maxpayne написа:assd написа:не знам дали съм писал за това, но преди година като работих във верига магазини от известна марка
А някакви впечатления за сухите салами от типа на луканка да имаш?
за тях не мога да кажа нищо, защото си идват вакумирани и не могат да бъдат манипулирани.
мога да кажа само, че практика е промоциите на такива салами да се правят със салами с изтичащ срок на годност. нали се режат много салами и винаги остава, така веднъж остана около 1 кило луканка и ние "опа далавера" я изядохме, голяма грешка... после стана весело
но пък така и така съм започнал да разказвам, нека да разкрия другите им тарикатски трикове и как сина на шефчето на тези магазини кара бентли.
примерно сиренето идва в пластмасови кофи или тенекии, при прехвърлянето им в камерите или свалянето им от рампаджиите - много често кофите се спукват, тенекиите по-рядко. после се набиват в едни големи камери и седят така, на някои им изтича саламурата (или там квото е) и като им дойде времето се отварят ама са мухлясали. е като старо куче всеки знаеше, че не се хвърля, а се изрязва и пак се шитка на хората. имаше една нова, която беше оставила една тенекия с мухлясало сирене и голям скандал беше станал.
нямате си представа какви са им разпоредбите на тия малоумници - всяка троха сирене се събира, даже кофите се изцеждат през сито и всичко което остане се бухва в изварата примерно или където може (няма лошо малко сирене в изварата щото тя само с вода се разрежда, ама на земята паднало, няма значение бухай там)
кашкавалите (от скъпите) някой може да обърне внимание, че винаги са с днешна дата. о да и за това си има секрет - има си отговорник по кашкавалите и се сменят целофанчетата, ако има нещо се изстъргва и се маркира с днешна дата

шефовете така са казали, всичко се спазва!
между другото кантарите са наклонени и отчитат с грамове повече, това не е случайно. което е маркирано от вътре е със 100 грама повече

лично аз съм маркирал агнешки бутчета и тн с 200 грама повече, щото за празниците който работи с месата си делка печалбата (та и на мене ми дадоха процент

). ако някой все пак иска да се премери, се минава с това, че кръвта е изтекла и затва е по-леко.
тва си е политика на магазините - цените на щандовете са различни, с 5-10 стотинки по-ниски о ттези които се маркират на касата. хиляди пъти скандали са ставали от клиентите (който гледа де)
пък сега гледам като съм купувал в кауфланд, че слагат хартия примерно под парчетата шунка, която си купувате. това не е нещо страшно си викате, нали? обаче днеска ще продадат 100 кила хартия на цената на луканка и пастърма, и тия пари си ги разпределят шефчетата на магазина
и в "моя" магазин имаше инструкция да се мери с хартиено пликче+найлоново, защото добавяше 5-7 грама, 10000 човека по 5 грама са си 50 кила хартия за 1-2 дена...
всичко е измама, и според мен може да искате да ви бъде отмерено без хартия, спазвайте си правата като потребители, щото там само се мисли как да се излъже

да, не ме издавайте, защото бях подписал договор, в който имаше клауза за неразпространяване на фирмената тайна. е тва е тайната