amikus написа:armario написа:amikus написа:XIKS написа:amikus написа:А за пистолетите ли питате..........................
колега стоп патрона до 7 метра е много по опасен и няма да ти посини задника а ше те очисти на място
боен патрон ако те удари да речем в рамота ранявате може да влезе излезе шият те незасегне ли нещо важно или главна кръвоносна артерия не е толко опасно
докато стоп патрона представлява торбичка със сачми лети удря те в рамото сачмите се разпръсват и ти разкасват половината тяло и си аут......
Става дума за стоп патрони за макаров с гумен куршум или една съчма пробвал съм върху кучета ефекта е поразителен...Относно калашника щом в щатите с много хубавата м16 го произвеждат безлицензно смятаите!
Колеги - само едно доуточнение - стоп -патрона е с волфрамов прах, обвит в торбичка - за сърдечник и пластмасова "шапка". Да, изглеждат като сачми / волфрамовият прах / и съм виждал лично какви поражения прави под 10 метра. Заряда си е като на боен патрон.
Заряда е чушки като на боен,затова ли като стрелям не връща затвора?А с газов халостен връща?Без муфата говоря.
заряда си точно като на боен патрон,никога досега не ми е давал засечка и винаги е връщал затвора.А като изпляскаш някой от 15м много добре плонжира,но под 10м си е смъртоносен,виждал съм рани причинени от такива куршуми/не е хубава гледка/.Има и стоппатрони за различни дистанции ,което е по добрия вариант.Началото на 2010г стоппатроните ще се свалят от въоръжение в МВР,като нехуманни,но кое оръжие е хуманно