БЪЛГАРИЯ,Родината.......и спама....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 10 авг 2007 18:59

Ludia написа:
niks76 написа:
Vlad777 написа:
niks76 написа:
Vlad777 написа:Ами колеги, които се оплаквате от ниските заплати, аз имам предложение:

Ако живеете в София и знаете отлично Английски и сте готови да работите вечер - от 16 ч. до 1 ч през нощта - пуснете ми лично да ви поканя на интервю!

Работата е за американска фирма - продажби на американци по телефона.

Добрите ни продавачи изкарват по $2-4000 месечно. :arrow:
а които са от по малки градове и села ,какво да правят?
просто истината е 4е обикновените хора се 4удят какво да правят......
да учат, да отидат в някой по-голям град и да работят
добре ,а как смяташ хора на средна възраст 30-40 годишни (за по възрастни не говоря)ще у4ат и работят?

едва ли си си правил сметката ,4е на 4уждо място се плаща квартира и така нататък...
не вси4ко е толкова просто :cry:

еми да са учили навремето.....
е да ама това не е отговор
нали знаеш -на 4ужд гръб и сто тояги са малко :wink:
не искам да се тълкува погрешно ,но София не е България,и това 4е в Сф е по висок стандарта и възможностите,не зна4и 4е навсякъде в Бг е така.така или ина4е всеки се спасява поедини4но....

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 10 авг 2007 19:02

точно така е..... всеки се спасява поеденично.....ама някой който е лежал до 25-тата си годишнина на помощта на мама и тате, няма как да се оправи.....за това бега да бере чушки и да подмива пенсионери в гърция.а за образованието - не е нужно да си роден в софия за да учиш, нали ?!

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 10 авг 2007 19:03

то това за стандарта извън големите градове важи в пълна сила и в чужбина ;)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 10 авг 2007 19:06

niks76 написа:
Ludia написа:
niks76 написа:
Vlad777 написа:
niks76 написа:
Vlad777 написа:Ами колеги, които се оплаквате от ниските заплати, аз имам предложение:

Ако живеете в София и знаете отлично Английски и сте готови да работите вечер - от 16 ч. до 1 ч през нощта - пуснете ми лично да ви поканя на интервю!

Работата е за американска фирма - продажби на американци по телефона.

Добрите ни продавачи изкарват по $2-4000 месечно. :arrow:
а които са от по малки градове и села ,какво да правят?
просто истината е 4е обикновените хора се 4удят какво да правят......
да учат, да отидат в някой по-голям град и да работят
добре ,а как смяташ хора на средна възраст 30-40 годишни (за по възрастни не говоря)ще у4ат и работят?

едва ли си си правил сметката ,4е на 4уждо място се плаща квартира и така нататък...
не вси4ко е толкова просто :cry:

еми да са учили навремето.....
е да ама това не е отговор
нали знаеш -на 4ужд гръб и сто тояги са малко :wink:
не искам да се тълкува погрешно ,но София не е България,и това 4е в Сф е по висок стандарта и възможностите,не зна4и 4е навсякъде в Бг е така.така или ина4е всеки се спасява поедини4но....

като отиде в чужбина не е ли на чуждо място?!?

Много хора са негативно настроени и това им пречи МНОГО! Важно е да вярваш в себе си и да изразходваш енергията си за нещо положително, а не само да се оплакваш.

Мразя хора, които се оплакват! Мразя да се оплаквам! Не си го позволявам. Вместо това търся начини да си реша проблемите!

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 10 авг 2007 19:14

да бе ...всичко квичи и реве .......

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 10 авг 2007 19:17

ли4но мен някои да ме е 4ул да се оплаквам???

п.с.докато живях в Бг работех за себе си;тук съм си докарал нещата по същия на4ин.от 16 годишен съм самостоятелен и шеф на главата си не търпя и няма и да имам никога!така 4е по полека за енергията и тем подобни.всеки си има цели и избора си е ли4но негов :!:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 10 авг 2007 19:18

никой не говори за теб :) не става въпрос за избор а за това че масово се реве и се жалва .....

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 10 авг 2007 19:22

цитата беще по мои думи;а това за жалването е до 4овека(характера му)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 10 авг 2007 19:25

niks76 написа:цитата беще по мои думи;а това за жалването е до 4овека(характера му)
по твои думи става въпрос за чуждото място :idea:

а за жалването визирам хиляди хора, които денонощно се оплакват!

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пет 10 авг 2007 19:31

Tyan написа:да бе ...всичко квичи и реве .......

Никой не реве или квичи-изказваш си мнението и това-трябва да се бичува всеки с по-различно мнение ли :?: :lol: Ти оставаш-доволен,друг заминава-доволен и така колелото си се върти :lol:
За наследство и прочие-както се казва всеки по реда на номерата и като дойде време ще се види-то ако от сега трябва да се мисли за наследство на деца и ....

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пет 10 авг 2007 19:35

Vlad777 написа:
Е защото всеки така си казва и затова се получават такива ситуации :idea:

Защо аз?!

Toва е изключително погрешна представа и е в основата на много от неуредиците в България. Вместо всеки да си върши работата както трябва, е нужно да има някой друг който да го контролира, оплаква и пише възражения.

Представи си следната ситуация, Джокера отивайки на работа среща дупка на пътя заплашваща живота и здравето на хора. Спира, обезопасява я чака 1 час някой, който не си е свършил работат да дойде. Да ама през това време в болницата го чака пациент планиран за операция преди 1 месец. И какво следва, каквито катаджиите такива и лекарите!

И преди да нареждате кой къде да седи и кой може и кой неможе да "реве", нека ви обърна внимание, че толерантността към чуждото мнение, способността да се изслушва опонента и да се разбира неговата позиция би решило маса проблеми ако щете дори на движението по пътищата в България!

Последна промяна от yossarian на Пет 10 авг 2007 19:44, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 10 авг 2007 19:40

[quote="dxd"][/quote]

аз казах по горе ..успех на хората дето заминават и се трудят ....

аз не съм съгласен с тези дето говорят че тук нищо не става и с тия дето само квичат ..защото има такива дето квичат и дори не събират смелост да заминат да е опитат нещо да променят :) бахххх а само се оплакват ...бааах :)

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пет 10 авг 2007 19:45

Tyan написа:
dxd написа:

аз казах по горе ..успех на хората дето заминават и се трудят ....

аз не съм съгласен с тези дето говорят че тук нищо не става и с тия дето само квичат ..защото има такива дето квичат и дори не събират смелост да заминат да е опитат нещо да променят :) бахххх а само се оплакват ...бааах :)

Мда с това уточнение мисля,че се разбрахме :arrow:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 10 авг 2007 20:48

"да учат, да отидат в някой по-голям град и да работят"

хе, а там кой ще работи бе? Ще ядеш после домати от австралия дето са брани преди да са цъфнали. Изобщо градовете са някаква аномалия която ще изчезне надявам се. Аз сериозно работя по въпроса да се махна от кочината наречена софия. И гледам не съм само аз. :-).

"Мразя хора, които се оплакват"

Има разлика между това да критикуваш и да се оплакваш. Като описах онези неща с ремонтите, не се оплаквам - аз съм свикнал, приел съм че тази свинщина е част от БГ.

"не е нужно да си роден в софия за да учиш, нали"

Не, но ако си роден в Сф е много по-лесно. Не е все тая в каква среда си бил принуден да растеш. Не е все тая дали си учил в селско училище или в голям град. Не е все тая дали родителите ти бачкат на полето и имат нужда да им помагаш там вместо да учиш.
Не е все тая дали си наследил 3 апартамента и даваш 2 под наем което ти позволява и да работиш както, каквото и когато ти е кеф... Хората нямат равен старт в живота.

Знаете ли например колко вземат да речем лаборантите по болници и поликлиниките? Нищо, а работят хората, и от работата им зависи здравето и живота на маса хора ежедневно.

Това е по повод смехорията че "Който работи в БГ изкарва добри пари". В същност болшинството хора, работят за стотинки.
Ние дето тук изкарваме пари - от нас полза няма. Аз пиша софтуер за дебилните американци ти продаваш някакви боклуци пак за тях - и от двама ни няма никаква полза. :-) Полза има от тоя дето гледа домати на село, от тия дето поддържат язовир искър и т.н. Ние тука сме си паразити.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 10 авг 2007 20:50

И дали 6те станете по бедни или по богати ако продължавате да спорите........или просто 6те си развалите взаимоотно6енията :!:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”