10 = 11.6? Според OMV - да.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tihony_audio
Автомобил:
Двигател:

Re: 10 = 11.6? Според OMV - да.

Мнениеот tihony_audio » Пон 27 апр 2009 14:29

За жалост е така Колеги , навсякъде лъжат та лъжат та се късат :(
При мен миналата година на Лук Ойл бутилката ми събираше МАХ. 29,5 литра (по книжка е 33 л.) От тази година "Смело" мога да заявя ,че вече събира 35 л. :screwy (което никак не е малка разлика). Но какво да се прави това е :patriot

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Пон 27 апр 2009 15:22

Бутилката ти е под влиянието на глобалното затопляне- разширява се.
И по- зле ще става. :wink:

LiRiX написа:извинете ме за тъпия въпрос, но... :oops:
водата, бензина и дизела с еднаква плътност ли са?

Дълго очаквах и аз отговор на този въпрос, защото според мен са с различна плътност.
Друг е въпроса, ако от колонката напълним даден обем с бенц, който ще тежи Х кг. След това същият този обем го запълним с вода от чешмата и масата му е абсолютно същата..., та изниква въпроса, това от чешмата ще го пием, или ще се возим? :roll:

На шеста страница, andro_ ме прати в 4-5 клас да си чета физиката, така че се въздържах от коментар.
Тогава бях подпалил яко "моторетката", защото:
1. Питането ми беше конкретно към Znajko.
2. Толкова високомерно да пращаш някой обратно на училище, от това което звучи на първо четене, без да отчиташ факта, че този дето го е написал е имал съсем друго на идея. Случаят беше точно такъв...
Както и да е, това е минало, просто споделих за протокола.

Потребителски аватар
tihony_audio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihony_audio » Пон 27 апр 2009 15:37

Бутилката ти е под влиянието на глобалното затопляне - разширява се

То тогава и газта би трябвало да се разширява mhihi

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 15 май 2009 12:56

Колеги и аз да се оплача. Случва ми се на Шел Монтана да ми сипват 52 литра газ, при положение че газовата бутилка е 50 литрова. А в сервиза дето ми слагаха бутилката , момчетата казаха че винаги остава по 10-15 % аванс. Т.е. не е възможно да се напълни до края. И като попитах тоя кълвач дето напълни бутилката може ли да ми обясни кво се случва и оня ми се изсмя в лицето. Лошото е че камерата гледа към колонките :beat_butt2 А на колонките за бензин и дизел не ми се мисли кво се получава :talk:

марулата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот марулата » Пон 25 май 2009 20:54

аз работя на една бензиностанция няма да говоря с имена, но лукойл режат яко в маркуча,ОМВ-ту в качеството.....тва да го знаете ;)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 15 авг 2009 20:51

ОМВ Бояна - никога от сега нататьк - 7.4 литра на 100 - според колонката - а дедко не гьлта от 6 нагоре ..... :banghead: баси мошениците :dummy:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Съб 15 авг 2009 22:58

Незнам колко точно е резервоара на голфа ми, ама един път събира 79л., втория път 74, а като си наливам от туби 69. Разликата не е малка...

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 15 авг 2009 23:06

joromnt написа:Колеги и аз да се оплача. Случва ми се на Шел Монтана да ми сипват 52 литра газ, при положение че газовата бутилка е 50 литрова. А в сервиза дето ми слагаха бутилката , момчетата казаха че винаги остава по 10-15 % аванс. Т.е. не е възможно да се напълни до края. И като попитах тоя кълвач дето напълни бутилката може ли да ми обясни кво се случва и оня ми се изсмя в лицето. Лошото е че камерата гледа към колонките :beat_butt2 А на колонките за бензин и дизел не ми се мисли кво се получава :talk:

Следващия път като зареждаш,вдигни си задния капак,и погледни стрелката за нивото на газта дали се вдига с количеството газ в бутилката.Ако се вдига ще напълниш 80-85%от бутилката.Ако не се вдига можеш да я напълниш на 100%.На предишния голф ми правеше тез номера.Поплавака се закааше някъде,и като не се вдигне,пълни до последно.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Съб 15 авг 2009 23:13

VW_forever написа:Бутилката ти е под влиянието на глобалното затопляне- разширява се.

Дълго очаквах и аз отговор на този въпрос, защото според мен са с различна плътност.

При еднакъв обем плътността оказва влияние върху теглото. При еднакво тегло плътността оказва влияние върху обема. Не си мислете, че разликите в обема са заради различната плътност. Колонката пуска горивото на обем, не на тегло.

Последна промяна от Barboukov на Пет 21 авг 2009 22:39, променено общо 1 път.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Нед 16 авг 2009 20:50

Barboukov написа:Незнам колко точно е резервоара на голфа ми, ама един път събира 79л., втория път 74, а като си наливам от туби 69. Разликата не е малка...

Това ако е на голф 2 да не си объркал седмицата с четворка :shock 49-44....моя на пресъхнал резервоар /колата е загаснала на бензин/ повече от 52-53 литра не съм събирал .... :roll: ... пробвано поне 4-5 пъти .....

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Нед 16 авг 2009 21:43

Извинявай. 59 е, а другите стойности са с 6. Нощно време като пиша и не гледам целя съседните клавиши. :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Пет 21 авг 2009 14:05

[quote="ISRalien"]Ами колеги, да ви се похваля. Нашите любимци OMV измислиха нова математика. Според тях в 10 литрова туба се събират 11.6 литра дизел :)
Днес го пробвах. Ако бях наклонил тубата щеше да събере още.
Защо пускам темата ли?
Ами защото ми писна.
Писна ми освен с качеството на горивата, с цените на същите, да ни цакат и с количеството.
В моя блог спретнах една "статия" по въпроса, сложих линк към svejo.net и се надявам темата да се разгласи максимално.
Току що изпратих мейл към всичките журналисти, които открих.
Който има 2 секунди нека пише тук че иска линк към форума и ще му изпратя. Ако не е проблем ще пусна линк към статията и тук, но не съм сигурен, че няма да наруша правилата и за това го правя така.

Моля ви, ако имате и вие подобен "опит" пишете тук, аз ще кача и вашите резултати там.

Колега ако си учил математика в гимназията ще знаеш че 1 литър обем се равнява на 900 грама течност, а дизела доколкото знам е в течно агрегатно състояние, не в газообразно.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 21 авг 2009 14:10

plamen000000 написа:
ISRalien написа:Ами колеги, да ви се похваля. Нашите любимци OMV измислиха нова математика. Според тях в 10 литрова туба се събират 11.6 литра дизел :)
Днес го пробвах. Ако бях наклонил тубата щеше да събере още.
Защо пускам темата ли?
Ами защото ми писна.
Писна ми освен с качеството на горивата, с цените на същите, да ни цакат и с количеството.
В моя блог спретнах една "статия" по въпроса, сложих линк към svejo.net и се надявам темата да се разгласи максимално.
Току що изпратих мейл към всичките журналисти, които открих.
Който има 2 секунди нека пише тук че иска линк към форума и ще му изпратя. Ако не е проблем ще пусна линк към статията и тук, но не съм сигурен, че няма да наруша правилата и за това го правя така.

Моля ви, ако имате и вие подобен "опит" пишете тук, аз ще кача и вашите резултати там.

Колега ако си учил математика в гимназията ще знаеш че 1 литър обем се равнява на 900 грама течност, а дизела доколкото знам е в течно агрегатно състояние, не в газообразно.

източи бутилката и я напълни със студена вода, по възможност 4-5 град. ако я претеглиш и тежи повече от 10кг, значи бутилката събира повече от 10л. плътността на водата е най - голяма при 4 град. и 1л вода = 1 кг маса.

anton123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton123 » Пет 21 авг 2009 16:28

1 литър обем се равнява на 900 грама течност
:shock :shock :shock :063:
това от де го прочете????

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 21 авг 2009 22:34

Barboukov написа:
VW_forever написа:Бутилката ти е под влиянието на глобалното затопляне- разширява се.

При еднакъв обем плътността оказва влияние върху теглото. При еднакво тегло плътността оказва влияние върху обема. Не си мислете, че разликите в обема са заради различната плътност. Колонката пуска горивото на обем, не на тегло.

Никой ли не чете?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”