Ще си продаваме колите без нотариус и такса !!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Re: Ще си продаваме колите без нотариус и такса !!!

Мнениеот $100 » Нед 20 окт 2013 12:36

VWGT написа:...кой кат, сигурно на продавача, от там ако купувача не е местен си взима едни временни номера и се оправя.

То сложиш ли и временни номера... хората ще започнат да тъгуват за лошите нотариуси без излишни простотии.

cezar1656
Автомобил: vw vento
Двигател: ABU

Мнениеот cezar1656 » Нед 20 окт 2013 12:45

xploda написа:
Stivi написа:
Pichaga написа:нотариуса проверява собствеността, а не тежестите
това важи и при сделките с недвижими имоти
да има яснота го пища

А дали си сигурен в това ?? За колите съм съгласен че не ги ебават ама да не се проверява имот за тежести..... :eek

Ми ако трябва да сме честни реално НЕ проверяват. Ден преди изповядването или в деня на изповядването се взима удостоверение за тежести. Веднага след сделката или на следващия ден пак се вади. Всяко експресно вадене по 50лв. ей ти ги 100лв. за оня дето духа супата :banghead В идеалния случай преди изповядването продавача плаща 50-те лева, след изповядването - купувача.
А при сделките с МПС е толкова рехава работата, че.... "Женен ли си?" Ми не. И тва е. Не знам кво би ми попречило да излъжа, ако съм наистина женен. Може да имат някакъв регистър да сверка, ма ако имат пък за къв чеп питат :rolleyes
Въобще тва нотариусите са толкова излишна бримка в цялата верига и толкова излишни и грешни пари им наливаме в гушите, че не е истина направо.

ами можеш разбира се да излъжеш,само че подписваш една декларация и после могат да те подведат под съдебна отговорност.иначе и сега има опция за измами.скоро продадох една микра на един пич той на други хора и при нотариуса влезна само талона и личната ми карта за изготвяне на договора за покупко продажба.през това време аз си пиех кафето наоколо,когато дойде ред да се подпишеме никой не ми поиска лк да види аз ли съм или не съм на снимката .... :screwy

Потребителски аватар
bambo80
Автомобил: vw golf
Двигател: 1.6 akl 1999

Мнениеот bambo80 » Пон 21 окт 2013 8:35

Колеги,утре ще купувам кола с регистрация СА,а ще я регистрирам в Ловеч,сега каква е процедурата договор при нотариус между куповача и продаравача после в КАТ Ловеч както беше преди или има още процедури :question :smile

Последна промяна от Pichaga на Пон 21 окт 2013 21:51, променено общо 1 път.
Причина: кУпувач

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 21 окт 2013 13:52

Спокойно, няма никаква промяна още. А дори да го приемат мисля, че минаването през нотариус няма да е абсурд, а незадължителна стъпка.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”