Соц. спомени
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Соц. спомени
Аз бих го обвързал с търсенето. Сега коли - бол. Доколкото зная крадените коли се разфасоват и разпродават на части. Особено сега с интернет-търговията - ходи го търси 

-
DundyTheCroc
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Тогава чистачките бяха дефицитна стока. Сега не е по-различно, изчезват разни по-редки тунинг елементи или каквото е поръчано предварително. Темата за крадците тук си е доста страници, за съжаление.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Реших да отделя и два-три реда за луканката. Ревем, че нямало истинска... ами то и в момента си има луканки по 50 лева килото, ама не виждам хората да се трепят да ги купуват. Истината е, че НЯМАМЕ ПАРИ за истински храни. Освен това сега вече има филе Елена, което го предпочитам няколко пъти, пред която и да е луканка - тия до 27 лева съм ги ял всичките при това сравнително често и смело го твърдя.
Луканка по 50лв не съм засичал още - ако видя с удоволствие ще пробвам каква е, но не мисля, че съществува такава. С филе Елена на КФМ се прекарах последно - при цена от 38лв/кг и вкус далече от истината. Бях се нагласил да пиша писмо на директора на завода - да има малко обратна връзка от недоволни клиенти, но остана за друг път. Пак казвам - не е нямане на пари, а и да искаш няма истински храни. Единственият вариант е да имаш толкова пари, че да наемеш няколко човека в село да ти произвеждат бутове, зеленчуци и суджуци. Иначе принципно си прав за филето Елена, че е някакво спасение спрямо фалшиви салами и луканки. Но с някои уточнения - не всички го правят добре, а дори при успешните не се получава всеки път (зависи от месото).
- stefan4o
- Контакти:
Не знам от кой град си, колега, но тук в Стара Загора с очите си съм виждал да се продава луканка по 50 кинта килото, но ми се свиди да дам 10-15 лева за едно парче, само за да я опитам и да констатирам дали си струва парите или не. Ако искаш ми вярвай. Скоро ако отида до този магазин ще ти я снимам, ако още я продават, разбира се.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Достатъчно е да пишеш марката и модела. 100г за 5лв мисля, че не е проблем да вземеш.
- stefan4o
- Контакти:
И после да ти пиша, дали е била вкусна ли?

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Е, то и в София има разни вносни пастърми луканки за по 50-60 лв. Нещо такова ми се мярна в един магазин до Шератон.
Цената не е критерии. При свободната търговия цената е толкова, колкото купувача е готов да плати за стоката.
Цената не е критерии. При свободната търговия цената е толкова, колкото купувача е готов да плати за стоката.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ще е вносна може и 200лв да е - 40лв/кг цена на стоката и още 160 транспорт и печалба на вносителя. Предполага се, че тая от 50лв е българска.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
777 написа:...Опашки имаше за книги като Шогун или нещо подобно...
Опашки имаше и за хляб, за месо, за зеленчуци, за , за дрехи, обувки, за мебели, за битова техника, за строителни материали( за коли да не говорим) , за...абе за квото се сетиш
. Дотам я бяхме докарали, че като видиш опашка на улицата първо се нареждаш и после питаш за какво е
По темата с луканките: има и сега хубави, ако поразтърсиш обаче проблем, производителят се оплаква, че клиентите не щели да купуват черна луканка, какъвто си е нормалният цвят и ще не ще слагал червена боя

- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Ставаше дума конкретно за опашки в книжарници - затова съм уточнил с Шогун.
-
batmit
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Черна ще е ако е черно месото. По-евтино е с боя, но по рецепта се слага захар за да се запази истинския цвят на месото.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Единствената опашка която помня е опашката за хляб на селската фурна. Не си спомням да съм се редил нито за сирене, нито за кренвирши, нито за шунка.
Също така не помня някога да съм оставал гладен или да ми е липсвала някаква определена манджа или дрехи. Липсваше ми само хубава кожена футболна топка.
Истината е, че станахме големи материалисти и чрево-гъзо-его-угодници. Луканки, пармезан, аспержи, уискита, коли, дрехи, обувки, мебели, жилища, вещи, вещи, вещи... А реално човек има нужда от много малко за един смислен и добър живот.
Истината е, че станахме големи материалисти и чрево-гъзо-его-угодници. Луканки, пармезан, аспержи, уискита, коли, дрехи, обувки, мебели, жилища, вещи, вещи, вещи... А реално човек има нужда от много малко за един смислен и добър живот.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
НарКол написа:Единствената опашка която помня е опашката за хляб на селската фурна. Не си спомням да съм се редил нито за сирене, нито за кренвирши, нито за шунка.
Верно всеки има право да си изрази мнението ама твоето звучи логично само при определени условия.
Или си малък и не помниш соца или някой от семейството ти е бил закупчик в стола на завод или нещо по търговия на едро.
за коя луканка ревете, че не се сещам за тази, която се продаваше под рафта на свой хора. И хората пазаруваха с връзки този вид стоки по принуда. ако правиш сватба, абитуренска или каквото и да е поне 2-3 месеца предварително се тръгваше по.... мъките.
Не че сега е цветя и рози...
самата мисъл, че баба ми /бабите ви/ взимат 2 кила луканка пенсия ме втрещява
110afn написа:forski написа:А помните ли, поне тези които имаха видео в къщи,..
Е те такова нито съм виждал, нито съм го чувал
Мой приятел сега ми е кум
, имаха видео система Бетамакс демек баш от първите. Една сутрин рано бяха дошли двама униформени и един цивилен и им го конфискуваха с двете касети, които имаха. Филми с Бъд Спенсер и Теренс Хил. Баща му писа сума обяснения и пак с връзки успяха да си го получат обратно.-
Georgi Vutov
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа: Ревем, че нямало истинска... ами то и в момента си има луканки по 50 лева килото, ама не виждам хората да се трепят да ги купуват. Истината е, че НЯМАМЕ ПАРИ за истински храни.
Истината е , че ни боцат от всякъде!!! Колкото и да е истинска тая луканка 50-60лв за кг. са нещо ненормално!На какво отгоре е 50лв?С месо от извънземни ли е? Който иска истинска луканка на тераската , това е моето лично мнение.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Georgi Vutov написа:...Който иска истинска луканка на тераската , това е моето лично мнение.
Истинска луканка се прави от истинско месо, а то е малко кът напоследък. И вече спада малко към гъзарията. Ако иска шунка от прасета, хранени с жълъди и къпани с шампанско
човек трябва да си приготви едни 50-100 докъм 300 евро килото. Или да си купи свинета и да си ги пасе из гората, въпрос на избор 
Върни се в “ОФФ-Топик - други”