Трагедията във Враца-какво става с нас?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Трагедията във Враца-какво става с нас?

Мнениеот icoico » Вто 19 яну 2016 22:11

AugustinerFan написа:...Напротив Ицо, мисля че всякакво оръжие трябва да се забрани със закон!

Около 2 часа на 31 август 2013 пред нощен бар в центъра на Враца след размяна на репликите:

"Този цайсмен много вика...“
"Аз ли съм цайсмен?"
"Абе много си отворен..."
трима души пребиват 16-годишния Николай Димитров. Изписан след преглед от болницата с диагноза комоцио, един ден по- късно губи съзнание и вследствие на масивен мозъчен кръвоизлив, причинен от побоя почива след 40(четиридесет) дни. За умишлено убийство по хулигански подбуди на 5 юли 2015 тримата биячи са осъдени на по 18 години затвор, което, общо взето е около минималната присъда за такова деяние. Извършено, междувпрочем пред двадесетина свидетели. Единият извършител е защитаван от кантората на споменатия някъде назад в темата адвокат Марин Марковски.

Толкова по темата поради какви причини сме готови да се избиваме в България изобщо и във Враца в частност и нужно ли ни е някакво оръжие, за да го правим. Ако не сте наясно за какво говорим, проверете си в речника думата "музовир". Живял съм няколко месеца във Враца, та добих представа. Може би наистина е добре да се заключи темата поне до огласяване на съдебномедицинската експертиза?

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Сря 20 яну 2016 14:10

Разказа на единствения човек, който се е притекъл на помощ на Тодор от Враца.
http://www.zovnews.com/bg/marian-ivanov ... -chast-1-/

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Сря 20 яну 2016 16:14

Всичко се изяснява, дано и пред съда разкаже същото този човек. :no

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Чет 21 яну 2016 10:22

И хората които се бяха събрали на протест първия ден след инцидента да си се прибират по кошарите .

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 21 яну 2016 10:30

То това не беше протест, беше " да ни покажат по-телевизията " и " да има какво да кача у фейса " те половината и не знаеха за какво са там, и какво всъщност искат :no

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 22 яну 2016 12:15

свидетел 2:
http://www.dnes.bg/temida/2016/01/22/sv ... aha.290530

интересно къде са властите и защо допускат случаят да се решава публично
сега оставя само адвокатите и прокурорите да дадат по едно интервю, след това гласуване и присъда във фейса

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пет 22 яну 2016 21:55

Ако има инфаркт би трябвало докторите да го констатират без да се чудят. Щом не го обявяват или им плаща някой или другият вариант е да плащат на тоя за да лъже.

Потребителски аватар
Sonny_89
Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
Двигател: CFFB + Z19DTH

Мнениеот Sonny_89 » Пет 22 яну 2016 22:17

Ще ви дам пресен пример от днес. Отивам в Ново Село (Пловдив) и спирам пред един от обектите си (доставчик съм) , след малко спира до мен кола изкача мъж на около 40 г. и започва да ми държи сметка "защо мина толкова близо до моята кола , ами АКО беше я ударил" . Отговорих му : "Има ли щети по колата? Няма! Тогава не ме занимавай с глупости!!!" . Не стига , че беше спрял на завой и то на супер тясно място , тъй като имаше сняг , ами и с най-голяма наглост идва да ми се прави на инструктор и на мъж. Пълен идиот ! Казах му , че съм преценил , че има място и съм минал без изобщо да застраша автомобила му , но той продължаваше да ми повтаря , че АКО съм щял да го закача . Молех се на Господ да ми даде търпение , вдишах силно и просто сметнах , че е по-добре да преглътна ругатните му , отколкото да си съсипя живота , заради един тъпан . Та ето.....вижте за каква агресия става на въпрос , без абсолютно никаква причина идват и започват да ти се репчат.... :screwy

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Съб 23 яну 2016 1:13

$100 написа:Ако има инфаркт би трябвало докторите да го констатират без да се чудят. Щом не го обявяват или им плаща някой или другият вариант е да плащат на тоя за да лъже.

Заради стотиците излезли от кошарите си . А весниците и сайтовете продължават да пишат ,че момчето е било брутално пребито , те така ще стигнат и до Путин че е ги е стрелял от Каспийско море с прометей ц400.

Майката , и сина са толкова ниски топки ,че няма на къде да се заврът повече .Добре поне ,че аверката на починалия се скри .

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Съб 23 яну 2016 8:56

Вчера по време на интервюто пред телевизиите майката през цялото време не изплю дъвката от устата си........

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Съб 23 яну 2016 9:15

Агресия има и то в големи количества. Не е от сега, просто сега се натрупаха случаи и новините опитват от отразят всичките, защото са на такава вълна. Но за да избухне един конфликт и да излезе извън контрол никога не е виновна само едната страна. Оня може да ти се звери и псува колкото иска, ако го гледаш като че ли е гладна маймуна в зоопарка в крайна сметка си тръгвате по пътя като светне зеленото и се забравяте след 1 час. А за конкретния случай във Враца, тоя индивид ми се стори прекалено подготвено това което каза. Не знам може да са си мои внушения, но всички очевидци(капути които нищо не са правили освен да снимат), казват че са се били, а тоя твърди че никой никого не е ударил. И това че някой си дошъл с такси и взел бокса... Цялата история е ала бала, колкото и да я чепкаме все тая... Младо момче е умряло, дори и да не е бил сериозен боя 100% е бил катализатор за да си отиде. За това смятам че двамцата трябва направо да им сменят адресната регистрация със Централния затвор... Жалко е обаче че няма да се случи. И докато такива работи са безнаказани, още много изроди ще си изкарват агресията по подобни начини и ще гледаме по новините само такива неща. Гледайте поне вие да сте хора и когато някой ви се направи на пътя, просто го подминете.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 23 яну 2016 9:27

И ти да повтаряш едно и също цяла седмица и ти ще изглеждаш подготвен, явно чуваш за първи път неговата версия и си мислиш, че е нова. Човека всеки път уточнява, че не е бил на мястото от самото начало на инцидента и затова не може да каже нищо за боя, който явно е приключил преди неговото пристигане. Какво странно виждаш в това?

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 23 яну 2016 9:28

Цветелин Милов, свидетел: "Почнаха да го бият те. Той вече, удариха му главата в задното стъкло. Единият от братята ритна лявото странично огледало и го строши. Ей там до врата се прехвърли случая, това стана за броени минути. От едно такси един клиент слезе и започна да защитава младото момче. Прекратиха боя и после момчето, то пет минути е много, момчето припадна и си удари главата от лявата страна, доколкото разбрах си бил глътнал езика".

Разследването разполага с пълен запис на инцидента, завършил със смъртта на Тодор, научи "По света и у нас" от свои източници. Записът е от охранителна камера на банков клон и на него се вижда всичко, което се е случило от самото начало до края.

Не спирам да си мисля,че това разследване на случая се манипулира постоянно.Кой има интерес ,обаче и защо никой не казва обективната истина официално(досега отдавна трябваше да има офиц. заключение по случая),незнам.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 23 яну 2016 9:44

Отначало си виках"ето за това не се взимат записите като доказателство в съда"-бой няма,а над 20 удара по тялото...Вчера пак злоупотребиха-"разминаване в показанията на свидетелите".Ами единия е бил от началото,другия от средата.
При всички случаи на мен въобще не ми се връзват повдигнатите обвинения в "умишлено убийство".Поне в моята глава и двете думи нямат място в обвинителният акт.
Решаваща ще бъде не експертизата,а хронологията-кой пръв е посегнал.Най-вече братята ли първо ритнаха колата,или после я ритаха.
А да,за манипулациите....преди "почнаха да го бият те" имаше "нанесе им 5-6 удара,може и повече..."

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 23 яну 2016 10:36

Iezekil написа:...Вчера пак злоупотребиха-"разминаване в показанията на свидетелите".Ами единия е бил от началото,другия от средата...

Ама тоя, дето е бил от началото е бил и до края, а тази част, където показанията им трябва да са паралелни по време и да се види кой крив, кой прав, беше (според мен умишлено) орязана от интервюто. Впрочем ето я:

http://www.zovnews.com/bg/razkazi-ot-pa ... -i-vinata/

http://news.bnt.bg/bg/a/ekskluzivno-oka ... -progovori

Разследването разполага с пълен запис на инцидента, завършил със смъртта на Тодор, научи "По света и у нас" от свои източници. Записът е от охранителна камера на банков клон и на него се вижда всичко, което се е случило от самото начало до края.

...Разследващите използват видеофайла и като контролно доказателство, по което сравняват обективността на показанията на свидетелите. Резултатите от съдебно-медицинската експертиза още не са готови и на този етап не е ясна причината за смъртта. Разследващите разполагат с направление за консултация и лечение на Тодор в Националната кардиологична болница в София. Източници на "По света и у нас" твърдят, че на разследването е предоставена цялата медицинска документация за здравословното състояние на момчето. От показания на свидетели може да се извади заключение, че от майката на Тодор е укривана информация за здравето му.

Вероятно това ще да е "аритмията", която, по нейни думи всички имаме... :no

С няколко думи, съдът, властта, ако щете, чака някакво друго събитие да измести вниманието на т.нар."общество" в друга посока, за да може да обяви резултатите от разследването без да рискува излишна патърдия по улиците...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”