели проверяващите. Обаче сгафилите фирми сега ще крещят, че са омаскарени.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 22 окт 2010 13:54

Ljubon написа:
batmilko написа:...Туй са пробите изпратени от самите фирми, доколкото разбрах, сега чакат пробите изпратени от държавата в чуждите лаборатории...

То е ясно, че самите фирми няма да изпратят компромати. Гаранция никаква, че това е същото нещо като това, дето са взели проверяващите. Обаче сгафилите фирми сега ще крещят, че са омаскарени.

Пробите, пратени от фирмите са СЪЩИТЕ, които са иззети от държавата. Количеството се прибира - една част държавата праща при нейни си проверяващи в чуждбина, друга част ОТ СЪЩАТА ПАРТИДА фирмите пращат при техните си проверяващи

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 22 окт 2010 13:56

scuba написа:
Ljubon написа:

Пробите, пратени от фирмите са СЪЩИТЕ, които са иззети от държавата. Количеството се прибира - една част държавата праща при нейни си проверяващи в чуждбина, друга част ОТ СЪЩАТА ПАРТИДА фирмите пращат при техните си проверяващи

Скубич, ти ли пълни пликчетата, че си толкова сигурен :lol:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 22 окт 2010 14:00

hooligans написа:
scuba написа:
Ljubon написа:

Скубич, ти ли пълни пликчетата, че си толкова сигурен :lol:

С пари се постига всичко... :012:

Потребителски аватар
hristo_serafimov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristo_serafimov » Пет 22 окт 2010 14:38

Ljubon написа: ...
С пари се постига всичко... :012:

Ако не става с пари - става с много пари :012:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 22 окт 2010 18:28

Току що взех:

Шпек - Майстор Цвятко - УНИКАЛЕН!
Камчия - Уникална!

:bowdown

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 22 окт 2010 18:55

chefito написа:Току що взех:

Камчия - Уникална!

Да не си бил много гладен колега? Ако не си закусвал и обядвал ... те разбирам! :D

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 22 окт 2010 19:13

Ljubon написа:
chefito написа:Току що взех:

Камчия - Уникална!

Да не си бил много гладен колега? Ако не си закусвал и обядвал ... те разбирам! :D

Пич.. ти или си хейтър и мразиш всичкои всеки или си некъв адски странен човек... Явно и на самия себе си не вярваш.
Я си представи, че и другата проверка каже, че няма соя? Ко прайм а?
Искам да се извиниш ОФИЦИАЛНО на всички, които мислят че това е поредната постановка.
Странно нещо сте това българите...Не случайно само тук го има лафа: "Аз на себе си не вярва, че на теб ли ма"
Цял живот живееш с мисълта, че някой те е преебал. Интересен живот имаш явно

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пет 22 окт 2010 19:19

scuba и за мен колегата е прав. Не коментирам факта има или няма соя. Просто на пазара има по-хубави салами от шпека на Майстор Цветко(в смисъл като ценово сравнение), а Камчия-та няма как да коментирам поради факта че незнам производителя.

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Пет 22 окт 2010 21:14

бе незнам какво слагат и неслагат в тях ама за пример от Кауфланд си взех няколко пакета вакумирана варена наденица на Майстор Цветко и имаше парченца кокали в нея :screwy щях да си потроша зъбите и то във всички пакети а не само в едно парче :evil: хич не останах очарован :beat_butt2 това около 2 седмици преди скандала със соята и наденицата изчезна от магазина веднага :) за другите марки нямам забележки :)

Потребителски аватар
cardan
Автомобил: Audi A4 avant
Двигател: ABC

Мнениеот cardan » Пет 22 окт 2010 22:47

абе и аз бях малко скептично настроем,но оня ден си изпекох една пушена наденица(не знам марката) и тя за мое голямо очудване изобщо не се сви.освен това я изядох и преядох(а бях гладен преди това).

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пет 22 окт 2010 23:24

scuba написа:
Ljubon написа:...Да не си бил много гладен колега? Ако не си закусвал и обядвал ... те разбирам! :D

Пич.. ти или си хейтър и мразиш всичкои всеки или си некъв адски странен човек... Явно и на самия себе си не вярваш.
Я си представи, че и другата проверка каже, че няма соя? Ко прайм а?
Искам да се извиниш ОФИЦИАЛНО на всички, които мислят че това е поредната постановка.
Странно нещо сте това българите...Не случайно само тук го има лафа: "Аз на себе си не вярва, че на теб ли ма"
Цял живот живееш с мисълта, че някой те е преебал. Интересен живот имаш явно

В случая твоя коментар е доста назидателен - не знам кой е хейтъра. На мен тия повторни "проверки" въобще не ми вдъхват доверие - като платят на когото трябва много ясно, че всичко ще излезе абсолютно чисто. Аз лично пробвах поне 4 вида изделия "Стара планина" - един суджук и 3 различни салама. Резултат: стават долу горе за ядене някои, но определено са много далече от очакванията ми и спомените от соц. саламите и като цяло не виждам особена разлика с обикновените. Да не говорим, че преди 10 години като бях войник нямаше стари планини, но шпековия салам си беше на доста добро ниво поне известен период. За новите салами имам един категоричен довод - вижте им цените, сравнете с подобни от същите производители. Какво се вижда - цената е съвсем малко по-висока. За мен означава, че и съдържанието е почти същото. Бих си купил луканка от 40лв/кг, само да е наистина по соц. рецептата и с прясно месо, а не замразено преди 3 години на друг континент. Обаче производителите се скъсват от обяснения "ако я направя така няма да има кой да я купува" - ами да я направи пък после да коментира купуват ли.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 23 окт 2010 9:20

scuba написа:Пич.. ти или си хейтър и мразиш всичкои всеки или си некъв адски странен човек...
...Искам да се извиниш ОФИЦИАЛНО на всички...

Скуба,
Този форум е място за добронамерени и широко скроени хора да изразяват свободно мненията си.
Аз не съм казал, че си тъпанар, и ти не прави квалификации за другите... ако обичаш! :012:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 23 окт 2010 10:30

Повечето продукти по стандарта "Стара планина" са ми по вкусни от обикновените, така че ги предпочитам ..... така и така всичко е блъскано с боклуци ....за малко соя проблем няма да правя

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 23 окт 2010 11:29

То да беше соята основния проблем... Струва ми се, че насочват вниманието към нея за да не се задават въпроси за останалите съставки. Например оцветители, добавки и не на последно място - произход и състояние на месото.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”