При мен миналата година на Лук Ойл бутилката ми събираше МАХ. 29,5 литра (по книжка е 33 л.) От тази година "Смело" мога да заявя ,че вече събира 35 л.

LiRiX написа:извинете ме за тъпия въпрос, но...![]()
водата, бензина и дизела с еднаква плътност ли са?
Бутилката ти е под влиянието на глобалното затопляне - разширява се
joromnt написа:Колеги и аз да се оплача. Случва ми се на Шел Монтана да ми сипват 52 литра газ, при положение че газовата бутилка е 50 литрова. А в сервиза дето ми слагаха бутилката , момчетата казаха че винаги остава по 10-15 % аванс. Т.е. не е възможно да се напълни до края. И като попитах тоя кълвач дето напълни бутилката може ли да ми обясни кво се случва и оня ми се изсмя в лицето. Лошото е че камерата гледа към колонкитеА на колонките за бензин и дизел не ми се мисли кво се получава
VW_forever написа:Бутилката ти е под влиянието на глобалното затопляне- разширява се.
И по- зле ще става.LiRiX написа:извинете ме за тъпия въпрос, но...![]()
Barboukov написа:Незнам колко точно е резервоара на голфа ми, ама един път събира 79л., втория път 74, а като си наливам от туби 69. Разликата не е малка...
plamen000000 написа:ISRalien написа:Ами колеги, да ви се похваля. Нашите любимци OMV измислиха нова математика. Според тях в 10 литрова туба се събират 11.6 литра дизел
Днес го пробвах. Ако бях наклонил тубата щеше да събере още.
Защо пускам темата ли?
Ами защото ми писна.
Писна ми освен с качеството на горивата, с цените на същите, да ни цакат и с количеството.
В моя блог спретнах една "статия" по въпроса, сложих линк към svejo.net и се надявам темата да се разгласи максимално.
Току що изпратих мейл към всичките журналисти, които открих.
Който има 2 секунди нека пише тук че иска линк към форума и ще му изпратя. Ако не е проблем ще пусна линк към статията и тук, но не съм сигурен, че няма да наруша правилата и за това го правя така.
Моля ви, ако имате и вие подобен "опит" пишете тук, аз ще кача и вашите резултати там.
Колега ако си учил математика в гимназията ще знаеш че 1 литър обем се равнява на 900 грама течност, а дизела доколкото знам е в течно агрегатно състояние, не в газообразно.
1 литър обем се равнява на 900 грама течност
Barboukov написа:VW_forever написа:Бутилката ти е под влиянието на глобалното затопляне- разширява се.
И по- зле ще става.LiRiX написа:извинете ме за тъпия въпрос, но...![]()
Дълго очаквах и аз отговор на този въпрос, защото според мен са с различна плътност.
При еднакъв обем плътността оказва влияние върху теглото. При еднакво тегло плътността оказва влияние върху обема. Не си мислете, че разликите в обема са заради различната плътност. Колонката пуска горивото на обем, не на тегло.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 36 госта