Кой ще ни пази децата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Кой ще ни пази децата???

Мнениеот forski » Съб 21 дек 2013 9:28

Същите в които Ники джуджето се научи да е икономист и Милен Велчев се научи да е финансист, само че там кучето скача според тоягата и някой неща могат а за други е изключено дори да си ги помислиш.
Тук кучета много, ама няма кой да върти тоягата, така че ... и от Mарс да започнем да ги внасяме като усетят лабавото и до там :smile

Потребителски аватар
kaltcev.72
Автомобил: golf 4 toyota avensis
Двигател: 1.6 1J 2001

Мнениеот kaltcev.72 » Съб 21 дек 2013 11:16

Нали знаете защо на българският казан в пъкала няма дяволи ? Типично по нашенски ,като усети дебелия и вече е обиден .
А кой според Ваше Величие ще поведе масата , кой ще покаже правилният път ?
Защо постоянно вадите от контекста мойто местоживеене и натяквате как съм се бил спасил и тн и тн.
Гроздето е кисело Другарю , но който яде от него му знае цената !
И когато драги ми Смехурко излезеш от черупката на създадената от теб РЕАЛНОСТ а тръгнеш по големият Свят , тогава ще разбереш , че между блъскането на клавиатурата и даването на компетентни мнения и жестоката борба за оцеляване разликата е огромна.
И света е устроен така , че никой не пази никого та било то и ДЕЦА ! На дилара продаващ дрога , на търговеца продаващ алкохол и цигари , на педофилите , на ромите .........................

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 21 дек 2013 11:37

Ето ти отговор на въпроса защо...
Светът нито е започнал нито ще свърши с нас, нито ще открием топлата вода, въпреки че последните 25 години не сме спирали да я търсим :smile
Тя е толкова банална и скучна и тъпа вече цялата наша сага, то толкова е сбъркано че чак е необяснимо.
To няма сфера на живота в България за която да не можем да дадем по-десет примера на прима виста за далавери и алъш-вериши на хората които работят там.
Във всички детски градини, тотално изнудване на родителите за пари и всякакви материални облаги, това ако ще и да събираш стотинките пред някоя тоалетна, като не можеш друго тоалетна хартия ще им носиш, но с празни ръце НЕ!
Така че...
Прикачени файлове
1499552_724563814222784_400148547_n.jpg

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 21 дек 2013 15:57

kaltcev.72 написа:...Защо постоянно вадите от контекста мойто местоживеене и натяквате как съм се бил спасил......

Зарежи ся твоето местоживеене, поне докато не се научиш как се пише правилно името на държавата, в която не пропускаш да намекнеш във всеки свой пост, че живееш. Кажи как точно възнамерява твоят племенник да спаси Родината, с главно Р , смучейки стотинките на българския пенсионер, с които НЕК товари сметката му под кодовото име "надбавки зелена енергия"? Или не знаеш, че някой плаща, за да свети в калкулациите слънцето над БалгариА 30 часа на денонощие?

п.с. За да не изпадаш в лирични отклонения за българския казан в ада и за информация на все още незнаещите пояснявам накратко- фотоволтаичната далавера е един бизнес, при който група тарикати купуват ток от НЕК на 70 лева за мегаватчас и го продават обратно на НЕК горе- долу на десет пъти по толкова. Останалото е за парлама. От теб очаквам да ми кажеш къде точно в тази схема е мястото на един млад, образован в чужбина човек, издигнал се със собствени усилия... :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Сря 25 дек 2013 10:57

Честито Рождество Христово!!!
Бъдете здрави и весели,бъдете добри към близките си!
Весели празници на всички!
Наско

Потребителски аватар
dessident
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dessident » Съб 28 дек 2013 21:06

Весела Коледа и от мен.

След като изчетох цялата тема, която доста ми допада, реших и аз да напиша няколко реда по дискутирания въпрос свързан с опазването на децата. Едва ли буквичките, които имам като ресурс, ще ми стигнат да напиша това, което искам кажа или мисля, но ще се опитам да бъда по-кратък и по-разбран.

Опазването на децата е въпрос, който не трябва да си го задавате от вчера за днес. Този процес е доста дълъг, изпълнен с много разговори, даване на примери, разсъждения, вадене на изводи, обяснения на различни ситуации и други, на които трябва да намерите отговор вие и вашето дете. Според мен първоначално вижте вашите родители, баби и дядовци, анализирайте това което виждате, кое ви харесва и кое ви дразни в тях. Дайте си оценка сами на себе си добре ли са ви възпитали и опазили самите вас.

От най- ранна детска възраст не лишавайте децата си от внимание във всяко едно начинание което прави то. Разговаряйте с тях за техните радости, проблеми, желания, задавайте им въпроси колкото и досадно да ви е това. Давайте добри примери на вашите деца постоянно, водете непрекъснат диалог с тях, обяснявайте всички гледни точки: лоши или добри. Не забранявайте на децата си , не ги наказвайте, винаги им давайте да направят избор, който е допълнен с много обяснения от ваша страна. Не правете от децата си копия или човеци които не искате да срещате след време. Не превръщайте вашите мечти в техни, давайте му насоки и съвети,но не го задължавайте да прави това, което искате. Купувайте му книги, игри и всякакви други неща, които могат да развият в тях логическо мислене. Не го карайте да ходи на училище само защото е задължително, покажете му хубавите неща на училището; все още има училища и учители които знаят как да си свършат работата добре, а това е част от опазването на вашето дете.

По- горе в мненията чета как да опазим децата си от пияни водачи. Вярно е че наказанията са смешни, но давате ли си сметка научих те ли децата си да пресичат правилно. Колко време отделихте да му обясните за автомобилите, пешеходните пътеки, за това че трябва да се огледа преди да пресече. Отидете с него, говорете за това, давайте му примери за правилно поведение на улицата. Всеки знае и вижда в какво състояние са пътищата и местата за пресичане. Всеки ден съм на улицата като водач или пешеходец и със се нагледал на неграмотно пресичане, или управление на автомобил и като цяло движението на платното. Ако това нещо е научено от най -ранна детска възраст няма да е така, щеше да има глоби, затвор и съответните наказания и за водачи, и пешеходци, и трети участници в движението.

Никой никъде не видях да е засегнал темата за финансовата култура на вашите деца. Какво виждат те от малки, едно даване на пари от кого ли не баба, дядовци, мама и тати и кои ли още не само и само то да е задоволено. Едни подаръци започват да валят, които то не може даже да си ги обясни. Обяснете на вашите деца, че парите не са даденост, за тези пари някой някъде е свършиш нещо в хиляди разновидности, които можете да се сетите. Парите с всеки изминат ден се обезценяват- научете ги да виждат възможности не да виждат само пари и всичко, което искате от тях да се сравнява с това „аз колко ще получа за това”.

Има хора пращат децата си да учат извън България завършили най -различни университети, престижни или не толкова, и после кои какво прави все иска да се набута в парламента или в министерството. Обяснете им, че това е лесния начин да станеш разпознаваем. Когато отидете там ще сте поредните, които ще трябва да правят компромиси единствено и само със себе си. Да се хвалите на комшиите и на приятелски семейства, че вашето дете работи в министерството няма смисъл - образованието е за друго. Вземете наученото извън България или в България, мислете, задавайте си въпроси, търсете отговорите и в един момент създайте продукт или услуга, с която можете да направите добро на себе си и за околните. Развийте си идеите, отворете работни места, работете, продавайте и тогава може би ще имате повод да се похвалите на комшиите. Има още хиляди примери, които може да коментираме. И така всичко по горе написано е първа стъпка в опазването на вашите деца. После идват полиция, здравеопазване, съдебна система ...

Всичко написано по горе е лично мое мнение не ангажирам никого с него.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Сря 08 яну 2014 16:02

Отговор на един от многото ми въпроси!Жалко за децата - и за загиналите и за шофьорите.
http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/okonchatelno-shofioryt-ubiec-ot-simeonovgrad-poluchi-12-g.-zatvor-6002450

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 08 яну 2014 16:34

за 6-орно убийство в България се лежи по-малко от колкото за 1 изнасилване в Англия

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Сря 08 яну 2014 21:50

Самоубийство в Габрово, самоубийство в Карлово, влак блъска дете и какво ли още четох в новините само днес. Не знам какво да мисля.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 09 яну 2014 18:19

Не чети новини, или поне не ги оставяй да ти влиаят по-този начин, такива простотий се случват на всякъде!
Във великата Америка, с най великата демокрация, мине не мине и някой влиза с автомат някъде и прави мазало!

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 09 яну 2014 21:59

Че то това е целта на медиите!Аз нещо хубаво от тях не съм чул!

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Чет 09 яну 2014 22:34

4-та власт "rulez" :c010

Да, отдавна установено е, че медиите ни влияят и подчертават лошите неща от деня.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 21 яну 2014 20:26

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=408228

Сега е момента да покажем,че форума е сила!!! :love.vwclub

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Кой ще ни пази децата??? - НЯМА КОЙ!

Мнениеот nasko1978 » Вто 20 май 2014 21:24

Отдавна не бях писал по темата ,но сега за съжаление ТРЯБВА!!! :banghead :horror

Днес на на НАПЪЛНО ОБОЗНАЧЕНА ПЪТЕКА БЕШЕ БЛЪСНАТА МОЯ ПЛЕМЕННИЦА И НЕЙНО ПРИЯТЕЛЧЕ!!!
Децата са първи и четвърти клас и са пресичали напълно правилно,като им е даден път от микробус на пътеката ,НО поредното КАМИКАДЗЕ ,жена в мерцедес ги блъска ТОЧНО НА ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА!!!

Мелани е съученичка на ПРЕГАЗЕНАТА ЕЛЕНА от Перник на Цариградско шосе и до ден днешен не знае ,че детето е починало.

Децата са ЖИВИ ,но с КОМОЦИО и много охлузни рани,в момента в реанимация!!!Жена ми е на място и чакат информация.

ДОКОГА БРЕ ХОРААААААААААА ,ДОКОГА ЩЕ НИ ГАЗЯТ ДЕЦАТА БЕЗНАКАЗАНО????????

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Re: Кой ще ни пази децата??? - НЯМА КОЙ!

Мнениеот drmilendd » Вто 20 май 2014 21:39

Питаш и ще ти кажа.
Имам впечатление, че са отменили наредбата или закона за затъмняване на предни стъкла на автомобила. Все по често виждам мутренски автомобили със затъмнени предни стъкла. Но май закона си стои...автомобилите си се движат посред бял ден със затъмнени стъкла...това ми хрумна като отговор, и повярвай ми по темата е...справка джулиани ли беше, кмета на Ню йорк и счупените стъкла...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”