ebay доставки

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Re: ebay доставки

Мнениеот sportul » Съб 01 фев 2014 22:03

ivo_555 написа:Принципно нямам намерение да връщам пари, но ако реша все пак някога, как всъщност може да стане това?

Да му връщат парите тез които забавили шипинга .

Към възмутения колега : Едно е да си добросъвестен ,друго е да си рибка.

Последна промяна от sportul на Нед 02 фев 2014 9:09, променено общо 1 път.

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Съб 01 фев 2014 22:15

Възмoщението е голямо, особено като си купувач :) Ако ти продаваше щеше да ми е интересно дали щеше да си на това мнение... :mhihi

Потребителски аватар
Borsuka
Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
Двигател:

Мнениеот Borsuka » Съб 01 фев 2014 22:28

Matematiks написа:
Borsuka написа:Днес ми пристигна едно кабелче, което бях купил от ибей, и съответно за което си взех парите обратно :)
Sale date: 29/08/13 а дойде на 30.01.14 :Mr Green Fun

Върни парите - НЕ БЪДИ "Българин"

Как пък не, ще му върна парите :mrgreen от 29.08.13 до 30.01.14 дали колко дни са :screwy ще ми идва за половин година, че и пари да върна :h020

dentdaemon
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Съб 01 фев 2014 22:37

Щото той се е обадил в пощите (най-вероятно нашите) и е казал 'ЗАБАВЕТЕ МУ ГО, МАМКА ВИ!' :) Все пак той печели, ако не си получиш нещото и ти върне парите, нали ^^

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 03 фев 2014 1:56

dentdaemon написа:Щото той се е обадил в пощите (най-вероятно нашите) и е казал 'ЗАБАВЕТЕ МУ ГО, МАМКА ВИ!' :) Все пак той печели, ако не си получиш нещото и ти върне парите, нали ^^

Няма сми - нека спят спокойно от куца далавера за дванААсе лева :c020

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 03 фев 2014 10:03

И аз имам да давам (както съм писал по-горе) едни пари на DX, ама ги чакам. Да ми дойдат последните пратки и после като видя, че сме на чисто с пратките ще си оправим и парите.

Ама и те са силно неотговорни по тоя въпрос. Писах им, казах им к'во е станало и казаха, че ще ми пратят искане за плащане през paypal. И си чакам, а то не идва... Зат'ва си мълча да ми дойдат последните пратки и да прекратя поръчките през тях. Хем са по-скъпи от aliexpress-а, хем нещата идват два пъти по бавно. А уж едни и същи пощи ползват ...

Потребителски аватар
jarulmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jarulmo » Пон 03 фев 2014 14:41

На 21.1.2014 поръчах една карта памет от Хонг Конг и днеска пристигна 3.02.2014 :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Borsuka
Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
Двигател:

Мнениеот Borsuka » Пон 03 фев 2014 15:01

Абе Вие големи моралисти се извъдихте, сигурно Вие когато си поръчате нещо от ибей, и не идва вече 3-ти месец и парите не си искате, ако пък си ги поискате и дойде на 6-я месец, бързате да пишете на продавача, че сте го получили, и се натискате да му върнете парите, въпреки че сте си купили нужната стока от България преди 2 месеца. Провери си картата, дали не е менте с тази програмка h2testw . Залагам, че е менте картата, 2гб с набит в нея софтуер да се разпознава като по-голяма.

dentdaemon
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Пон 03 фев 2014 18:23

Borsuka написа:Абе Вие големи моралисти се извъдихте, сигурно Вие когато си поръчате нещо от ибей, и не идва вече 3-ти месец и парите не си искате, ако пък си ги поискате и дойде на 6-я месец, бързате да пишете на продавача, че сте го получили, и се натискате да му върнете парите, въпреки че сте си купили нужната стока от България преди 2 месеца. Провери си картата, дали не е менте с тази програмка h2testw . Залагам, че е менте картата, 2гб с набит в нея софтуер да се разпознава като по-голяма.

Всъщност, точно така съм правил всеки път като ми се случи така. Понеже нещата, от които се интересувам или не се предлагат в България, или са на доста високи цени, много често пазарувам от ибей и онлайн магазини. Това, което си показал, е ключът към коректно отношение.
Често са ми идвали и два пъти неща (от забавената пратка и от втората) - след което се разбираме с продавача. Най-често хората са съгласни да им ги пратя за тяхна сметка (първо плащат в пейпал и после пращам). Други след такава случка (да им дам все пак парите след забавена пратка) следващия път ми пращат приорити с тракинг номер за цената на най-евтиния шипинг с благодарности за коректното отношение, което е било преди половин година и повече (примерно)... Не си мисли, че щом ти гледаш да минеш тънко и да прецакаш някого, всички са така. Сега, предполагам, че за неща за €10-20-50 си мислиш, че няма значение дали се циганиш, ама щом за тая малка сума го правиш, какво остава за пратките с още една нула отзад...

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 05 фев 2014 8:08

Здравейте!
Дайте акъл какво да правя.
На 27.01.2014 си харесах едни неща в ebay.uk.При първоначално разглеждане цената беше 39.90 паунда.Логнах се,тръгнах да ги плащам и вече видях още 6.99 паунда за транспорт-Експрес деливъри.Викам си,айде,още дваеесе лева,алал да са му.
Очаквана доставка 28.01.2014-30.01.2014.
Е да де,но до вчера в БГ Поща няма нищо.
Опитах да се свържа с продавача,но няма директна възможност,а само през ebay.
ebay ме пита какъв е проблема,отговарям,че още не съм си получил нещата,и ми дава възможност да отворя кейс.
Продавача има над 30 000 фийдбек-а,99.7% положителни.
Да изчакам ли и тази седмица,или направо да отварям кейс?

Поздрави

carrot

Мнениеот carrot » Сря 05 фев 2014 8:45

Е няма начин за 1 до 3 дена да дойде от UK до тук, и то за 7£. (то за толкова е някое Economy delivery)
Виж в акаунта в ибей кога ти е пратил стоката, ако не е отбелязал се опитай да се свържеш с продавача и да му поискаш тракинг.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 05 фев 2014 9:07

Ба днес ми пристигна един кабел от Хон Конг за 15 дена с безплатна доставка немоа да повервам :eek :eek :eek :eek

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 05 фев 2014 9:37

Zdravko Zankov написа:Здравейте!Дайте акъл какво да правя....

Не се шашкай. Това има-няма 5 работни дни. Изчакай малко още, ако има някакъв проблем винаги можеш да отвориш кейс. Имаш 45 дни за кейса. Според мен ще дойде нещото, имай малко търпение. И датата, която е написано все пак е за очаквана доставка, не гарантирана.

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Сря 05 фев 2014 9:46

Milanov написа:Опитах да отворя диспут, но не може, изписва ми, че било рано.
Нямам идея как да уведомя eBay, виждам, че трупа негативни фитбеци, пак му писах, не отговаря.
И да минат 45 дни, каква е вероятността да си върна парите, тук как е организирано.
Моля за помощ и съвет.
Благодаря
P.S. пазарувам и от алиекспрес, при тях се задържат парите 60 дни доката потвърдиш получаване.

За информация, както написах в темата:
В eBay си платих продукт на 01.01.2014, но продавачът все още не го е отбелязал като изпратен.
Писах му, но не отговаря.
Какво да предприема, до сега имам около 50 покупки от там, но не съм имал такова забавяне.

Този продавач се оказа менте:
Set of 2x2 -- 9x9 Shengshou black speed magic cube puzzle hot sell
caihong9988 | 161 | 72.5%

Отворих кейс и от eBay ми върнаха парите!

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 05 фев 2014 10:16

carrot написа:Е няма начин за 1 до 3 дена да дойде от UK до тук, и то за 7£. (то за толкова е някое Economy delivery)
Виж в акаунта в ибей кога ти е пратил стоката, ако не е отбелязал се опитай да се свържеш с продавача и да му поискаш тракинг.

Има има, стока за 3 долара с доставка 1.50 ми беше на входната врата на четвъртия работен ден, без да броя деня на поръчката.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”