Новата бензиностанция Марешки?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
bitsmart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Новата бензиностанция Марешки?

Мнениеот bitsmart » Съб 21 ное 2015 0:41

Абе пак същата рабора - цените не са високи, заплатите са малки :mhihi

Но според мен дори цените са ниски, лично аз съм склонен да плащам 1 лв. повече на литър, но да няма толкова много коли в София, за центъра изобщо трябва да стане платен входа, както е в лондон. Навсякъде е фрашкано с тия бараки, всеки селянин си купил някаква трошка и само пуши и замърсява. Никой не си дава сметка, че тия боклуци тровят всички. Има метро, има градски транспорт. София е топла столица, трябва да се карат колелета. Как всички нормални хора в развитите държави от Холандия до Сингапур карат велосипеди и дишат чист въздух, само българския ганьо спестил от мизерната си заплата за голф двойка и кара по цял ден? По всички тротоари, зелени площи, на пешеходни пътеки, абе навсякъде някакви кошници напаркирани - пълна мизерия! Такава простотия съм виждал само в москва - навсякъде коли, разорано, изпочупени тротоари, абе същата мизерия като в тая селска софия. Вместо да има цветя, зелени площи, пространство за всички в центъра, деца, майки с колички - навсякъде се накачили коли по тротоарите. София е съвсем малък град и метрото е перфектно.

Аз го ползвах доста време след като си продадох колата, сега просто си преместих офиса и не ме устройва докато не пуснат още спирки и за това ходя с кола, но ако не беше така, щях да си ходя с метро, както и правих и автобус после. Виждам пред блока много от съседите също да си карат колите по-рядко, било то заради цените, било то защото им е по-удобно, но е добре. Трябва тоя прост българин да слезне от счупения си голф или опел и да се научи да ползва метрото и градския транспорт! Цивилизованите хора така правят.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 21 ное 2015 10:52

bitsmart написа:

Големо изказване,големо нещо.
А тия,които не работят в офис,а сноват по-цял ден напред-назад?
И те ли с метрото,или с коУлото?

Georgi Vutov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi Vutov » Съб 21 ное 2015 10:58

bitsmart написа:Трябва тоя прост българин да слезне от счупения си голф или опел и да се научи да ползва метрото и градския транспорт! Цивилизованите хора така правят.

Айде бе ... Цивилизованите хора в цивилизованите държави. Как пък няма да пътувам с градския транспорт където лятото мирише на пръч и температурите вътре стигат над 30 градуса и не се знае дали ще пристигна жив и дали няма да се запали тая 100 годишна гробница? Или как няма да вися като сопол на спирката зимата и да чакам автобус с 30мин закъснение? Айде моля ти се ходи си и пеш ако искаш

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 21 ное 2015 11:01

bitsmart написа:Но според мен дори цените са ниски, лично аз съм склонен да плащам 1 лв. повече на литър.....

Много патетично изказване,само не виждам каква връзка има с темата където хората се радват на всяка стотинка намаление :gruebel Звучи ми като изказване на някой метросексуален тип който се ядосва ,как може всички да не ходят на козметик,фризьор и педикюр че даже се осмеляват да излизат два дни по ред с едни и същи дрехи :mhihi

Потребителски аватар
goro21
Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
Двигател: Polo 9n

Мнениеот goro21 » Съб 21 ное 2015 11:23

Ами кво да ти кажа колега с 2 думи " столичани в повече" всички искат в София ама София нее България.И хората с голф 2ките какво да правят само хората с пари и нови коли само те да карат или софия да е само за богатите.който може да си позволи да плаща ще влезе в центъра който не с метрото. Като искаш чист въздух ела НА СЕЛО!!!!
Да копаш, да се потнеш като влезеш в банята на текне тъмна вода от теб.После да си седнеш да си налееш домашнярката или винцето да си запалиш печицата зимата да си пекнеш пържолата на жарта и да тие готино. Инече дишай си мръсния столичен въздух,ходиси в офисчето яж полуфабрикатите тъпкани с химии.Въпрос на личен избор!
И айде не ми сравнявайте европейските столици тука сме на балканите и никога няма се превъзпитаме.
А защо е пълно с коли ами защото за град предвиден за 300-400хил живеят повече от милион.

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Съб 21 ное 2015 11:35

bitsmart написа:Абе пак същата рабора - цените не са високи, заплатите са малки :mhihi

Но според мен дори цените са ниски, лично аз съм склонен да плащам 1 лв. повече на литър, но да няма толкова много коли в София, за центъра изобщо трябва да стане платен входа, както е в лондон. Навсякъде е фрашкано с тия бараки, всеки селянин си купил някаква трошка и само пуши и замърсява. Никой не си дава сметка, че тия боклуци тровят всички. Има метро, има градски транспорт. София е топла столица, трябва да се карат колелета. Как всички нормални хора в развитите държави от Холандия до Сингапур карат велосипеди и дишат чист въздух, само българския ганьо спестил от мизерната си заплата за голф двойка и кара по цял ден? По всички тротоари, зелени площи, на пешеходни пътеки, абе навсякъде някакви кошници напаркирани - пълна мизерия! Такава простотия съм виждал само в москва - навсякъде коли, разорано, изпочупени тротоари, абе същата мизерия като в тая селска софия. Вместо да има цветя, зелени площи, пространство за всички в центъра, деца, майки с колички - навсякъде се накачили коли по тротоарите. София е съвсем малък град и метрото е перфектно.

Аз го ползвах доста време след като си продадох колата, сега просто си преместих офиса и не ме устройва докато не пуснат още спирки и за това ходя с кола, но ако не беше така, щях да си ходя с метро, както и правих и автобус после. Виждам пред блока много от съседите също да си карат колите по-рядко, било то заради цените, било то защото им е по-удобно, но е добре. Трябва тоя прост българин да слезне от счупения си голф или опел и да се научи да ползва метрото и градския транспорт! Цивилизованите хора така правят.

Колега не знам форума ли си объркал или темата, обикновенно такива коментари ги чета в спортните сайтове.Не знам от къде се събира толкова много злоба у хората,искаш нещо да се промени - проблемът е че повечето такива като теб само плямпат по форумите.Искаш хората да те разберат - първо не поднасяй мнението си с такава агресия и обиди,второ: пишеш във форума на фолксваген,може би 60% от хората карат Голф!Пожелавам ти да направят спирки близо до офиса ти и да се возиш пак на миризливия градски транспорт където няма климатици и прозорците не се отварят и лятото да се потиш като магаре а зимата да се притопляш от газове с аромат на боб и зеле примесени с остра воня на чесън от току що изяденото шкембе.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 21 ное 2015 11:39

Щом може да има такива цени на дребно на една бензиностанция,значи може навсякъде.Въпроса е да се намерят още няколко такива бизнесмени,из цяла БГ и да последват примера на Марешки и според мен картинката с цените на горивата коренно ще се промени.Публична тайна е че във всеки един сегмент на бизнеса в БГ има картелни договорки м/у големите играчи.Просто ние сме малък пазар ,с ниска покупателна способност и не е проблем няколко души да контролират цените.(не говоря само за петролния бизнес)Отделно че не е проблем да си "купят" политици ,които да лобират за интересите им и да си затварят очите и устите,когато трябва.

М/у другото ,попрегледах набързо темата,но не разбрах къде точно се намира бензиностанцитя на Марешки.Извинявам се предварително,предполагам има го адреса в темата,но нямах време да чета по-подробно. :beer

4o4ity
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4o4ity » Съб 21 ное 2015 11:49

gergeto написа:М/у другото ,попрегледах набързо темата,но не разбрах къде точно се намира бензиностанцитя на Марешки.Извинявам се предварително,предполагам има го адреса в темата,но нямах време да чета по-подробно. :beer

Е тука

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 21 ное 2015 12:09

bitsmart написа:Но според мен дори цените са ниски, лично аз съм склонен да плащам 1 лв. повече на литър, но да няма толкова много коли в София, за центъра изобщо трябва да стане платен входа, както е в лондон.

Препоръчвам ти тогава да слезеш от колата и да дадеш личен пример, вместо да се правиш на велик.
gergeto написа:Щом може да има такива цени на дребно на една бензиностанция,значи може навсякъде.

Когато ЛукОйл контролира 92% от пазара на горивата, това означава, че различни цени може да има не навсякъде, а само на 8% от бензиностанциите в България.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 21 ное 2015 12:25

bitsmart написа: Трябва тоя прост българин да слезне от счупения си голф или опел и да се научи да ползва метрото и градския транспорт! Цивилизованите хора така правят.

И когато всички ползват метрото и градския транспорт, се почва едно мрънкане как е задушно и всеки втори използва метрото и градския защото не му се дават пари да кара колата си.
Типично за нас.
И не си прав, да казваш кой про3т и кой не, защото едва ли познаваш цяла София.
Доста долно изказване от твоя страна.
А какви да са цените на петрола, само ние можем да решим. Но това трябва да стане, според мен с гласуване! Както става при избора на кмет, президент и т.н.
Но държавата ни е такава, че не контролира пазара. Всичко е аймана и всеки прави каквото си иска.
Дано Марешки направи и по селата и малките градове такива бензиностанции, че много хора пътуват от селата и това ще им облекчи бюджета доста!

bitsmart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bitsmart » Съб 21 ное 2015 15:55

AugustinerFan написа:може би 60% от хората карат Голф!

Спокойно, и аз карам голф като твоя на аватара :D В този вашия, отдавна не моя, защото голяма част от хората тук са много комплексирани, лицемерни и откровено казано прости, само гледате да се заяждате с тези, които казват нещата така както са, за това ви провокирам нарочно, явно нищо не се е променило, защото имах регистрация от поне 10 г. но после спрях да влизам поради описаната горе причина.

Иначе всеки тук е голяма работа - абе как ще им ходим с транспорта бе! Аз съм гъзар, ще си карам гнилия голф по цял ден, пък тъпите да се возят в метрото. Проста работа.. В европа някой бил ли е? Ако не сте, отидете, пък вижте дали всички си карат колите или доста добре облечени хора се возят на метро, трамвай.. Все някога това трябва да се промени и тук, освен ако не дойдат джихадистите и тогава ще карате кади-та по цял ден :D София била малка, ами не е малка - много европейски столици са доста по тесни и е много по-свободно от автомобили. Защо си кривите душата, че не съм прав?
Поздрави :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Съб 21 ное 2015 16:06

Според мен е въпрос на време Марешки да отвори още една във Варна и в останалите по-големи градове, както е с аптеките му, защо не и в София. Хубавото е, че засега клиенти не липсват, въпреки по-ниските цени на ОМВ и Лукойл. Човека каза, че не му е проблем да продава през 5ст марж, да ги видим тогава големите вериги как ще продават през 40ст. За пазара на едро обаче монополът може да бъде разбит само със законодателни промени.
Колега bitsmart не виждам писанията ти какво общо имат с темата, по-скоро ми приличат на спам.

Последна промяна от vanesto на Съб 21 ное 2015 16:09, променено общо 1 път.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Съб 21 ное 2015 16:08

bitsmart написа:

Спокойно, и аз карам голф като твоя на аватара :D В този вашия, отдавна не моя, защото голяма част от хората тук са много комплексирани, лицемерни и откровено казано прости, само гледате да се заяждате с тези, които казват нещата така както са, за това ви провокирам нарочно, явно нищо не се е променило, защото имах регистрация от поне 10 г. но после спрях да влизам поради описаната горе причина.

Иначе всеки тук е голяма работа - абе как ще им ходим с транспорта бе! Аз съм гъзар, ще си карам гнилия голф по цял ден, пък тъпите да се возят в метрото. Проста работа.. В европа някой бил ли е? Ако не сте, отидете, пък вижте дали всички си карат колите или доста добре облечени хора се возят на метро, трамвай.. Все някога това трябва да се промени и тук, освен ако не дойдат джихадистите и тогава ще карате кади-та по цял ден :D София била малка, ами не е малка - много европейски столици са доста по тесни и е много по-свободно от автомобили. Защо си кривите душата, че не съм прав?

Факта,че пишеш,че можеш да си позволиш да плащаш 1 лев по скъпа нафта е достатъчно красноречив колко багаж имаш в главата.Да те питам като толко си ходил насам-натам дали си бил в българско село в което има автобус 2 пъти СЕДМИЧНО?България не е само София и не го вади толкова голям защото утре и левче за гориво може да ти е много.Като тук не ти харесва пали и ходи в Лондон.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 21 ное 2015 16:25

bitsmart написа: В този вашия,/форум,предполагам/,отдавна не моя, защото голяма част от хората тук са много комплексирани, лицемерни и откровено казано прости, само гледате да се заяждате с тези, които казват нещата така както са

То и снобарията не е била на почит никога в този форум.

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Съб 21 ное 2015 16:48

bitsmart написа:

Сега погледни под аватара ми, ще види къде живея! Кво ми сравняващ градският транспорт в Европа и градският транспорт в България,в Мюнхен метрото в час пик е на 3 до 5 мин.,автобусите и трамваите са на 5 мин и хората не го ползват за да спестят пари а време!Аре сега пробвай да спестиш време с градския транспорт в София. Ползвам градският трансопрт когато ми се налага.Никой не си криви душата, просто начина по който ни сервира мнението си дразни защото беше препълнено със злоба и обиди.Като искаш да няма коли и да е чист въздуха,хората ти казаха - ходи на село на чист въздух.Ако си мислиш че в големите Европейски градове няма задръствания и въздуха е като в Балкана значи ти си кривиш душата,не говори глупости,начетохме се.

Да се върна на темата, скоро май ще отварят трета бензиностанция във Варна.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”