Говорим си за оръжие!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 14 фев 2008 10:43

Cyberloner написа:ако под заможни държави визираш американците с тяхното М-16... айде нЕма нужда :) Иначе за специалните части си прав, ама нали се сещаш че 5,7мм муниции трудно се намират :wink:

не само Сащ .....Германия, Франция, Великобритания ......и.т.н

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Чет 14 фев 2008 10:46

Колега нещо не ме разбра маи ,и аз сьм голям фен на АК-то стрелял сьм много, ама много ти казавам(в казармата разбира се).Мисьлта ми беше ,бил е номер едно в времето на зад ,и то дьлги години, но в момента вече не е така, а относно теглото има вече пушки по 1,5 кг. сьс сьщата надеждност, имам приетял прекарал 5 години в Франция в легиона, та вика има пушки та пушки. Но ние сме закьрмени така калашника наи та наи, така е и било само че едно време.

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Чет 14 фев 2008 11:14

А относно американското М-16 наистина е давало много дефекти през витнамската воина, но от тогава до сега мислиш ли че американото не си е отчел грешките, и за момента смея да твьрдя че е по доброто орьжие без да сьм стрелял сьс него. Друг плюс за калашника е че е сьздаден 25 години преди американската пушка, а вьв Виетнамската воина М-16 е бил току що сьздаден, тези 25 години руската пушка е била доразработвана, дребни неща но все пак доразработвана.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: блоу

Мнениеот amikus » Чет 14 фев 2008 22:41

XIKS написа:
amikus написа:А за пистолетите ли питате..........................

колега стоп патрона до 7 метра е много по опасен и няма да ти посини задника а ше те очисти на място
боен патрон ако те удари да речем в рамота ранявате може да влезе излезе шият те незасегне ли нещо важно или главна кръвоносна артерия не е толко опасно
докато стоп патрона представлява торбичка със сачми лети удря те в рамото сачмите се разпръсват и ти разкасват половината тяло и си аут......

Става дума за стоп патрони за макаров с гумен куршум или една съчма пробвал съм върху кучета ефекта е поразителен...Относно калашника щом в щатите с много хубавата м16 го произвеждат безлицензно смятаите!

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ак

Мнениеот amikus » Чет 14 фев 2008 22:57

Служил съм на полигон в казармата,стрелял съм с всичкото стрелково оръжие в БА вкл с ПКТ от МТЛБ-то.Калашника ако е читав и е пристрелян
предварително в ръцете на опитен стрелец е страшно оръжие.На серии от по 2 патрона на 450 метра по движеща се мишена номер8 нямах пропуск навремето,ама стрелях по два пълнителя на ден!Та недейте да плюете АК-то само от русофобия.Руското оръжие си е от световна класа и е признато по цял свят,не само АК,най-добрите подводници,ракети,танкове,до 90 те години самолети даже имаше един виц попитали руския генсек защо руските коли са такива груби недодялани чупят се често,а той отвърнал ако колите имаха значение за отбраната ние щяхме да имаме най-добрите коли!

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Чет 14 фев 2008 23:11

slavi ivanov slavov написа:Искам и аз да се включа, та за калашника наистина много добро орьжие но за времето си, сега в момента има каде по добри пушки. Но мисьлта ми беше друга, калашника е откраднат през втората световна от немците , германската пушка се е казвала ЩУРМГЕВЕЕР. После руснаците го разработват до това положение, и като се има в предвид добрите му родители и резултата е на лице АК-7,62-сьздаден за да побеждава в боя. Откраднали са една броика точно преди да Хитлер да я патентова, била е в процес на разработка. Някои ако се интересува или не вярва мога да му пусна материали на лц.

Всъщност Калашника не е откраднат от Щурмгевера(МП44), по скоро АК-то е повлияно от немското оръжие. Ако не се лъжа, М. Калашников е имал разработки за подобен автомат още през 42-43, но е нямало нищо общо с окончателната версия АК-47. :) Автоматиката на двете оръжия е коренно различна, а и немското е 7,92 Mauser, докато всички знаем за АК-то 7,62.
А и Щурмгевера започва да се използва от германците и на двата фронта през 44. Интересен факт, свързан с това оръжие, е че първоначално е било обозначено като MP-43/44 (Maschinenpistole - картечен пистолет, което е странно защото оръжието всъщност е дядото на всички съвременни автомати, или както им казват братята американци Assault Rifle), но Хитлер нарежда да сменят името на Sturmgewehr, за да вдъхнови народа, че Третия Райх минава в настъпление.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пет 15 фев 2008 11:19

никой ли не иска базука :maaad:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пет 15 фев 2008 17:39

Vw_wV написа:никой ли не иска базука :maaad:

Аз сидържа 2 снаряда за 76мм оръдие......за всеки случай!!! :twisted:

Потребителски аватар
armario
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот armario » Пет 15 фев 2008 23:17

amikus написа:
XIKS написа:

колега стоп патрона до 7 метра е много по опасен и няма да ти посини задника а ше те очисти на място
боен патрон ако те удари да речем в рамота ранявате може да влезе излезе шият те незасегне ли нещо важно или главна кръвоносна артерия не е толко опасно
докато стоп патрона представлява торбичка със сачми лети удря те в рамото сачмите се разпръсват и ти разкасват половината тяло и си аут......

Става дума за стоп патрони за макаров с гумен куршум или една съчма пробвал съм върху кучета ефекта е поразителен...Относно калашника щом в щатите с много хубавата м16 го произвеждат безлицензно смятаите!

Колеги - само едно доуточнение - стоп -патрона е с волфрамов прах, обвит в торбичка - за сърдечник и пластмасова "шапка". Да, изглеждат като сачми / волфрамовият прах / и съм виждал лично какви поражения прави под 10 метра. Заряда си е като на боен патрон. :wink:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Съб 16 фев 2008 11:47

armario написа:
amikus написа:
XIKS написа:

Колеги - само едно доуточнение - стоп -патрона е с волфрамов прах, обвит в торбичка - за сърдечник и пластмасова "шапка". Да, изглеждат като сачми / волфрамовият прах / и съм виждал лично какви поражения прави под 10 метра. Заряда си е като на боен патрон. :wink:

Заряда е чушки като на боен,затова ли като стрелям не връща затвора?А с газов халостен връща?Без муфата говоря.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 25 фев 2008 14:21

колеги, дайте инфо за иж-57, моля
дори в руските сайтове няма много инфо :roll:
Изображение

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Re: Говорим си за ОРЪЖИЕ!!!

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Пон 28 дек 2009 14:55

колеги дайте малко инфо как стоят нещата за цената на тези 2 вида оръжие 2-ра употреба

АК-47 дълга цев

Уинчестър помпа
winchester1200.jpg
winchester1200.jpg (7.26 KиБ) Видяна 2194 пъти

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 28 дек 2009 15:25

АК - 47 не би трябвало да се продава в БГ. Продава се ловния му вариант - СЛР. Освен ако няма нещо ново, което съм пропуснал....

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 29 дек 2009 2:57

kacarov_dupnitsa написа:колеги дайте малко инфо как стоят нещата за цената на тези 2 вида оръжие 2-ра употреба

АК-47 дълга цев

Уинчестър помпа

Абе,колега,Бате Бойко още е превъзбуден от оная история с "Наглите"-що си търсиш белята mhihi
Всъщност исках да пиша по темата кой е сътворил Калашника...
Малко известен факт е че създателят на ей-това нещо именуващо се MP-44
mp44_011v900w.jpg

Хуго Шмайзер след края на войната е бил "поканен"за обмяна на опит в Съветския Съюз където е останал от 1946 до 1952 година.През цялото това време е пребивавал в Ижевския машиностроителен завод,където,по едно случайно съвпадение, през 1948-49-та година е произведена първата масова серия АК-47.Починал през 1953-та в Ерфурт(ГДР)след операция на белите дробове и е погребан в родния си град Зюл.Хората, които са си имали вземане-даване с АК могат да преценят доколко това е дало отражение върху него :wink:
mp44-akm.jpg

Имах доста интересни снимки от едно посещение на оръжейния музей в града Suhl,където е произвеждан така наречения Sturmgewehr-44,които съм забутал някъде за голямо съжаление...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 29 дек 2009 3:56

kacarov_dupnitsa написа:колеги дайте малко инфо как стоят нещата за цената на тези 2 вида оръжие 2-ра употреба

АК-47 дълга цев

Уинчестър помпа

Като се има предвид, че и двете оръжия, с известни разлики за различните модификации, марки и модели, струват около 550 лева, цената на такова оръжие втора употреба би трябвало, в зависимост от състоянието, да варира между 250 и 500 лева.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”