:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Колбасите Стара планина

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
assd
Автомобил:
Двигател:

Re: Колбасите Стара планина

Мнениеот assd » Съб 23 окт 2010 17:43

не знам дали съм писал за това, но преди година като работих във верига магазини от известна марка като помощник на месаря (а и всичко останало де) мога да ви посъветвам да не купувате от кренвиршите и почти нищо (само от тандем всъщност може да си купувате, те май са сериозна фирма), което е направено от месо.
значи далаверата е следната - магазините купуват огромни количества от всичко, разбира се много от нещата мухлясват, посиняват и им изтича срока, щото отзад е лудница и да не ви казвам какви гризачи имаше и колко стока се "бракува" :lol:
та един определен ден си идва буса на някоя от фирмите и си взима боклуците, след няколко дена идват чисто нови кренвиршчета и това се повтаря всяка седмица. нищо не се изхвърля :Mr Green Fun само на тандем никой не идваше да си взима нищо, щото по принцип те взимат щандовете под наем и не са собственост на магазина стоките им.

пък за каймата, която се мели в магазините - просто не купувайте! значи имало е безброй пъти, когато майки с деца са ме питали за каймата прясна ли е понеже ще е за бебета или малки деца, съм казвал "по-добре си вземете пакетирана на тандем", все пак аз не бях на процент, тъй че майната им на тъпия магазин mhihi човечност трябва!
иначе от какво съм я мелил само аз си знам - то е синьо, синьо, та черно, обрезки, кожи, и всякакви боклуци, които не се продадат. после се бухат прахчета да не мирише, някакви други неща на прах дето не знам за какво са и една кофа вода да тежи :Mr Green Fun което пък е скъпо (там филета, шолове и тн) се маринова, за да не се вижда че е посиняло (нали маринатата е цветна...)

мизерията е пълна! пък за пилетата изобщо не ща да казвам къде седят, как се докарват и какво става с пакетираните от хладилните стени след като им изтече срока. сещайте се сами.
има още много тайни, ама нека ви ги спестя, че няма и руски салати да си купувате :lol:

Потребителски аватар
stinka
Автомобил: pasat b5 i pasat b3
Двигател:

Мнениеот stinka » Съб 23 окт 2010 20:54

То само със саламите ли е това?Оня ден и за безалкохолното даваха.Тоя собственика ми е комшия и само роми при него бачкат.Всички в квартала го знаят какъв мизерник е ,а и цеха му е поне от 10г.Къде са били през цялото време контролните органи?

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Съб 23 окт 2010 23:15

За сега със Знака Стара Планина съм купувал само сухи салами и наденици. Разлика във вкуса не усещам. Може в тях да няма соя , както гръмнаха по новините, но и месо няма! Само цената се повиши. Предполагам, че продължават да ги правят от боклуци - уши, копита, кожи, вимета и какви ли не други боклуци... Това "прат" не знам какво означава, ама ми звучи доста грозно. Вкуса им нама нищо общо със саламите от времето на Бай Тошо!
Готова кайма не помня от кога не съм купувал. Купувам месо от подбрани места и го меля. Понеже знам, че и месата ги боядисват с боя за безалкохолни напитки и ги топят в "Е"-тата, месото го кисна във вода и сол за няколко часа и чак тогава го сготвям.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 24 окт 2010 12:11

Изображение

При производството на тези продукти не е пострадало нито едно животно!

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Нед 24 окт 2010 15:46

ila написа:За сега със Знака Стара Планина съм купувал само сухи салами и наденици. Разлика във вкуса не усещам. Може в тях да няма соя , както гръмнаха по новините, но и месо няма! Само цената се повиши. Предполагам, че продължават да ги правят от боклуци - уши, копита, кожи, вимета и какви ли не други боклуци... Това "прат" не знам какво означава, ама ми звучи доста грозно. Вкуса им нама нищо общо със саламите от времето на Бай Тошо!
Готова кайма не помня от кога не съм купувал. Купувам месо от подбрани места и го меля. Понеже знам, че и месата ги боядисват с боя за безалкохолни напитки и ги топят в "Е"-тата, месото го кисна във вода и сол за няколко часа и чак тогава го сготвям.

За производството на трайно-варено-пушеният колбас ,,шпек'' е нужно необходимите съставки(по-рецепта)да добият формата на ,,Прат'' или на прост език да станат на каша това става в една машина която има формата на полу-сфера нарича се ,,Кутер''и е със различен брой ножове(8-12) Не е достатъчно да са първокласни месото и подправките! От технолога се изисква не само да обърка и нареже в ,,Кутера'' суровините но и трябва в точния момент да постави люспестият лед,не го ли направил в този момент прата все едно се ,,присича'' той е 100% годен за консумация, но няма този желан вкус(от едновреме) :012: след това се пълни в желаната форма и се поставя в машина която се нарича ,,атмус'' в нея се суши и опушва.

п.с Моля ви Соята и оцветителите НЕ са отрова,няма проблем те да се изполват стига да е приемливи количества, за такъв малък процент(който откриха)не би трябвало да го правят на въпрос,за мен това е P.R и популизъм.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 24 окт 2010 23:03

1z написа:п.с Моля ви Соята и оцветителите НЕ са отрова,няма проблем те да се изполват стига да е приемливи количества, за такъв малък процент(който откриха)не би трябвало да го правят на въпрос,за мен това е P.R и популизъм.

А за мен е умишлено отклоняване на вниманието към част от изискванията на Стара планина, за да не се коментират качествата на месото. Не знам има ли някаква друга "соя", но имаше едни зърна които като малки ядяхме печени - подобно на леблебия.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 24 окт 2010 23:40

assd написа:не знам дали съм писал за това, но преди година като работих във верига магазини от известна марка

А някакви впечатления за сухите салами от типа на луканка да имаш?

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Пон 25 окт 2010 0:07

maxpayne написа:
assd написа:не знам дали съм писал за това, но преди година като работих във верига магазини от известна марка

А някакви впечатления за сухите салами от типа на луканка да имаш?

за тях не мога да кажа нищо, защото си идват вакумирани и не могат да бъдат манипулирани.
мога да кажа само, че практика е промоциите на такива салами да се правят със салами с изтичащ срок на годност. нали се режат много салами и винаги остава, така веднъж остана около 1 кило луканка и ние "опа далавера" я изядохме, голяма грешка... после стана весело mhihi

но пък така и така съм започнал да разказвам, нека да разкрия другите им тарикатски трикове и как сина на шефчето на тези магазини кара бентли. :mrgreen:
примерно сиренето идва в пластмасови кофи или тенекии, при прехвърлянето им в камерите или свалянето им от рампаджиите - много често кофите се спукват, тенекиите по-рядко. после се набиват в едни големи камери и седят така, на някои им изтича саламурата (или там квото е) и като им дойде времето се отварят ама са мухлясали. е като старо куче всеки знаеше, че не се хвърля, а се изрязва и пак се шитка на хората. имаше една нова, която беше оставила една тенекия с мухлясало сирене и голям скандал беше станал.
нямате си представа какви са им разпоредбите на тия малоумници - всяка троха сирене се събира, даже кофите се изцеждат през сито и всичко което остане се бухва в изварата примерно или където може (няма лошо малко сирене в изварата щото тя само с вода се разрежда, ама на земята паднало, няма значение бухай там)

кашкавалите (от скъпите) някой може да обърне внимание, че винаги са с днешна дата. о да и за това си има секрет - има си отговорник по кашкавалите и се сменят целофанчетата, ако има нещо се изстъргва и се маркира с днешна дата :Mr Green Fun шефовете така са казали, всичко се спазва!

между другото кантарите са наклонени и отчитат с грамове повече, това не е случайно. което е маркирано от вътре е със 100 грама повече :lol: лично аз съм маркирал агнешки бутчета и тн с 200 грама повече, щото за празниците който работи с месата си делка печалбата (та и на мене ми дадоха процент :D). ако някой все пак иска да се премери, се минава с това, че кръвта е изтекла и затва е по-леко.
тва си е политика на магазините - цените на щандовете са различни, с 5-10 стотинки по-ниски о ттези които се маркират на касата. хиляди пъти скандали са ставали от клиентите (който гледа де) :lol:

пък сега гледам като съм купувал в кауфланд, че слагат хартия примерно под парчетата шунка, която си купувате. това не е нещо страшно си викате, нали? обаче днеска ще продадат 100 кила хартия на цената на луканка и пастърма, и тия пари си ги разпределят шефчетата на магазина :Mr Green Fun
и в "моя" магазин имаше инструкция да се мери с хартиено пликче+найлоново, защото добавяше 5-7 грама, 10000 човека по 5 грама са си 50 кила хартия за 1-2 дена...

всичко е измама, и според мен може да искате да ви бъде отмерено без хартия, спазвайте си правата като потребители, щото там само се мисли как да се излъже :012:

да, не ме издавайте, защото бях подписал договор, в който имаше клауза за неразпространяване на фирмената тайна. е тва е тайната :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 25 окт 2010 0:21

сега остана да кажеш кой е магазина, ще загуби няколкостотин клиента

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Пон 25 окт 2010 0:25

започва с Ф и завършва на О , но предполагам, че по всичките си е така, дори и от другите вериги
може би като ги ремонтират или отварят нови магазини е различно, но за старите съм 101% сигурен че е така
плъховте си църкаха вечер без стеснение :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 25 окт 2010 0:50

Винаги са ме дразнили наглите и тъпи реклами по разни хранителни магазини. Примерно "вкусно и евтино" - като го видя мога веднага да повърна, но бабките явно го възприемат по друг начин и умират от щастие, че някой се грижи точно за тях - да им уреди нещо хем евтино хем по-добро от нормалното. Думата "промоция" отдавна съм разбрал, че е синоним на "преоценен" от соц. годините. Тогава чисто и просто ти казваха - тоя хляб е наполовина мухлясъл и затова ви го продаваме с по-ниска цена. А сега - това е идеална стока, но тъй като сте много важни хора ви я даваме с по-ниска цена. Почти всички вярват, че с рекламна цел са решили да работят без печалба или дори на загуба.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Пон 25 окт 2010 8:17

assd написа:започва с Ф и завършва на О , но предполагам, че по всичките си е така, дори и от другите вериги
може би като ги ремонтират или отварят нови магазини е различно, но за старите съм 101% сигурен че е така

Помощнико на ,,месаря''(къквото и да значи това)нарочно не коментирах горните ти постове няма да го правя и за напред.Ще ти задам само един въпрос, след като си бил свидетел в продължение на толкова време на такива нарушения,колко пъти сигнализира органите на ДВСК-а за случващото се? И защо стана съучастник в тези опасни за здравето на хората манипулации? Аз на твое място бих се срамувал, а ти даже се хвалиш с това!

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 25 окт 2010 9:09

1z написа:
assd написа:започва с Ф и завършва на О , но предполагам, че по всичките си е така, дори и от другите вериги

Помощнико на ,,месаря''(къквото и да значи това)нарочно не коментирах горните ти постове няма да го правя и за напред.Ще ти задам само един въпрос, след като си бил свидетел в продължение на толкова време на такива нарушения,колко пъти сигнализира органите на ДВСК-а за случващото се? И защо стана съучастник в тези опасни за здравето на хората манипулации? Аз на твое място бих се срамувал, а ти даже се хвалиш с това!
щото
assd написа:та и на мене ми дадоха процент :D
и нали сме тарикатчета...

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Пон 25 окт 2010 14:50

1z написа:

какво да сигнализирам, нали си минават проверките и тн и по документи всичко е точно. един магазин прави по 200 000 лв на ден, знаеш ли какви подкупи се дават на тия от двск или там хеи и тн. като сигнализираш, най-много да те изгонят. те са си оплели кошницата от магазините.
пък където се разфасоват всички тия салами и тн е още по-зле, но парите са големи и всеки си взима своя дял.
сега аз ли съм виновен, че се продават боклуци? аз само ви казвам, пък ме изкарвате едва ли не, че съм подпомагал този "заговор". всички знаят какво е и как се прави. айде моля :Mr Green Fun

аа да, плюс това не е най-големия проблем, че има плъхове и че се продават стари салами. тия магазини укриват огромни пари, всеки знае. заплатите са точно 300лв и върху тях се плащат иосигуровки (шефовете на магазините взимат 700 лв :Mr Green Fun а реално се говореше за 3000!, всичко останало е под масата. кой знае още колко от оборотите се укриват (лично съм виждал инкасото като идва какви пари се носят, но сигурно се плащат данъци на някакви проценти там). изобщо държавата си е такава, и вместо да ги хванат тия дето не плащат данъци и карат бентлита ще ми викате на мене там, че съм взел и аз някой лев от шмекерия с грамажа mhihi

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 25 окт 2010 16:29

assd написа:... и вместо да ги хванат тия дето не плащат данъци и карат бентлита ще ми викате на мене там, че съм взел и аз някой лев от шмекерия с грамажа mhihi

Да, теб изкараха виновен, че държавата ни е сбъркана! mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”